Decizie fără precedent într-un oraș japonez! Ce nu mai au voie să facă locuitorii din Yokohama

Publicat: 01/07/2020 | 18:41
Decizie fără precedent într-un oraș japonez! Ce nu mai au voie să facă locuitorii din Yokohama

Autoritățile din Japonia au luat o decizie fără precedent în Yokohama. Iată ce nu mai au voie să facă locuitorii și cum i-a afectat măsura. 

De multă vreme, japonezii au uimit atât prin inovație, cât și prin stilul lor de viață diferit de cel european.

Premieră în Japonia, după ce s-a decis ca în Yokohama telefonul să nu fie utilizat în timpul mersului în zonele publice. 

„Utilizarea smartphone-urilor în timpul mersului este interzisă. Vă rugăm să folosiţi smartphone-urile după ce vă opriţi”, avertiza o voce pe peronul gării din oraș, scrie AFP, citată de Agerpres.

Autoritățile nu aplică amenzi

Interdicția, adoptată la finalul lunii iunie de municipalitate, nu prevede, totuși, sancţiuni pentru persoanele care nu o respectă, deoarece autoritățile locale au demarat o campanie de informare pentru aplicarea măsurii. 

Ce-i drept, puțini trecători au fost văzuți cu ochii în telefon în timp ce mergeau, însă cel mai probabil din cauza ploii torențiale din oraș și nu a interdicției. 

„Adesea văd oameni care îşi folosesc telefoanele mobile în timp ce merg pe jos. Nu sunt atenţi la ce este în jurul lor. Persoanele în vârstă nu îi pot evita mereu”, a declarat un japonez în vârstă de 64 de ani.

Arika Ina, în vârstă de 17 ani, a declarat, de asemenea că, în opinia sa, acest obicei este periculos, însă consideră că nu era necesară interzicerea: „Nu cred că avem nevoie de un text care să interzică. Putem evita dacă suntem pur şi simplu mai atenţi la ceilalţi”.

Un studiu făcut de autoritățile din Yokohama în ianuarie a scos la iveală că, din 6.000 de pietoni, 12% folosesc telefonul în timp ce merg. În urma acestei analize, s-a redactat un proiect și s-a decis implementarea măsurii de interzicere a utilizării lor, de la 1 iunie.

Foto: pixabay.com