Târgoviştenii reclamă: Statuia lui Mihai Viteazu, monument al kitsch-ului. Autorităţile au vopsit-o într-un auriu strident

Publicat: 07/09/2017 | 13:49

Cetăţenii din Târgovişte reclamă o nouă gafă de proporţii a autorităţilor. După ce simbolul cetăţii, Turnul Chidniei, a fost pângărit în luna iunie de un pitic porno care a fost filmat, într-o reclamă, aruncându-se de pe monument (VEZI DETALII AICI), acum s-a iscat un nou scandal.

Târgoviştenii reclamă „bătaia de joc” în care a fost restaurată statuia lui Mihai Viteazul de pe Platoul Sindicatelor din municipiu. Monumentul a fost revopsit chiar cu ocazia Zilelor Cetăţii, însă Dorel pare că a dat din nou lovitura. Monumentul a fost colorat în auriu, de un kitsch bătător la ochi.

Modul în care a fost revopsită statuia a stârnit revoltă. „Probabil vopseaua a costat cât o statuie nouă din bronz, ori aur…” „Încă o dovadă că primăria este mare admiratoare şi protectoare a culturii lui bulibaşa în detrimentul istoriei şi culturii românilor din Târgovişte”. Aşa se poartă în Târgovişte… pe stilul hauriu”. „Imaginile imi amintesc de cazanul de ţuică al bunicului”, sunt doar câteva dintre reacţiile târgoviştenilor, pe reţelele de socializare, la vederea noii imagini a statuii. (CITEŞTE ŞI: Situaţie de necrezut în Târgovişte! Cei care vor să îşi ia permisul auto trebuie să plătească o taxă… la Biserică!)

De altfel, noua înfăţişare a statuii nu are nicio legătură cu cea iniţială, realizată de sculptorul Mihai Marcu. Bronzul închis folosit la orgini a fost înlocuit cu un auriu strident, care transformă statuia într-un monument de prost gust, după părerea multor locuitori. Statuia este un simbol al oraşului şi tronează chiar în centrul municipiului, unde au loc des ceremonii oficiale. Primăria nu a oferit până acum niciun punct de vedere.

(NU RATA, AICI: VIDEO ŞOCANT! Sinucidere filmată: „Capone” s-a aruncat de pe un bloc din Târgovişte)

MAYA RADU

Citește și...