Șeful secției de Neurologie de la Spitalul Universitar Bucureşti a murit din cauza coronavirusului

Publicat: 03/09/2020 | 14:44
Șeful secției de Neurologie de la Spitalul Universitar Bucureşti a murit din cauza coronavirusului

Șeful secției de Neurologie de la Spitalul Universitar Bucureşti a murit din cauza coronavirusului. Anunțul a fost făcut, joi, de conducerea unității spitalicești.

Medicul Ovidiu Băjenaru, în vârstă de 63 de ani, era internat la Insitutul Matei Balș din Capitală de mai bine de o săptămână. În ciuda eforturilor depuse de colegii săi, doctorul s-a stins din viață după ce a fost infectat cu coronavirus.

Ovidiu Băjenaru era şeful clinicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. De asemenea, a ocupat în perioada 2000-2004 şi funcţia de prodecan al Facultăţii de Medicină „Carol Davila” din Bucureşti. (CITEȘTE ȘI: ALEXANDRU RAFILA, NOI DEZVĂLUIRI DESPRE VACCINUL ÎMPOTRIVA VIRUSULUI SARS-COV-2! CE URMEAZĂ SĂ SE ÎNTÂMPLE CU OMENIREA)

„Tuturor celor cunoscuţi, dar mai ales nouă, personalului medical al SUUB şi, în mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil să vorbim la trecut despre omul, medicul şi profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru. Cu imensă părere de rău, inevitabilul s-a întâmplat şi domnul profesor Ovidiu Băjenaru nu mai este printre noi, dar spiritul domniei sale va fi prezent în continuare prin urmaşii lui profesionali. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a fost anunțul făcut de conducere.

Coronavirus România, 3 septembrie

Până astăzi, 3 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 91.256 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 39.275 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.619  pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.365 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. (CITEȘTE ȘI: CÂND VOR AVEA LOC ALEGERILE PARLAMENTARE. AU FOST PREGĂTITE PATRU HOTĂRÂRI DE GUVERN)

Până astăzi, 3.765 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 02.09.2020 (10:00) – 03.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 44 de decese (27 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 15 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani. 43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.