Rețeta clasică de eclere, cele cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Autor: Alina S.
Publicat: 14/01/2020 | 10:41
Rețeta clasică de eclere, cele cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Rețeta clasică de eclere făcute în casă este una delicioasă, cu un gust aparte, multora dintre noi amintindu-ne de copilărie. Este o rețetă rapidă și deloc complicată, așa că o poți încerca oricând.

Chiar dacă pentru mulți poate părea complicat să faci eclere acasă, rețeta nu este, de fapt, una complicată. Ba dimpotrivă! În plus, gustul este incomparabil, iar faptul că nu conține aditivi alimentari și arome artificiale face ca rețeta clasică de eclere să fie una sănătoasă.

Rețetă clasică eclere

Rapidă și la îndemâna oricui, rețeta de eclere poate fi cea cu care să-ți impresionezi familia și prietenii, ori de câte ori ai ocazia. Iată cum prepari cele mai bune eclere de casă:

Ingrediente rețetă clasică eclere:

Aluat pentru eclere:

  • 125 ml apă
  • 125 ml lapte rece
  • 125 g unt
  • 5 ouă
  • 150 g făină
  • 1 praf de sare

Umplutură de vanilie pentru eclere:

  • 1 litru lapte
  • 6 gălbenuşuri
  • 1 păstaie de vanilie
  • 100 g zahăr

Glauzură de ciocolată pentru eclere:

100 g ciocolată neagră de menaj. Cu cât ciocolata este mai calitativă, cu atât glazura va fi mai gustoasă, dar și mai lucioasă.

Citește și: PRĂJITURA ALBĂ CA ZĂPADA. REȚETA CELEI MAI POPULARE PRĂJITURI

Mod de preparare rețetă clasică de eclere:

Într-o oală se pun la fiert apa, laptele, untul si sarea. Când fierb, se pune toata faina dintr-o data si se amesteca energic. Apoi, se adauga ouale, unul câte unul si, din nou, se amesteca energic pentru a le încorpora pe fiecare. Numai dupa ce un ou a fost încorporat se adauga un altul. Aluatul este gata când se desprinde de pereţii vasului.

Aluatul rezultat se pune într-un pos sau într-o punga taiata la un colţ si apoi se elibereaza în tava bucaţi lungi de aluat de circa 8 cm, la distanța pentru a avea loc sa creasca.

Tava se da la copt pentru 10 minute cu usa închisă si apoi înca 25 de minute cu usa întredeschisa prin susţinerea usii cu ajutorul unui băţ de chibrit. Apoi, se lasă să se răcească.

Citește și: CUM SĂ TRANSFORMI COZONACUL USCAT ÎNTR-UN DESERT DELICIOS

Între timp, se prepara crema, pentru care ouale cu zahărul se freaca pâna ce se obţine o crema albicioasa iar laptele se fierbe cu vanilia. Când fierbe laptele se toarna peste crema de ou si se bate încet cu telul. Apoi, amestecul se toarna într-o oala care sa poata fierbe la bain-marie. Se lasa la fiert asa, amestecând din când în când, iar atunci când se desprinde de pereţii vasului este gata.

Crema de eclere se pune într-un pos sau seringa de patiserie si se umplu cojile de ecler taiate în doua pe lung. Ciocolata se topește la bain-marie și se toarnă imediat peste ecleruri. Eclerele preparate după această rețetă se lasă să se întărească, se dau la rece și apoi se servesc.

Citește și: REȚETĂ DE CLĂTITE. 12 REȚETE DE CLĂTITE RAPIDE ȘI GUSTOASE

Citește și...