Se impun reguli mult mai stricte pentru terasele din Centrul Vechi. La ce plăceri vor renunța oamenii

Autor:
Publicat: 13/07/2020 | 14:32
Se impun reguli mult mai stricte pentru terasele din Centrul Vechi. La ce plăceri vor renunța oamenii

S-au luat noi măsuri în contextul pandemiei de coronavirus de la noi din țară. Astfel, iubitorii de distracție din Centrul Vechi trebuie să știe că există un proiect ce prevede reguli mai drastice decât cele de până acum.

Din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu COVID-19, sunt propuse noi reguli pentru funcționarea teraselor din Centrul Vechi. Majoritatea se referă la distanțarea socială, care a fost extrem de ignorată în ultima perioadă, lucru ce constituie motivul principal al valului mare de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Astfel, va exista mai mult spațiu între terase, mai exact o distanță de 4 metri, iar fiecare local va avea un marcaj în jurul lui, trasat de Administrația Străzilor, notează digi24.ro.

Ce se va întâmpla cu terasele plasate pe același trotuar

Terasele care se află pe același trotuar trebuie despărțite de o sticlă încadrată într-un metal negru sau printr-un gard cu jardiniere, cu înălțimea de cel mult 1,5 metri, mai notează sursa citată. De asemenea, la terase nu vor mai exista vitrine sau televizoare, deci românii pot spune adio meciurilor în aer liber. Mai mult, mașinile pentru aprovizionarea teraselor vor avea un orar stabilit între orele 06.00-10.00. În afara acestui interval orar vor fi nevoite să plătească o taxă.

România a depășit 32.000 de cazuri de infectare cu COVID-19

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus continuă să fie unul destul de mare. Potrivit ultimelor informații oferite de INSP, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 413 noi cazuri de infectare, iar bilanțul total a ajuns la 32.948.

De la ultima informare INSP, în România s-au mai înregistrat alte 413 noi cazuri de infectare cu coronavirus, iar bilanțul total a ajuns astăzi, 13 iulie, la 32.948.

Până astăzi, 13 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.948 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate, dintre care 21.692 de pacienți vindecați și 1.860 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.