Acasă » Exclusiv » Cum și-a ”negociat” Matteo Politi împăcarea cu victimele

Cum și-a ”negociat” Matteo Politi împăcarea cu victimele

De: Cancan 03/07/2019 | 23:07

Avem noi dovezi-bombă din dosarul falsului medic care a intrigat o țară întreagă. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a aflat cum și-a ”negociat” Matteo Politi împăcarea cu victimele. Vă prezentăm, în exclusivitate, strategia așa-zisului estetician de a scăpa de acuzaţiile penale.

Pretinsul doctor Matteo Politi, alias Matthew Mode, nu bate pasul pe loc şi încearcă să contracareze noianul de acuzaţii penale ce i se aduc. Strategia de apărare a acestuia se pare că ar fi împăcarea cu toate victimele sale, pe calea medierii. Context în care acesta a şi depus o serie de documente la dosarul de anchetă.

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, detaliile care se regăsesc în dosarul de cercetare, cu privire la strategia de apărare a pretinsului medic, precum şi care este viziunea judecătorilor şi anchetatorilor faţă de acestea.

A susținut că starea de arest preventiv îi încalcă dreptul la mediere

Avocaţii „medicului” au cerut, la un moment dat, judecătorului de drepturi şi libertăţi care analiza o propunere de prelungire a arestării preventive a clientului lor, să îl lase pe acesta în libertate pe motiv că Matteo Politi se află în plin proces de împăcare cu victimele sale.

Astfel, susţinerile apărătorului inculpatului potrivit cărora menţinerea acestuia în stare de arest preventiv îi încalcă dreptul la mediere, nu pot fi primite, întrucât inculpatul poate încheia acorduri de mediere cu persoanele vătămate prin intermediul apărătorului ales, în baza unui mandat special dat acestuia din urmă, în acest sens judecătorul are în vedere dispoziţiile art. 52 alin. 2 C. pen. din Lg. 192/2006, ce reglementează desfăşurarea medierii, potrivit cărora, în cursul procedurii de mediere părţile pot fi reprezentate de alte persoane, care pot face acte de dispoziţie, în condiţiile legii”, se arată în dosar.

Matteo Politi speră să scape de închisoare

(VEZI AICI: A RECUNOSCUT ÎN SFÂRȘIT CE STUDII ARE + DE CE A FOST “ARESTAT” ÎN ANGLIA)

Cu alte cuvinte, magistratul care a soluţionat cauza nu a fost deloc impresionat de demersurile lui Matteo Politi şi a decis că acesta se poate împăca cu victimele sale şi din spatele gratiilor.

Declarațiile de împăcare nu au contat

Potrivit documentelor din dosar rezultă că cel puţin două societăţi comerciale în relaţie cu care pretinsul medic este cercetat de către anchetatori au fost de acord să se împace cu italianul.

În acest sens cele două societăţi comerciale (S.C-CMI RYF X-RAY S.R.L. şi S.C. EURO MEDICAL EVOLUTION S.RX) au formulat şi declaraţii de împăcare care se regăsesc la dosar, dar de care judecătorul care a decis menţinerea lui Politi în arest preventiv nu a ţinut cont.

(CITEȘTE ȘI: MATTEO POLITI, ”MEDICUL CU 8 CLASE”, PRINS ÎN TIMP CE VOIA SĂ IASĂ DIN ȚARĂ)

De precizat că şi fosta iubită şi complice a „medicului”, Diana Amira Al-Soseh, a arătat că se împacă cu acesta după ce i-a făcut implant mamar.

Al-Soseh Amira Diana a declarat că în luna mai a anului 2018 şi-a făcut un implant mamar la clinica Medas din Bucureşti, la domnul Matthew Mode, pentru această operaţie achitându-i acestuia suma de 2.000 de euro, bani pe care i-a plătit cash doctorului personal, fără ca acesta să-i elibereze vreo factură în acest sens. Sus-numita a declarat că, în momentul în care l-a cunoscut pe Matteo Politi, acesta i-a spus că a avut rezultate deosebite în Marea Britanie şi SUA, precum şi că este proprietarul mai multor clinici de chirurgie plastică atât în România, cât şi în Spania şi Marea Britanie. Pacienta arată că se împacă cu Politi Matteo sub aspectul infracţiunii de înşelăciune„, se arată în dosar, potrivit informațiilor obținute de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.

Anchetatorii le-au audiat pe toate persoanele care i-au fost cliente pretinsului medic şi care au şi avut intervenţii chirurgicale la acesta. Multe dintre aceste persoane s-au arătat de fapt mulţumite de „manopera” italianului, iar cele care nu fost pe deplin mulţumite au arătat că nici nu doresc să depună plângere penală pe numele acestuia pentru înşelăciune.

Nu păcăleşte pe nimeni

Deşi a încercat să arate că faptele sale se pot şterge cu buretele sau ar putea ieşi din sfera penalului prin simpla împăcare cu victimele înşelăciunilor sale, Matteo Politi s-a lovit de rigiditatea judecătorului, care nu a fost deloc înduplecat de strategia sa de apărare.

În plus, judecătorul reţine că din înscrisurile depuse la dosarul cauzei nu rezultă că a intervenit un acord de mediere între inculpat şi celelalte persoane vătămate, în acest sens, judecătorul reţine că procesul verbal încheiat la data de 12.02.2019 la Biroul de Mediator (…), nu echivalează cu încheierea unor acorduri de mediere între inculpat şi persoanele vătămate, din cuprinsul acestuia reieşind doar că inculpatul Matteo Politi a formulat o cerere în temeiul art. 43 alin. I din Legea nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, unele dintre persoanele vătămate fiind invitate la mediere după cum rezultă din invitaţiile nr. 197 şi 199, depuse la dosarul cauzei„, se mai arată în dosar.

(NU RATA: MEDICUL-FANTOMĂ MATTEO POLITI A FĂCUT RAVAGII PRINTRE FETELE DE ORAȘ)

De asemenea, magistratul care a analizat aceste documente depuse de Politi spune că „nu se poate considera că simpla cerere a inculpatului de a beneficia de procedura medierii echivalează cu împăcarea părţilor, pentru a fi în prezenţa unui impediment la exercitarea acţiunii penale, care să lase fără fundament măsura arestării preventive şi să atragă nelegalitatea acesteia. În plus în cauză a fost extinsă urmărirea penală şi cu privire la alte persoane vătămate”.

Cine este Matteo Politi

Matteo Politi – alias Matthew Mode – a făcut implanturi mamare, rinoplastii şi a mărit buzele mai multor românce, folosind și un nume fals, deși nu avea drept de liberă practică în România și nici studii de specialitate. La începutul lunii februarie, Matteo Politi – acuzat că a operat în mai multe clinici private din București –  a fost prins de polițiștii de frontieră de la Curtici în timp ce încerca să fugă din România. El se află, acum, sub control judiciar.

(VEZI AICI: MATTEO POLITI, PUS ÎN LIBERTATE. DECIZIA MAGISTRAȚILOR ESTE DEFINITIVĂ)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Chef Florin Dumitrescu ne recomandă ciorba sa preferată! Cea mai bună rețetă de Paște
Chef Florin Dumitrescu ne recomandă ciorba sa preferată! Cea mai bună rețetă de Paște
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a LIPIT de el
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns...
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în vârstă de 21 de ani ar fi petrecut împreună înainte de tragedie: „Ar fi avut un conflict acolo”
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru mama ei: Meriți!
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă. „Primul sărut e urât să fie dintr-o provocare.”
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Este păcat dacă speli la mașină în Vinerea Mare? Adevărul, explicat de Părintele Vasile Ioana
Este păcat dacă speli la mașină în Vinerea Mare? Adevărul, explicat de Părintele Vasile Ioana
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de Pensii
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de...
România a ÎNVINS definitiv Ungaria. Maghiarii au recunoscut eșecul
România a ÎNVINS definitiv Ungaria. Maghiarii au recunoscut eșecul
Doliu uriaș în Joia Mare, în România! S-a dus și el! Ce Om! Dumnezeu să-l țină în Lumină!
Doliu uriaș în Joia Mare, în România! S-a dus și el! Ce Om! Dumnezeu să-l...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
Halep a aflat acum verdictul REAL. E o diferență de la cer la pământ
Halep a aflat acum verdictul REAL. E o diferență de la cer la pământ
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Cât costă chiria și unde se află locuința cu TOALETA lângă pat. „Nu poate fi real!”
Cât costă chiria și unde se află locuința cu TOALETA lângă pat. „Nu poate fi...
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
Cum se simte Adrian Minune după ce și-a micșorat stomacul: „M-am născut a doua oară. Am slăbit, sunt frumos”
Cum se simte Adrian Minune după ce și-a micșorat stomacul: „M-am născut a doua oară....
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...