A stat 44 de ani în pușcărie, iar când să fie eliberat, a murit de coronavirus!

Publicat: 20/04/2020 | 12:45
A stat 44 de ani în pușcărie, iar când să fie eliberat, a murit de coronavirus!

Cu doar 23 de zile înainte de a fi eliberat din închisoare, bărbatul, care efectuase nu mai puțin de 44 de ani de privare de libertate, a murit! A fost confirmat pozitiv după deces, potrivit CNN, citat de Digi24. (Citește și: El este autorul masacrului din Canada! Ce spune colegul de școală al ucigașului + Era deghizat în polițist)

William Garrison (60 de ani) este americanul care a stat 44 de ani după gratii, fiind condamnat pentru crimă de gradul întâi, după ce a împușcat mortal o persoană în timpul unui jaf armat din 1976. Garrison avea 16 ani în momentul atacului.

Nu a vrut să fie eliberat condiționat

Autoritățile au vrut să-l elibereze condiționat pe William, dar acesta a refuzat. Nu a vrut să simtă că e permanent urmărit și a dorit să-și efectueze toată condamnarea ca, apoi, să fie un om liber. „Au încercat să-l elibereze condiționat la începutul acestui an, dar el a refuzat să părăsească închisoarea”, a declarat Chris Gautz, un purtător de cuvânt al departamentului.

Nu rata: Ea e prostituata care a șocat autoritățile: ”Fac un job precum doctorii sau asistentele!” Aleargă după clienți cu duba

„Nu a vrut să fie în libertate condiționată, a vrut să aștepte și să iasă complet liber, în septembrie”, a spus Gautz.

I s-a propus o nouă eliberare

Odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus, departamentul i-a propus din nou eliberarea. „Ne-am întors la el și i-am spus că dorim totuși să-l punem în libertate, având în vedere că are o vârstă și este vulnerabil”, a mai spus Gautz.

Vezi aici: Cunoscutul youtuber s-a sinucis! Avea doar 40 de ani VIDEO

De această dată, deținutul a acceptat. Departamentul a cerut parchetului să renunțe la perioada obligatorie de așteptare de 28 de zile, dar Garrison a murit după cinci zile, pe data de 13 aprilie, înainte ca parchetul să comunice vreun răspuns. „Am făcut tot ce am putut pentru a-l elibera”, a spus Gautz.

„Nu a avut niciun simptom, iar personalul nostru de asistență medicală, care merge din celulă în celulă și verifică starea de sănătate a deținuților, a spus că el era bine”, a dezvăluit Gautz. Garrison a fost confirmat pozitiv după deces, când i s-a făcut testul pentru COVID-19.