Andrei, elevul din Buzău sancționat cu nota 2 pentru că a ironizat o profesoară pe Facebook, și-a făcut dreptate: „Nu a făcut meditaţie la nicio materie”

Publicat: 01/07/2020 | 21:04
Andrei, elevul din Buzău sancționat cu nota 2 pentru că a ironizat o profesoară pe Facebook, și-a făcut dreptate: „Nu a făcut meditaţie la nicio materie”

Andrei Voicu, elevul Colegiului Național „B.P. Hasdeu” din Buzău, care în 2018 a primit 2 la purtare după ce a ironizat o profesoară de Desen pe rețelele de socializare, a obținut note foarte bune la Bacalaureat.

Tânărul a dovedit astfel, tututor profesorilor care l-au condamnat, că poate termina liceul și fără ajutorul lor. Andrei a fost un liceean normal până în clasa a X-a, atunci când e semestrul 1 a primit nota 2 la purtare, relatează Adevarul.ro.

Ce note a luat Andrei Voicu

Andrei absolvent a obţinut 9,55 la Istorie, 8,75 la Psihologie şi 8 la Limba şi Literatura Română. Acesta își dorește să urmeze cursurile Faclutății de Spihologie din București, însă trecutul lui școlar va fi marcat de nota 2 la purtare.

Profesora ironizată de Andrei

„Nu a făcut meditaţie la nicio materie. Andrei apreciază că la Română ar fi trebuit să fie notat mai bine şi va face contestaţie”, spune Elena Voicu, mama lui Andrei.

Citește și: Cosmina Adam este noua asistentă de la Acces Direct! Cu ce s-a ocupat înainte să o înlocuiască pe Emily Burghelea care și-a dat demisia la TV

Ce s-a întâmplat în 2018

Concret, tânărul a „făcut mișto” de profesoara de Desen pe rețelele de socializare făcând referire la trecutul ei din industria muzicală de pe vremea când făcea parte din trupa Kronos.

Pe 10 iunie 2019, judecătorii Tribunalului Buzău a dat dreptatate familiei Voicu, considerând că n-au fost încălcate limitele libertăţii de exprimare: „Anulează Hotărârea Consiliului Profesoral nr. 1/10.12.2018 şi Hotărârea Consiliului de Administraţie nr. 1/16.01.2019, inclusiv toate actele ce au stat la baza adoptării celor două hotărâri, precum şi toate actele subsecvente. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 200 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru, către reclamant“, se arată în hotărârea de pe 10 iunie.

Nu rata: Adolescenta incendiată de monstrul din Mehedinți a fost operată din nou! Ce au dezvăluit medicii după intervenția chirurgicală

Ulterior, Curtea de Apel Ploiești a decis ca nota la purtare să îi rămână 2 pe semestrul 1, din clasa a X-a. Andrei Voicu a reușit să scape de exmatriculare întrucât pe semestrul 2 a obținut nota 10 la purtare, având astfel o medie anuală de 6.