Acasă » Galerie foto » Ce legături are cu lumea bună a Capitalei. Am aflat fabuloasa poveste a traficantului ”Bujie”, românul condamnat pe viaţă în Cambodgia.

Ce legături are cu lumea bună a Capitalei. Am aflat fabuloasa poveste a traficantului ”Bujie”, românul condamnat pe viaţă în Cambodgia.

De: Cancan 11/05/2017 | 00:00
Ce legături are cu lumea bună a Capitalei. Am aflat fabuloasa poveste a traficantului ”Bujie”, românul condamnat pe viaţă în Cambodgia.
Românul "Bujie" şi nigerianul Ibe, condamnaţi la închisoare pe viaţă, în acelaşi dosar

Adrian Varadi, alias „Bujie”, traficantul de droguri bihorean condamnat pe viaţă în Cambodgia, este un personaj cunoscut în lumea interlopă orădeană, folosit ca "om de sacrificiu”, atât în reţelele de trafic de droguri, cât şi de cele profilate pe carduri clonate. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA,  a aflat povestea uluitoare a lui "Bujie", de la traiul pe picior mare, cu shopping de zeci de mii de euro în Olanda, la sărăcie lucie şi dormit în gară, precum şi detalii senzaţionale despre legăturile sale cu lumea bună a Capitalei. ()

În vârstă de 36 de ani şi originar din comuna bihoreană Tileagd, unde trăieşte încă familia sa, Bujie a plecat din ţară în anii ’90 şi s-a stabilit în Spania, unde a şi obţinut rezidenţa. Nu a stat mult, după cum a povestit unul dintre procurorii care l-au anchetat în mai multe dosare, de-a lungul anilor. În 2009, el a fost condamnat în Austria, împreună cu alţi doi români, pentru măsluirea unor carduri bancare.

Un an mai târziu, când a fost eliberat, „Bujie” s-a întors la Oradea, unde a fost racolat într-o reţea internaţională de trafic cu cannabis pe relaţia Spania-România. A fost prins repede, în timp ce plasa pe piaţa orădeană două kilograme de cannabis şi a fost condamnat, definitiv, în 2013, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic şi consum de droguri de risc. (CITEŞTE ŞI: BOMBĂ ÎN DOSARUL TRAFICANŢILOR CARE AU BĂGAT 2,5 TONE DE DROGURI ÎN ROMÂNIA)

Şi asta nu e tot, căci în aceeaşi perioadă, Varadi a ajuns într-o reţea specializată în fraude informatice similare. Membrii filierei interceptau informaţiile de identificare de pe carduri bancare cu dispozitive speciale instalate pe ATM-uri, iar apoi, cu ajutorul unor programe speciale, inscripţionau datele obţinute pe alte carduri. Cu cardurile clonate, interlopii făceau cumpărături de zeci de mii de euro în magazine de lux din Germania şi Olanda.

Fraudele au ajuns în atenţia procurorilor DIICOT din Oradea în 2011, când o parte din membrii grupării au şi fost prinşi în flagrant pe teritoriul Olandei, în timp ce încercau să facă noi cumpărături. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii orădeni doi ani mai târziu, grupul era format din 19 persoane, între care şi numeroase VIP-uri: creatoarea de modă Andra Ţurcanu, ale cărei haine au fost purtate de Loredana Groza sau de Inna, dar şi Bogdan Niţă, zis „Vulpe”, apropiat al lui Nuţu Cămătaru, arestat în 2012 după ce s-a descoperit că îi aproviziona cu droguri pe unii dintre clienţii cluburillor de fiţe Bamboo, Le Gaga şi Players.

În dosarul cardurilor, Varadi era tot „om de sacrificiu” şi se ocupa de recrutări şi de punerea în circulaţie a instrumentelor de plată falsificate cu care făcea shopping prin magazinele de lux.  „Aflându-se în Amsterdam, în perioada 25-29 martie 2011, Adrian Varadi a cumpărat din mai multe magazine din Amsterdam, cu ajutorul cardurilor falsificate, produse de aproximativ 82.000 – 84.000 euro, care apoi au fost vândute”, spun procurorii DIICOT. 

„Bujie” şi-a oprit „o geantă de damă Prada, o pereche de balerini, o pereche de sandale, două perechi de blugi, o geacă din piele şi o pereche de ochelari de soare, toate bunuri de marcă, în valoare de aproximativ 3.000 – 4.000 euro”, toate destinate prietenei sale, Carmen Nistor, şi ea inculpată în dosar.

Început în 2013, procesul grupării se judecă în prezent la Curtea de Apel Oradea, după ce, pe 12 ianuarie 2016, Tribunalul Bihor a pronunţat primele pedepse în dosar. Unele mari, cum e cazul lui Emil Tudor şi Bogdan Niţă, care s-au ales cu câte cinci ani de închisoare cu executare, altele simbolice, ca de pildă în cazul Andrei Ţurcanu, care a scăpat cu o amendă administrativă de 1.000 lei.

Adrian Claudiu Varadi a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe o perioadă de încercare de patru ani, pedeapsă pe care, spre deosebire de „colegii” de dosar,  „Bujie” nici n-a mai atacat-o.

Cum traiul de lux, excursiile şi shopping-ul de zeci de mii de euro prin magazinele de firmă s-au terminat, Bujie a rămas fără bani. „În ultima perioadă, dormea în gară. Probabil că asta l-a determinat să facă pe cărăuşul. Era, oricum, în relaţii cu reţele internaţionale de trafic de cocaină şi cannabis”, explică motivul unul dintre procurorii care l-au anchetat. (VEZI ŞI: BUNICA LUI IONUŢ GOLOGAN, ULTIMA DISCUŢIE CU NEPOTUL EI, EXCLUSIVITATE CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA)

N-a avut noroc. A fost reţinut pe 14 august anul trecut, imediat după ce a coborât din avion, când venea din Brazilia cu cinci kilograme de cocaină în valoare de o jumătate de milion de dolari, ascuns în pachete cu mâncare. În timpul interogatoriului, orădeanul a colaborat cu anchetatorii săi care, în baza informaţiilor date de acesta, au ajuns la nigerianul Chukwuemeka Ibe, 40 de ani, arestat în aceeaşi seară, într-un hotel din Phnom Penh.

Trimis în faţa unui magistrate de la Judecătoria Phnom Penh, „Bujie” a declarat că a luat drogurile de la un bărbat din Brazilia al cărui nume, însă, a refuzat să-l divulge. A spus doar că acesta i-a plătit biletele de avion, hotelurile şi mâncarea şi i-a promis 20.000 de euro dacă va reuşi să predea pachetele destinatarului. “Nu sunt traficant de droguri, am făcut-o doar pentru că am avut nevoie de bani”, a spus orădeanul.

Nigerianul a declarat că nu a ştiut nimic de cocaină. „Un prieten nigerian care trăieşte în Bangkok mi-a plătit 10,000 baht (aproximativ 300 de dolari), ca să călătoresc în Cambodgia şi să preiau bagajul pentru el. Am aflat că e vorba de droguri doar după ce am fost arestat”, a declarat Ibe.

În final, însă, cei doi au fost condamnaţi “frăţeşte”: la închisoare pe viaţă şi câte o amendă de 10.000 de dolari, soluţie care nu e definitivă, cei doi având posibilitatea să o atace la instanţa superioară. (CITEŞTE AICI: CE A PĂŢIT DUPĂ GRATII CELEBRUL TRAFICANT DAN CHIORU)

ANDREEA LOPĂTARU

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Orașul din România unde chiriile încep de la 9 LEI pe lună. Se află într-o frumoasă zonă turistică
Orașul din România unde chiriile încep de la 9 LEI pe lună. Se află într-o...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Mădălina Ghenea, cea mai INCENDIARĂ filmare din an! A RIDICAT temperatura din termometre
Mădălina Ghenea, cea mai INCENDIARĂ filmare din an! A RIDICAT temperatura din termometre
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Alina Ceuşan s-a afișat cu burtica de graviduță. Cum arată și ce anunț important a făcut creatoarea de conținut pentru urmăritorii săi: ,,Am fost întotdeauna transparentă și destul de deschisă”
Alina Ceuşan s-a afișat cu burtica de graviduță. Cum arată și ce anunț important a...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri!
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Leguma pe care trebuie să o incluzi zilnic în meniu. Românii nu prea o consumă și pentru că este ieftină. E o bombă de vitamine și face minuni pentru sănătatea ta
Leguma pe care trebuie să o incluzi zilnic în meniu. Românii nu prea o consumă...
Produsul Lidl adorat de toți românii este adus la raft de sâmbătă, 27 aprilie 2024. E la ofertă, dar retailerul are în catalog și alte reduceri. Apar și promoțiile de Paște
Produsul Lidl adorat de toți românii este adus la raft de sâmbătă, 27 aprilie 2024....
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
BANC | Bulă și Lenuța erau căsătoriți de 25 de ani
BANC | Bulă și Lenuța erau căsătoriți de 25 de ani
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu:
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate. La noi e o minune”
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate....
Funcția Waze de care puțini șoferi din România știu că este disponibilă. Te scoate dintr-o mare încurcătură și ocolește toate ambuteiajele
Funcția Waze de care puțini șoferi din România știu că este disponibilă. Te scoate dintr-o...
Acesta e cel mai sigur etaj dintr-un bloc în caz de cutremur. Ești mai în siguranță și sunt șanse mari să supraviețuiești la un seism puternic
Acesta e cel mai sigur etaj dintr-un bloc în caz de cutremur. Ești mai în...