Un deținut celebru rupe tăcerea din închisoare: ”Judecătorul Mustață a fost executat cu premeditare!”

Autor: I.D.
Publicat: 09/08/2018 | 23:11

După doi ani în care a fost mutat de la un penitenciar la altul, în condițiile în care era grav bolnav, judecătorul Stan Mustață a murit. Un deținut celebru a declarat pentru  CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, că decesul magistratului ar fi fost ”premeditat” printr-o mare bătaie de joc, care l-ar fi sleit de puteri și într-un final l-ar fi ucis. (Reduceri mari la jocuri PC)

În mai 2016, Stan Mustaţă, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a fost condamnat la opt ani şi șase luni de închisoare, fiind acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. În motivarea instanței supreme se arată că magistratul a luat mită de la inculpaţi sau de la condamnaţi pentru a pronunţa soluţii favorabile.

Mustață a susținut că dosarul său a fost fabricat, însă ce a urmat după ce a ajuns după gratii poate deveni scenariul unui film! Un deținut cunoscut a povestit pentru  CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, despre modul în care judecătorul ar fi fost ”ucis puțin câte puțin”. Acuzațiile sunt extrem de grave și cu siguranță va urma o anchetă. (Oferta speciala playstation

„Este inuman să interzici unui om dreptul la tratament”

De altfel, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis, joi, un dosar de moarte suspectă în cazul fostului judecător. Demersul a venit în urma unei sesizări depuse de către reprezentanţii Spitalului „Carol Davila”.

La rândul ei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat, tot joi, că a demarat o anchetă internă la nivelul Penitenciarului Jilava, în urma decesului lui Stan Mustață.

Judecătorul Stan Mustață a fost executat! În cei doi ani cât a fost plimbat de la un penitenciar la altul, dependent de dializă și abia ținându-și bolile pe picioare, acesta a ajuns la Penitenciarul din Giurgiu. Am fost colegi de celulă pe camera 3. Este inuman să interzici unui om dreptul la tratament, indiferent de acuzații. La Penitenciarul din Giurgiu nu existau condiții medicale care să-i permită să facă dializă sau alte tratamente de care avea nevoie. Aici, dotările sunt la nivelul unui dispensar de sat”, a mărturisit sursa noastră, F. C., un deținut celebru, a cărui identitate o vom proteja, din motive de siguranță.

(CITEȘTE ȘI: KILLERUL BASARABEAN ESTE TERORIZAT ÎN PENITENCIARUL DE LA TULCEA )

Închis alături de doi traficanți pe care îi condamnase

Indiferența afișată față de bolile fostului judecător ar fi constituit doar o parte din presupusele abuzuri la care a fost supus în penitenciar. Ceea ce am aflat ulterior la de la același deținut celebru, fost coleg cu Stan Mustață după gratii, depășește orice imaginație.

Judecătorul a fost mutat o perioadă într-o celulă cu doi traficanți, doi indivizi pe care el îi condamnase! Vă imaginați unde s-ar fi putut ajunge încă de atunci, dacă eu și alt deținut de aici nu interveneam. Le-am zis să-l lase pe om în pace, că nu și-a făcut decât datoria. Mi s-a făcut milă de el pentru că era prea bătrân și prea chinuit”, a continuat sursa noastră seria dezvăluirilor șocante pe care deținutul și le asumă exclusiv, iar ancheta privind moartea suspectă a judecătorului ar trebui să le ia în calcul.

(VEZI AICI: TERORISTUL NR. 1 DIN ROMÂNIA E ȚINUT ÎN ”CUȘCĂ” LA ÎNCHISOAREA DIN MĂRGINENI! )

„Vinovat este cel care a dat ordin”

Lorette Luca, avocata judecătorului Stan Mustață, care a aflat de la soția acestuia de deces, este decisă să demareze plângeri cu privire la condițiile în care a fost închis și ar fi fost umilit magistratul.

Mi-a povestit printre suspine şi lacrimi împrejurarea că ieri (n.r. în noaptea de miercuri spre joi) domnul Mustaţă a încetat din viaţă la «Carol Davila», la spital, după ce fusese transferat din penitenciar în penitenciar. Fără nicio motivaţie, fără nicio noimă, la 2 noaptea a fost transferat de la Jilava la Giurgiu, a vomat tot drumul, i-a fost foarte rău, la Giurgiu l-au dus la spitalul civil din Giurgiu, pentru că se afla într-o stare deplorabilă, l-au readus la Penitenciarul Jilava, l-au mai dus la un spital civil care nu avea dotările necesare, i-au montat un cateter când pe piciorul stâng, când pe piciorul drept, ulterior l-au readus în penitenciar, dânsul era sfârşit, era terminat, ca în final să-l ducă ieri la «Carol Davila» la spital, unde s-a încercat montarea unui cateter performant, astfel încât să producă efectele necesare, numai că, din nefericire, în timpul intervenţiei, pentru că s-a demarat şi o dializă, domnul Mustaţă având probleme majore cu rinichii, s-a produs infarctul miocardic şi a decedat (…)

Vom formula plângerile necesare împotriva persoanelor responsabile, categoric vom formula plângeri penale împotriva conducerii Penitenciarului Jilava, pentru că, până la urmă, băieţii de la intervenţie care l-au luat la 2 noaptea l-au luat pentru că aşa au primit ordin, nu lucrătorii penitenciarului sunt vinovaţi, vinovat este cel care a dat ordin, care a dat dispoziţia de transfer. (…) Am să fac sesizare la Ministerul de Justiţie vizavi de ce se întâmplă în penitenciare, o să solicit domnului ministru printr-un memoriu să dispună un control la ANP să vedem cum şi de ce oamenii sunt plimbaţi precum sacii de cartofi„, a spus Lorette Luca pentru Agerpres.

Becali a răbufnit după moartea fostului magistrat

Omul de afaceri Gigi Becali, care a reclamat de mai multe ori condițiile din penitenciare, a avut o izbucnire de zile mari la adresa directorilor de penitenciare din România, după moartea judecătorului Stan Mustață.

Am dat un interviu la România TV și atunci v-am spus clar că în pușcăriile românești sunt teritorii care nu fac parte din România și care nu respectă legea. Așa v-am spus atunci. V-am mai spus când am ieșit că cel mai grav lucru din pușcărie este că este stat în stat. Lucrătorii sunt oameni de treabă. În pușcării, directorii sunt un fel de criminali, care sunt acolo de 30 -40 de ani și se cred un fel de stăpâni de slugi și cred că stăpânesc oameni. Acum vă spun ce se întâmplă în România cu oamenii bolnavi. Dacă ești bolnav și dus la pușcărie, mori. Numai dacă ești sănătos ieși din pușcărie.

Probabil, judecător fiind și cunoscând legea de executare a pedepsei, omul a cerut drepturi și i-au spus: Da? Ai drepturi, te trimit la Giurgiu, penitenciar de maximă siguranță. Acuma ancheta să se facă și să vadă de ce l-a trimis directorul la pușcărie și să meargă și el la pușcărie„, a declarat Gigi Becali la România TV.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

 

Citește și...