ULTIMA ORĂ. Relu Fenechiu, la un pas să scape de închisoare. Judecătoria Vaslui a admis…

Publicat: 30/06/2017 | 11:51

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu este la un pas de a scăpa de închisoare după ce magistraţii Judecătoriei Vaslui au admis cererea acestuia de eliberare condiţionată. (CITEŞTE ŞI: Fostul ministru RELU FENECHIU, inventator din puşcărie! Se judecă cu statul pentru ”cricul încorporat” şi ”stingătorul cu senzori!”)

Decizia instanţei nu este, însă, definitivă şi poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare. De asemenea, eliberarea fostului ministru poate fi pusă sub semnul întrebării în condiţiile în care prejudiciul stabilit în dosarul instrumentat de DNA nu a fost, până acum, recuperat integral. (VEZI ŞI: DEZVĂLUIRI ŞOCANTE. Miron Cozma povesteşte ce a păţit la Rahova fostul patron al Rapidului. Copos, hărţuit în penitenciar: ”Georgică, în seara asta…” – EXCLUSIVITATE CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA)

Relu Fenechiu a fost trimis în judecată în 2012 de procurorii DNA, în dosarul “Transformatorul”, acesta fiind acuzat că a vândut, prin firmele sale, transformatoare şi întrerupătoare uzate la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

Alături de Relu Fenechiu a mai fost condamnat şi fratele acestuia, Lucian, iar instanţa a decis recuperarea prejudiciului de peste 5,6 milioane de lei de la cei doi fraţi. Fostul ministru a mai avut o tentativă de a scăpa din puşcărie după ce a contestat decizia Curţii Constituţionale care a anulat beneficiile „scriitorilor” din spatele gratiilor. Asta şi pentru că Fenechiu a avut o largă activitate de acest gen, de când este închis în Penitenciarul Vaslui. (CITEŞTE ŞI: Părăsit de amanta blondă, fostul primar al Iaşului a ajuns la mâna celor care-i erau subalterni. Mărturii exclusive din instanţă, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA)

Astfel, el a brevetat trei invenţii. Una dintre ele este microhidrocentrala plutitoare, apoi cricul încorporat în maşină şi stingătorul cu senzori. Pe lângă aceste invenţii, Fenechiu a scris şi două cărţi: “Itinerarii duhovniceşti în judeţul Iaşi” şi “Ingineria avansată strategică pentru dezvoltare durabilă a regiunii nord-est”. Pentru toate acestea, Fenechiu ar fi trebuit să beneficieze de o reducere de cinci luni a pedepsei. (VEZI ŞI: Milionarul UTI povesteşte cum i-a dat la restaurant 30-50.000 euro cash unui cunoscut ministru)

Citește și...