Situație gravă în Croația! Au fost înregistrate cu 232% mai multe cazuri de coronavirus în ultima săptămână, față de cea precedentă

Autor:
Publicat: 06/07/2020 | 20:45
Situație gravă în Croația! Au fost înregistrate cu 232% mai multe cazuri de coronavirus în ultima săptămână, față de cea precedentă

Epidemia de coronavirus continuă să facă ravagii. După ce majoritatea țărilor au relaxat măsurile de prevenire a răspândirii virusului au fost înregistrate noi creșteri a numărului de persoane infectate.

Una dintre țările care se confruntă cu cea mai dură revenire a virusului este Croația, care a înregistrat o creștere considerabilă. Față de săptămâna precedentă (21-28 iunie), cu 232% mai multe persoane au contractat virusul COVID-19 în perioada 29 iunie – 5 iulie. Potrivit Universității Johns Hopkins, în Croația au fost înregistrate 3.151 infecții cu noul coronavirus, la un număr 4,2 milioane de locuitori.

Conform Focus, motivul principal al creșterii numărului de infecții în Croația și în țările din zona balcanică este faptul că țările din regiune au întreprins, la începutul epidemiei, măsuri stricte, ”din cauză că sistemele de sănătate erau foarte slabe”, iar acestea, ulterior, s-au relaxat. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, ANUNȚ TERIBIL PENTRU ROMÂNI, DUPĂ CE NUMĂRUL DE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS A CRESCUT: “ESTE POSIBIL CA SITUAȚIA SĂ SCAPE DE SUB CONTROL!”)

Croația a relaxat măsurile de ceva vreme, chiar mai mult, aici, s-au deschis și cluburile de noapte. Iar plajele sunt pline cu turiști, care par că au uitat de existența virusului ucigaș.

Mai multe țări reintroduc măsuri stricte

După această nouă explozie de coronavirus, mai multe țări au decis să reintroducă măsuri stricte de prevenire a răspândirii virusului. Astfel, Grecia a decis să închidă frontiera cu Serbia până pe 15 iulie, din cauza unui focar de coronavirus. În Serbia numărul de cazuri a crescut cu 125% într-o săptămână. (VEZI ȘI: NELU TĂTARU, ANUNȚ IMPORTANT PRIVIND CREȘTEREA INFECTĂRILOR CU CORONAVIRUS: “LUCRĂM LA UN PROIECT DE LEGE”. CE A SPUS DESPRE REVENIREA LA STAREA DE URGENȚĂ)

De asemenea, cancelarul austriac Sebastian Kurz a emis recent un avertisment de călătorie pentru șase țări din Balcani. Oricine revine din Albania, Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord și Serbia intră în carantină timp de două săptămâni.