Acasă » LIFE STYLE » Utile » Văduva din București care a ucis 35 de bărbați. Este și acum considerată una dintre cele mai mari criminale din istorie și cea mai „prolifică” din România. Cobora în cripta familiei, unde bea și stătea de vorbă cu cei uciși

Văduva din București care a ucis 35 de bărbați. Este și acum considerată una dintre cele mai mari criminale din istorie și cea mai „prolifică” din România. Cobora în cripta familiei, unde bea și stătea de vorbă cu cei uciși

De: Dan Mlădinoiu 10/07/2023 | 11:08
Văduva din București care a ucis 35 de bărbați. Este și acum considerată una dintre cele mai mari criminale din istorie și cea mai „prolifică” din România. Cobora în cripta familiei, unde bea și stătea de vorbă cu cei uciși

Văduva din București care a ucis 35 de bărbați, pare o descriere de domeniul fantasticului. Atunci când vine vorba despre ucigași în serie, în minte apar instantaneu imagini masculine. Totuși, istoria consemnează femei care, în cruzimea lor, i-au depășit pe mulți dintre cei mai îngrozitori criminali bărbați. Bunăoară, în secolul al XVI-lea, contesa unguroaică Elizabteh Bathory a fost desemnată “cel mai prolific ucigaș de sex feminin” din toate timpurile, de către Cartea Recordurilor Guiness. Se spune că a omorât peste 600 de tineri, pentru a-și menține suplețea pielii, facând baie în sângele lor.

Văduva din București care a ucis 35 de bărbați

Mary I Tudor, cea care avea să devină regină a Marii Britanii a fost, de asemenea, un simbol al răului suprem, prin curmarea unui număr mare de vieți omenești. I s-a atribuit supranumele de Bloody Mary, titulatură preluată în timp, valabilă și azi, a unei celebre băuturi alcooolice. La rândul ei, Irma Grese a lucrat ca gardian principal în lagărul de concentrare nazist de la Birkenau. Prizonierii care scăpau cu viață din ordinele sale de suprimare au numit-o Diavolul Blond. În ultimele două cazuri, nu se cunoaște numărul celor care au pierit din pricina femeilor menționate.

Și România s-a înscris într-un funest top al femeilor îngeri ai morții, prin Vera Renczi, de departe purtătoarea numărul unu a lugubrului stindard românesc în domeniul criminologiei din țara noastră. Mai degrabă, numele ei poate fi asemuit cu cel al Bellei Sorenson Gunness (1859-1908), femeie de origine norvegian-americană, care a ajuns cunoscută fiindcă și-a omorât rudele pentru avere, dar și pe pretendenții săi. Numărul celor uciși de ea ar fi cuprins între 25 și 40.

Debutul în șirul de crime

Până și azi dosarul Văduvei Negre reprezintă un mister pentru criminaliști. Aceasta s-a născut în 1903, la București, în urma relației dintre un om de afaceri ungur și o frumoasă tânără din Capitală. Adolescența Verei a ținut mult timp prima pagină a publicațiilor vremii, ca urmare a unei serii considerabile de aventuri amoroase cu liceeni, înstăriți oameni de afaceri, bogătași. S-a căsătorit pentru prima dată cu un bancher austriac, Karl Schick. Pentru un timp, pune capăt escapadelor scandaloase, devenind o soție atentă și plăcută, mai cu seamă după nașterea fiului lor, Lorenzo, potrivit digi24.ro. Din păcate, soțul avea să dispară, după spusele ei, în urma unui accident de mașină.

Un an mai târziu, cunoaște un sârb cu foarte mulți bani, Joseph Renczi, sub al cărui nume a intrat în cel mai negru capitol al biografiei sale. Un bărbat chipeș, un cuceritor. Pentru că și-a permis s-o înșele, a căzut bolnav la pat. Vera l-a “lecuit” definitiv. Proaspăta văduvă relua perioada de petreceri deocheate la Viena. Orgii în lanț. Seară de seară, având în centru o matroană îmbrăcată în doliu. În mai puțin de un deceniu, i-au pășit pragul conacului peste 30 de ibovnici. Erau cetățeni străini și niciunul nu a mai ieșit viu din lăcașul plăcerilor dezlănțuite.

Bilanțul odios al Văduvei negre: 35 de morți, printre care și fiul de numai 10 ani

După ce soția unuia dintre iubiții lui Renczi l-a urmat într-o seară la reședința ei și bărbatul nu s-a mai întors acasă, poliția a fost chemată să investigheze dispariția acestuia. După ce au cercetat pivnița de vinuri a lui Renczi, au descoperit 35 de sicrie neîngropate, căptușite cu zinc.

Fiecare conținea un cadavru de sex masculin în diferite stadii de descompunere. Femeia a fost arestată și dată în custodia poliției, unde a mărturisit că i-a otrăvit pe cei 35 de bărbați cu arsenic atunci când a bănuit că i-au fost infideli sau când a crezut că interesul lor pentru ea era în scădere.

Jandarmii au controlat casa și cripta familiei. De-a dreptul consternați, au fost cuprinși de groază, când în subsolul conacului de la Bekerekul, Iugoslavia, au descoperit 35 de sicrie de zinc, așezate în formă de cerc, unde se aflau toți bărbații care au trecut prin patul cutezanei. Mai mult decât atât, într-un sicriu se afla și fiul ei, Lorenzo, în vârstă de doar 10 ani. Se pare că femeia a fost nevoită să îl ucidă pentru că micuțul i-a aflat terifiantul secret. Victimele femeii au fost otrăvite. Vera le-a spus polițiștilor că obișnuia să coboare seara în cripta familiei, unde să bea un pahar de vin și să stea de vorbă cu cei pe care i-a ucis.

Alte surse vorbesc de faptul că odioasa ucigașă nu era alta decât Vera Renczi și că omorurile nu erau motivate de bani. Era geloasă și voia să fie ultima femeie iubită de bărbați.

Seceta minții

De asemenea, ea a mărturisit poliției că uneori îi plăcea să stea în fotoliu în mijlocul sicrielor, înconjurată de toți foștii ei pretendenți. Renczi a mărturisit că și-a ucis și cei doi soți și pe fiul său Lorenzo. Totodată, le-a spus oamenilor legii că, într-o zi, când fiul ei a venit să-i facă o vizită, băiatul a descoperit accidental sicriele din pivnița ei de vin și a amenințat-o cu șantajul. Atunci, ea l-a otrăvit și i-a aruncat trupul. În același timp, se temea că în curând o va lăsa pentru a se căsători cu cineva, așa că l-a ținut în brațe în timp ce el zăcea pe moarte, astfel încât să fie ultima persoană care să-l îmbrățișeze, scrie newsweek.ro.

Condamnată inițial la moarte, Văduva Neagră a beneficiat atunci de clemența legii care nu permitea execuția femeilor și a fost transferată pe viață într-o închisoare de maximă securitate. La scurt timp, criminala în serie se stingea în urma unei hemoragii cerebrale. De menționat că porecla “Văduva neagră” provine de la o specie de păianjeni veninoși ce trăiesc în America de Nord. După împerechere, femela își devorează partenerul.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Este în jurnalism din anul 1999. A început ca gazetar în presa locală, la publicațiile Imparțial, Dominus (revistă de atitudine în literatură, artă, politică și social), Viața Liberă, Semnal de Galați-Brăila, Ora 25, apoi a condus ziarul citeste mai mult
Parteneri
Cine este Anna Török, soția lui Florin Piersic. Cei doi au trăit o poveste de dragoste ca în filme
Cine este Anna Török, soția lui Florin Piersic. Cei doi au trăit o poveste de...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din imaginile cu ea dezbrăcată!
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
Mădălina Ghenea, detalii și imagini intime! De ce s-a despărțit de bulgarul Dimitrov
Mădălina Ghenea, detalii și imagini intime! De ce s-a despărțit de bulgarul Dimitrov
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Horoscop săptămâna 10-16 mai 2024. Ce zodii au noroc în următoarele zile. Primesc bani și intră într-o relație amoroasă
Horoscop săptămâna 10-16 mai 2024. Ce zodii au noroc în următoarele zile. Primesc bani și...
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după...
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au fost rase de pe hartă pentru proiectul NEOM
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
„Mie îmi e frică de moarte”. Florin Piersic a vorbit despre momentul în care va pleca de pe această lume. Ce spune marele actor despre una dintre cele mai mari temeri ale sale
„Mie îmi e frică de moarte”. Florin Piersic a vorbit despre momentul în care va...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două femei”?  „Noi, bărbații, suntem de două feluri, care facem și care nu recunoaștem.”
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la spital. Unde se află fiul lui Florin Piersic în timp ce marele actor se luptă pentru viața lui
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la...
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta telefoanele mobile şi dispozitivele GPS
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Telefonul Nokia 3210, relansat. Cum arată la 25 de ani de la prima versiune?
Telefonul Nokia 3210, relansat. Cum arată la 25 de ani de la prima versiune?
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Castelul spectaculos din România de care s-a ales praful. Era o bijuterie arhitecturală, acum a ajuns o ruină, iar turiștii au ajuns să evite locul
Castelul spectaculos din România de care s-a ales praful. Era o bijuterie arhitecturală, acum a...
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul- Update
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicii iau în calcul să...
Au intrat banii pe carduri. Informația a fost confirmată chiar astăzi, 10 mai
Au intrat banii pe carduri. Informația a fost confirmată chiar astăzi, 10 mai
Anunţul despre Maria Ciobanu a fost făcut din SUA de Bebe Mihu, soţul Mariei Dragomiroiu
Anunţul despre Maria Ciobanu a fost făcut din SUA de Bebe Mihu, soţul Mariei Dragomiroiu
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Miting pro-Gaza şi anti-Israel în oraşul care găzduieşte concursul Eurovision
Miting pro-Gaza şi anti-Israel în oraşul care găzduieşte concursul Eurovision
Armata Română a mobilizat soldații. Decizia luată de MApN
Armata Română a mobilizat soldații. Decizia luată de MApN
Carmen Grebenișan, vacanță costisitoare după divorț. Vedeta nu s-a abținut de la nimic
Carmen Grebenișan, vacanță costisitoare după divorț. Vedeta nu s-a abținut de la nimic
Am făcut calculul complet! Ireal câți bani a luat Ștefania Stănilă, de la Pro TV, pentru cele 17 săptămâni la SURVIVOR All Stars
Am făcut calculul complet! Ireal câți bani a luat Ștefania Stănilă, de la Pro TV,...
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat s-au despărțit după 3 ani de relație: ”Nu am acceptat”
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat s-au despărțit după 3 ani de relație: ”Nu am acceptat”
Locul unde Florin Piersic a spus că vrea să fie înmormântat. Are legătură cu copilăria lui
Locul unde Florin Piersic a spus că vrea să fie înmormântat. Are legătură cu copilăria...
Fabrica din România unde se construiesc tunuri pentru armatele lumii. Producția merge la export. Cum arată uzina pe interior
Fabrica din România unde se construiesc tunuri pentru armatele lumii. Producția merge la export. Cum...
Patru zodii care vor cunoaște fericire și belșug la vară. Șansă mare pentru Raci
Patru zodii care vor cunoaște fericire și belșug la vară. Șansă mare pentru Raci
×