In afara de diabet si obezitate, acest produs mai poate duce la aparitia oboselii, iritabilitatii, anxietatii, agresivitatii si insomniei. Andrei Sion Desi lipsit de valoare nutritionala, zaharul este consumat, sub diverse forme, in cantitati considerabile. Inainte de revolutia agricola, singura sursa de zahar era cea naturala. Adevaratele probleme au aparut, insa, odata cu inceperea obtinerii zaharului rafinat, pe care toti il avem in dulapul din bucatarie. Cerealele de la micul dejun contin aditivi indulcitori, merele si perele contin fructoza, iar prunele si ciresele contin xiloza, care pot creste cantitatea de zahar din sange in acelasi fel cum o face zaharul rafinat. Consecinta cea mai grava este aparitia diabetului care continua cu obezitatea. Consumul exagerat de zahar mai poate duce la aparitia oboselii, iritabilitatii, anxietatii, agresivitatii si insomniei. Atunci cand va „bombardati” organismul cu dulciuri, nivelul zaharului din sange creste si corpul secreta insulina pentru a elimina excesul de zahar din fluxul sanguin. Acest zahar se depune pe coapse, abdomen, fese, sub forma de grasime. De aceea, este foarte importanta mentinerea unui echilibru normal al zaharului in sange. Solutia este gasirea unor metode pentru a vindeca dependenta de zahar. Iata cateva sugestii: 1. Alcatuiti-va un meniu sarac in zahar! La micul dejun, schimbati cerealele cu ovazul. De asemenea, alimente cum ar fi fasolea, lintea si pastele din faina integrala au un continut glicemic scazut. 2. Mancati putin si des! Pentru a va potoli foamea, inainte de pranz este bine sa aveti la indemana cateva migdale. 3. Luati vitamina C, care reduce nivelul zaharului in sange si diminueaza efectele daunatoare ale acestuia! 4. Folositi inlocuitori de zahar pe care ii gasiti in magazine sub diferite denumiri! 5. Mierea este cel mai important inlocuitor natural al zaharului. 6. Cofeina strica, de asemenea, echilibrul zaharului in sange. Inlocuiti cafeaua cu ceaiul verde bogat in antioxidanti, care poate repara daunele provocate de nivelurile haotice ale zaharului din fluxul sanguin.