Soțul sopranei Maria Macsim Nicoară a mințit în declarații! Ce amănunte le-au mai atras atenția anchetatorilor

Publicat: 14/05/2020 | 15:02

“Soțul sopranei Maria Macsim Nicoară a mințit în declarații” – aceasta ar fi concluzia multora după ce au aflat informațiile făcute publice de avocatul său în cadrul a două interviuri acordate separat. În rândurile de mai jos, veți descoperi și amănuntele care le-au atras atenția anchetatorilor care se ocupă de drama mezzosopranei de la Opera Nașională Română Iași (ONRI).

Citește și: Secretul rușinos al lui Codrin Nicoară, soțul sopranei care a ajuns în comă după un accident casnic! “Maria ştia să-şi acopere casa. În spatele cortinei ei se afla o dramă”

Amănuntele care le-au mai atras atenția anchetatorilor în cazul Mariei Macsim Nicoară

Avocatul Andrei Horga a oferit câteva detalii din declarațiile făcute de soțul sopranei Maria Macsim Nicoară în fața polițiștilor criminaliști. Și, după cum puteți vedea în rândurile de mai jos, există diferențe mari între afirmațiile făcute de apărătorul lui Codrin Nicoară. Într-un interviu acordat pentru Știrile Pro TV, Andrei Horga a subliniat că cei doi soți nu au băut împreună, ci separat, iar jurnaliștilor de la Ziarul de Iași, le-a spus că, de fapt, ei s-au cinstit împreună.

“În seara respectivă, cei doi soți au consumat împreună băuturi alcoolice. La un moment dat, doamnei i s-a făcut rău, a vomat și a căzut pe scări de la etaj. Soacra a ajutat-o pe soprană să se așeze confortabil, crezând că îi este rău de la băutură… Apoi, după câteva ore și-a dat seama că situația este critică și a sunat la 112 după ajutor medical”, a spus apărătorul pianistului pentru ziaruldeiasi.ro.

Andrei Horga a mai precizat că soții Nicoară au mai avut dispute conjugale pe fondul consumului de alcool.

“Au petrecut, dar nu chiar împreună, ci separat. Adică el a stat cu un prieten și ea a fost la părinții ei și fiecare a servit câte un pahar sau mai multe de vin. Spre seară s-au întâlnit. Nu s-a sunat chiar imediat la 112. Ea s-a împiedicat, i s-a făcut rău pe scări, a căzut și s-a lovit. Soțul a crezut că nu este atât de gravă situația. Spre dimineață a sunat-o pe mama lui și împreună au sunat la salvare”, a declarat avocatul lui Codrin Nicoară în urmă cu două zile, conform Știrilor Pro TV.

Misiunea criminaliștilor este aceea de a afla adevărul din mărturiile pianistului.

Află și: Înfiorător. Ce i-a spus Maria Macsim Nicoară soțului ei în cele aproape 8 ore de agonie! Motivul pentru care Codrin Nicoară nu a chemat ambulanța mai repede

Maria Macsim Nicoară s-a destăinuit unor prietene despre loviturile primite de la soțul ei

Unele dintre rudele sopranei au dezvăluit că soţul o agresa uneori pe femeie, în special după câteva pahare. De altfel, chiar Maria Macsim Nicoară s-a destăinuit unor prietene că a fost victima unor scandaluri conjugale care se terminau cu bătaie.

Noi ne temem că ar fi fost o agresiune. Dar nu spunem deocamdată nimic, ne rugăm ca Marinela să scape, a mărturisit o cunoştinţă apropiată a celor doi, potrivit sursei citată mai sus.

Codrin Nicoară a negat acuzațiile de violență care i se aduc și a spus că nu au existat discuții aprinse între el și solista de la Opera Națională Română din Iași. Mai mult aceasta le-a dezvăluit unor apropiate că nu își dorește să mai trăiască alături de partenerul său de viață și că se teme să depună actele de divorț.

“Ne-a povestit de mai multe ori că vrea să divorțeze. Noi nu știm ce s-a întâmplat în casa lor, dar credem că este ceva foarte dubios și lucrurile nu ar trebuie să rămână așa”, a declarat un angajat al Operei din Iași sub protecția anonimatului, conform bzi.ro.

Nu rata: Maria Macsim Nicoară, testată pentru noul coronavirus! Anunțul făcut de medicii care se luptă să o salveze din ghearele morții

Maria Macsim Nicoară, la spital după aproape 8 ore de agonie

În urma căzăturii pe scara interioară, așa cum susțin soțul și soacra artistei, ea s-a ales cu răni grave la cap, și-a fracturat bazinul, are nasul desfigurat și alte contuzii. După aproape opt ore de agonie, Codrin Nicoară și-a chemat mama în ajutor, iar aceasta, fiind medic, și-a dat seama de gravitatea situației și a sunat la 112. Deși în timpul discuției purtată la serviciul unic de urgență, soacra mezzosopranei a spus că aceasta a căzut pe scări, indiciiile strânse de criminaliști îi fac pe procurori să bănuiască altceva. Suspiciunile au apărut când s-a aflat că apelul de ajutor a fost făcut la câteva ore după ce solista suferise leziunile severe.

Descoperă și: Filmul tragediei din casa sopranei Maria Macsim Nicoară! Soțul a târât-o prin locuință și abandonat-o plină de sânge într-un pat. A agonizat 8 ore până când…

Deocamdată, nimeni nu a fost reținut, ancheta deschisă fiind pentru tentativă de omor in rem (fără a fi vizată o persoană anume). Soțul Mariei Macsim Nicoară, soacra ei, dar și alte persoane au fost deja audiate.

“Leziunile suferite de victimă se puteau produce prin cădere, fie accidentală, fie prin heteropropulsie. Sunt luate în calcul toate variantele. S-a deschis un dosar penal in rem sub aspectul săvârşirii comiterii infracţiunii de tentativă la omor. În funcţie de rezultate se vor dispune măsurile legale”, a declarat Mihaela Apostol, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunal pentru Ziarul de Iași.

Starea de sănătate a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară s-a ameliorat foarte puțin, iar medicii au spus că următoarele 24 de ore sunt cruciale pentru ea.