Acasă » Exclusiv » Cum și-a ”negociat” Matteo Politi împăcarea cu victimele

Cum și-a ”negociat” Matteo Politi împăcarea cu victimele

De: Cancan 03/07/2019 | 23:07

Avem noi dovezi-bombă din dosarul falsului medic care a intrigat o țară întreagă. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a aflat cum și-a ”negociat” Matteo Politi împăcarea cu victimele. Vă prezentăm, în exclusivitate, strategia așa-zisului estetician de a scăpa de acuzaţiile penale.

Pretinsul doctor Matteo Politi, alias Matthew Mode, nu bate pasul pe loc şi încearcă să contracareze noianul de acuzaţii penale ce i se aduc. Strategia de apărare a acestuia se pare că ar fi împăcarea cu toate victimele sale, pe calea medierii. Context în care acesta a şi depus o serie de documente la dosarul de anchetă.

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, detaliile care se regăsesc în dosarul de cercetare, cu privire la strategia de apărare a pretinsului medic, precum şi care este viziunea judecătorilor şi anchetatorilor faţă de acestea.

A susținut că starea de arest preventiv îi încalcă dreptul la mediere

Avocaţii „medicului” au cerut, la un moment dat, judecătorului de drepturi şi libertăţi care analiza o propunere de prelungire a arestării preventive a clientului lor, să îl lase pe acesta în libertate pe motiv că Matteo Politi se află în plin proces de împăcare cu victimele sale.

Astfel, susţinerile apărătorului inculpatului potrivit cărora menţinerea acestuia în stare de arest preventiv îi încalcă dreptul la mediere, nu pot fi primite, întrucât inculpatul poate încheia acorduri de mediere cu persoanele vătămate prin intermediul apărătorului ales, în baza unui mandat special dat acestuia din urmă, în acest sens judecătorul are în vedere dispoziţiile art. 52 alin. 2 C. pen. din Lg. 192/2006, ce reglementează desfăşurarea medierii, potrivit cărora, în cursul procedurii de mediere părţile pot fi reprezentate de alte persoane, care pot face acte de dispoziţie, în condiţiile legii”, se arată în dosar.

Matteo Politi speră să scape de închisoare

(VEZI AICI: A RECUNOSCUT ÎN SFÂRȘIT CE STUDII ARE + DE CE A FOST “ARESTAT” ÎN ANGLIA)

Cu alte cuvinte, magistratul care a soluţionat cauza nu a fost deloc impresionat de demersurile lui Matteo Politi şi a decis că acesta se poate împăca cu victimele sale şi din spatele gratiilor.

Declarațiile de împăcare nu au contat

Potrivit documentelor din dosar rezultă că cel puţin două societăţi comerciale în relaţie cu care pretinsul medic este cercetat de către anchetatori au fost de acord să se împace cu italianul.

În acest sens cele două societăţi comerciale (S.C-CMI RYF X-RAY S.R.L. şi S.C. EURO MEDICAL EVOLUTION S.RX) au formulat şi declaraţii de împăcare care se regăsesc la dosar, dar de care judecătorul care a decis menţinerea lui Politi în arest preventiv nu a ţinut cont.

(CITEȘTE ȘI: MATTEO POLITI, ”MEDICUL CU 8 CLASE”, PRINS ÎN TIMP CE VOIA SĂ IASĂ DIN ȚARĂ)

De precizat că şi fosta iubită şi complice a „medicului”, Diana Amira Al-Soseh, a arătat că se împacă cu acesta după ce i-a făcut implant mamar.

Al-Soseh Amira Diana a declarat că în luna mai a anului 2018 şi-a făcut un implant mamar la clinica Medas din Bucureşti, la domnul Matthew Mode, pentru această operaţie achitându-i acestuia suma de 2.000 de euro, bani pe care i-a plătit cash doctorului personal, fără ca acesta să-i elibereze vreo factură în acest sens. Sus-numita a declarat că, în momentul în care l-a cunoscut pe Matteo Politi, acesta i-a spus că a avut rezultate deosebite în Marea Britanie şi SUA, precum şi că este proprietarul mai multor clinici de chirurgie plastică atât în România, cât şi în Spania şi Marea Britanie. Pacienta arată că se împacă cu Politi Matteo sub aspectul infracţiunii de înşelăciune„, se arată în dosar, potrivit informațiilor obținute de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.

Anchetatorii le-au audiat pe toate persoanele care i-au fost cliente pretinsului medic şi care au şi avut intervenţii chirurgicale la acesta. Multe dintre aceste persoane s-au arătat de fapt mulţumite de „manopera” italianului, iar cele care nu fost pe deplin mulţumite au arătat că nici nu doresc să depună plângere penală pe numele acestuia pentru înşelăciune.

Nu păcăleşte pe nimeni

Deşi a încercat să arate că faptele sale se pot şterge cu buretele sau ar putea ieşi din sfera penalului prin simpla împăcare cu victimele înşelăciunilor sale, Matteo Politi s-a lovit de rigiditatea judecătorului, care nu a fost deloc înduplecat de strategia sa de apărare.

În plus, judecătorul reţine că din înscrisurile depuse la dosarul cauzei nu rezultă că a intervenit un acord de mediere între inculpat şi celelalte persoane vătămate, în acest sens, judecătorul reţine că procesul verbal încheiat la data de 12.02.2019 la Biroul de Mediator (…), nu echivalează cu încheierea unor acorduri de mediere între inculpat şi persoanele vătămate, din cuprinsul acestuia reieşind doar că inculpatul Matteo Politi a formulat o cerere în temeiul art. 43 alin. I din Legea nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, unele dintre persoanele vătămate fiind invitate la mediere după cum rezultă din invitaţiile nr. 197 şi 199, depuse la dosarul cauzei„, se mai arată în dosar.

(NU RATA: MEDICUL-FANTOMĂ MATTEO POLITI A FĂCUT RAVAGII PRINTRE FETELE DE ORAȘ)

De asemenea, magistratul care a analizat aceste documente depuse de Politi spune că „nu se poate considera că simpla cerere a inculpatului de a beneficia de procedura medierii echivalează cu împăcarea părţilor, pentru a fi în prezenţa unui impediment la exercitarea acţiunii penale, care să lase fără fundament măsura arestării preventive şi să atragă nelegalitatea acesteia. În plus în cauză a fost extinsă urmărirea penală şi cu privire la alte persoane vătămate”.

Cine este Matteo Politi

Matteo Politi – alias Matthew Mode – a făcut implanturi mamare, rinoplastii şi a mărit buzele mai multor românce, folosind și un nume fals, deși nu avea drept de liberă practică în România și nici studii de specialitate. La începutul lunii februarie, Matteo Politi – acuzat că a operat în mai multe clinici private din București –  a fost prins de polițiștii de frontieră de la Curtici în timp ce încerca să fugă din România. El se află, acum, sub control judiciar.

(VEZI AICI: MATTEO POLITI, PUS ÎN LIBERTATE. DECIZIA MAGISTRAȚILOR ESTE DEFINITIVĂ)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Acest bărbat a aruncat o cameră de filmat, într-o gaură adâncă de 93 de metri, sub ANTARCTICA, și a făcut o descoperire ireală. Iată imaginile!
Acest bărbat a aruncat o cameră de filmat, într-o gaură adâncă de 93 de metri,...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Cele mai FIERBINȚI 40 de IMAGINI în care a apărut vreodată KIM KARDASHIAN! Îți TAIE RESPIRAȚIA
Cele mai FIERBINȚI 40 de IMAGINI în care a apărut vreodată KIM KARDASHIAN! Îți TAIE...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Imagini sfâșietoare cu văduva lui Costel Corduneanu. Femeia nu s-a putut dezlipi de sicriul soțului ei. Fostul luptător a fost condus pe ultimul drum de familie și cunoscuți
Imagini sfâșietoare cu văduva lui Costel Corduneanu. Femeia nu s-a putut dezlipi de sicriul soțului...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de locuri de muncă
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de...
Lidl bagă la ofertă de sâmbătă, 20 aprilie 2024, produsele pe care toți românii le caută. Se vor vinde ca pâinea caldă
Lidl bagă la ofertă de sâmbătă, 20 aprilie 2024, produsele pe care toți românii le...
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
BANC | „Bulă, poți să-mi împrumuți 500 de lei până la salariu?”
BANC | „Bulă, poți să-mi împrumuți 500 de lei până la salariu?”
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră:
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
Mellina s-a confruntat cu probleme mari de sănătate. A fost la un pas de anorexie. Cum s-a vindecat după ce a mers la o mănăstire
Mellina s-a confruntat cu probleme mari de sănătate. A fost la un pas de anorexie....
Filmul care e foarte popular pe Netflix. Are o poveste unică, a rupt topul în întreaga lume și e la mare căutare și în România
Filmul care e foarte popular pe Netflix. Are o poveste unică, a rupt topul în...
Ai cont și card la Raiffeisen Bank România? Gigantul a făcut un anunț important pentru toți clienții. Ce nu mai ai voie să faci
Ai cont și card la Raiffeisen Bank România? Gigantul a făcut un anunț important pentru...