Sorin Frunzăverde, de nerecunoscut din cauza bolii incurabile. Fostul ministru va fi înmormântat cu onoruri militare

Publicat: 03/11/2019 | 14:26

Boala incurabilă cu care a fost diagnosticat Sorin Frunzăverde l-a transformat total. În ultima perioadă a vieții sale, fostul ministru nu a mai avut apariții în public, fiind focusat pe războiul purtat cu maladia cumplită pe care o avea la rinichi. El s-a tratat în țară, dar și în străinătate, iar astăzi a pierdut cea mai importantă luptă… pentru viață.

Sorin Frunzăverde, de nerecunoscut din cauza bolii incurabile

Sorin Frunzăverde a fost răpus azi de boala pe care a descoperit-o și care s-a agravat galopant, întâmplător sau nu, chiar în perioada în care DNA l-a trimis în judecată deoarece și-a exercitat influența pentru ca Klaus Iohannis să iasă președinte al României.

“Starea lui era critică de o săptămână”, a precizat dr. Waldemar Murgu, director al Spitalului din Reşiţa pentru Agerpres.

Conform sursei citate, decesul fostului politician a survenit în jurul orei 11:00. Sorin Frunzăverde a fost foarte afectat în timpul tratamentelor chinuitoare, care l-au și transformat fizic… de altfel, el a primit tot mai puțini apropiați în preajma sa în ultima perioadă a vieții. Sorin Frunzăverde era căsătorit, avea o fiică și doi nepoți, conform reper24.ro.

În acel dosar de corupție, Sorin Frunzăverde a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare. Asta a fost ieșirea urâtă din scena politică a lui, iar de atunci a apărut foarte rar în spațiul public.

Fostul ministru al Mediului, înmormântat cu onoruri militare

Sorin Frunzăverde va fi înmormântat cu onoruri militare și, cel mai probabil, un ultim omagiu îi va putea fi adus chiar în holul central al Consiliului Județean, unde ar urma să fie depus sicriul cu trupul neînsuflețit, relatează jurnaliștii de la expressdebanat.ro.

De profesie inginer metalurgist, fostul politician a deţinut în guvernele din perioada 1996-2000 funcţiile de ministru al Mediului, Turismului şi Apărării, reprezentând Partidul Democrat (PD). În perioada 2001-2004 a fost deputat PD ales în judeţul Caraş-Severin. De asemenea, a mai fost ministru al Apărării în guvernarea Tăriceanu, în perioada 2006-2007.

În perioada 2001-2011 a fost vicepreşedinte al Partidului Democrat, devenit ulterior Partidul Democrat Liberal (PDL), ocupându-se de Departamentul Relaţii Internaţionale al formaţiunii. El a fost considerat artizanul primiri PD în Partidul Popular European, după ce anterior fusese în Internaţionala Socialistă.

În 2007 a fost ales deputat în Parlamentul European din partea PDL, renunţând la această calitate după ce a fost ales în 2008 preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin. În 2011 a fost ales prim-vicepreşedinte al PDL, însă în martie 2012 el a demisionat din acest partid, trecând la PNL, el fiind apoi ales vicepreşedinte al liberalilor în două rânduri. În iunie 2012 a fost reales preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

În 2015 Sorin Frunzăverde a fost acuzat către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii pentru obţinerea de foloase necuvenite. El ar fi făcut demersuri pentru influenţarea procesului electoral în direcţia obţinerii de mai multe voturi pentru un anumit candidat. Magistraţii Curţii de Apel Timişoara l-au condamnat definitiv în mai 2016 la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Citește și...