Situație alarmantă la Buzău! A fost infectat cu noul coronavirus până și medicul coordonator al întregii crize COVID-19 în județ

Publicat: 02/07/2020 | 07:59
Situație alarmantă la Buzău! A fost infectat cu noul coronavirus până și medicul coordonator al întregii crize COVID-19 în județ

Situația epidemiologică a scăpat de sub control total în județul Buzău. Șefa întregului Departament Epidemiologic de la Direcția de Sănătate Publică Buzău a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Aceasta a fost internată la Spitalul Județean.

Carmen Scântei, coordonatoarea întregii crize COVID-19 din județul Buzău, a primit rezultatul pozitiv al testelor pentru noul coronavirus miercuri, după ce marţi, un examen tomografic a indicat semnele unei infecţii cu coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Imagini înfiorătoare! O „bombă sexy” a fost la un pas să fie sfâșiată de urs, pentru o poză. Alți turiști râdeau în timp ce o filmau…

Carmen Scîntei a mai făcut două teste în cursul săptămânii trecute, care au ieşit negative. După confirmarea testului PCR de miercuri seară, medicul epidemiolog a fost internat în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău.

Tot miercuri, medicul Carmen Scântei a împlinit vârsta pensionării. În vârstă de 63 de ani, Scîntei lucrează în cadrul DSP Buzău de 40 de ani.

12 cadre medicale infectate la Spitalul Județean Buzău

În urmă cu două săptămâni a fost deschisă o anchetă epidemiologică la Spitalul Județean Buzău, după ce mai mulți medici au fost confirmați pozitiv la COVID-19. 12 cadre medicale au fost infectate cu SARS-COV-2. Iar în urmă cu o zi au fost confirmate pozitiv 32 de persoane, dintre care patru sunt angajați ai unității spitalicești.

Conform News.ro, în județul Buzău este înregistrat și cel mai tânăr pacient infectat cu noul coronavirus – un bebeluș de nouă luni.

CITEȘTE ȘI: Andrei, elevul din Buzău sancționat cu nota 2 pentru că a ironizat o profesoară pe Facebook, și-a făcut dreptate: „Nu a făcut meditaţie la nicio materie”

Un număr de 32 de buzoieni au fost confirmaţi cu Covid-19 în urmă cu două săptămâni, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, citat de News.ro.

Printre cazurile raportate se află doi medici, o asistentă şi o infirmieră din cadrul SJU Buzău, o asistentă medicală a serviciului de îngrijiri medicale la domiciliu Crucea Alb-Galbenă şi copii de 9 luni, 3 ani şi 17 ani.