Sex-gate în Ministerul de Interne. Un înalt ofițer și-a ”urmărit” subalterna aflată în misiune și…

Publicat: 16/01/2020 | 22:45

O polițistă și-a denunțat superiorul că ar fi șantajat-o și hărțuit-o sexual, iar CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a aflat detalii exclusive din dosarul preluat de procurori. La un moment dat, înaltul ofițer chiar și-ar fi „urmărit” subalterna, aflată în misiune, pentru a face presiuni asupra ei. (CITEȘTE ȘI: PORNO-POLIȚISTA A FOST NORA UNUI GENERAL LEGENDAR ÎN MINISTERUL DE INTERNE)

Angajata de la Interne a depus plângere penală pe numele superiorului său, în care acuză fapte de pretinsă hărţuire sexuală, dar şi de pretins şantaj la adresa sa. Cazul este în vizorul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, care, la acest moment, cercetează cele două acuzaţii in rem, respectiv doar faţă de fapte, nu şi faţă de persoane.

Concret, în 7 noiembrie 2019, angajata Direcţiei Asigurare Logistică Integrată (DALI) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a depus o plângere penală la unitatea de parchet după ce situaţia care se petrecea la locul de muncă ar fi escaladat până la limita suportabilităţii, spun surse judiciare. Documentul a intrat, în exclusivitate, în posesia CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, iar, în el, angajata descrie în detaliu gesturile superiorului său, pe care ea le califică prin prisma acuzaţiilor menţionate.

Când au început avansurile

Femeia a arătat în documentul citat că, în luna mai 2018, prin concurs, a obţinut un post în cadrul MAI, în prezent ocupând funcţia de agent principal de poliţie. În luna iulie 2018, povesteşte aceasta, superiorul său în ierarhia instituţiei a început să îi facă avansuri de natură sexuală, promiţându-i că, dacă va ceda acestor avansuri, va fi promovată în corpul ofiţerilor. (VEZI AICI: RITUAL MAFIOT LA VÂRFUL MINISTERULUI DE INTERNE)

Promisiuni de divorţ

Angajata de la Interne mai povesteşte, în plângere, că superiorul său, încercând să o facă să îi cedeze avansurilor, îi promitea în repetate rânduri că va divorţa şi va începe o nouă viaţă alături de ea. Văzând ca nici prin această metoda nu i-a cedat, mai notează angajata MAI în document, înaltul ofițer ar fi început să-i facă vizite inopinate în locul în care lucra. Ar fi ajuns să o viziteze şi de șapte-ori ori pe zi, iar, în acest fel, spune femeia, s-a simţit hărţuită. Totodată, arată aceasta, hărţuirile superiorului s-ar fi materializat prin diverse comentarii cu tentă sexuală.

„Obsesia” de la Hotelul Diana

Polițista mai notează în documentul aflat în posesia CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, că superiorul său i-ar fi propus în mod obsesiv întâlniri. Acesta, notează ea în plângere, o chema în anumite hoteluri, cu scopul de a obţine satisfacții de natură sexuală. Un astfel de episod ar fi avut loc în timp ce angajata Ministerului de Interne se afla în misiune la Hotelul „Diana” al MAI, din stațiunea Saturn. Atunci, înaltul ofițer s-ar fi dus si el în aceeași locație, în mod expres – susține femeia – pentru a fi departe de familia sa și pentru a face presiuni asupra celei care, într-un final, l-a reclamat. (NU RATA: ANCHETĂ ”CA LA MILIŢIE” PRINTRE ANGAJAŢII DE LA INTERNE CA SĂ AFLE ŞEFA CINE „TOARNĂ” LA CANCAN.RO)

Şederea ofițerului la hotelul Diana ar fi avut loc pe toată durata misiunii femeii. Presiunile, spune ea, s-au manifestat prin solicitarea obsesivă de a întreţine raporturi sexuale, dar și prin diverse amenințări cu privire la pierderea locului de muncă, dacă nu va accepta. Polițista care devoalează această situaţie este măritată, potrivit surselor citate, iar superiorul său ar fi avut cunoştinţă de acest fapt. Cu toate acestea, bărbatul ar fi trecut peste barierele deontologice şi morale, hărţuindu-şi subordonata.

Până la momentul publicării acestui material, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne nu au răspuns solicitărilor noastre insistente de a ne oferi informații suplimentare legate de acest caz.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...