El este autorul masacrului din Canada! Ce spune colegul de școală al ucigașului + Era deghizat în polițist

Publicat: 20/04/2020 | 11:25
El este autorul masacrului din Canada! Ce spune colegul de școală al ucigașului + Era deghizat în polițist

Canada a fost îngrozită de ultimul atac armat, în urma căruia nu mai puțin de 16 persoane care au fost împușcate și-au pierdut viețile. Alte zeci au fost rănite, iar criminalul a fost ucis 12 ore mai târziu de la comiterea faptelor. Cine este omul care a îndoliat Canada? (Citește și: 9 persoane au fost reținute după incidentele petrecute în Rahova. Audierile nu s-au încheiat, numărul ar putea crește)

Este vorba de un tehnician dentar de 51 de ani, pe nume Gabriel Wortman! Vecinii lui din Portapique, Noua Scoție, care a ucis 16 persoane în cel mai grav atac din istoria modernă a Canadei, sunt „foarte surprinși” de gestul lui.

Nu rata: Ea e prostituata care a șocat autoritățile: ”Fac un job precum doctorii sau asistentele!” Aleargă după clienți cu duba

Poliția canadiană a spus duminică că Gabriel Wortman, tehnician dentar, a fost reținut, dar ulterior a decedat, ca urmare a confruntării dintr-o benzinărie din apropierea orașului Halifax, relatează  The Guardian, citat de Digi24.

Vecinii ucigașului, șocați

Împrejurările în care acesta a decedat nu sunt foarte clare, iar poliția a emis un comunicat prin care anunță că s-a demarat o investigație în acest sens.

Vezi aici: Scandal uriaș în Săcele! Bărbat strivit cu mașina, bătaie cu bâte și lopeți… VIDEO

Potrivit datelor oficiale, Gabriel Wortman deținea o clinică dentară în Darthmouth, iar în 2014 a apărut într-un ziar local după ce a donat o proteză dentară unei persoane care a supraviețuit cancerului.

Vecinii lui Wortman, care avea trei proprietăți în Portapique, o comunitate mică de unde ar fi început sâmbătă noapte atacul, au fost șocați de vești. „Foarte, foarte șocată să aflu că o persoană pe care o știam de atâta vreme, un vecin bun, săritor, foarte bun, s-ar putea gândi să provoace o astfel de tragedie”, a declarat Lillian MacCormack pentru CTV News.

„Nu știm niciodată prin ce trec alții în viață și ce îi determină să ia anumite decizii”, a scris pe Facebook Scott Balser, fost coleg de școală cu Wortman. „În niciun caz nu îi găsesc vreo scuză pentru acțiunile în acest weekend”.

Un clujean a scos boxele pe balcon și a dat muzica la maximum! Vecinii au reacționat, dar nici prin cap nu-ți trece ce au făcut polițiștii

David George Crockett a declarat pentru o publicație canadiană că Wortman i-a făcut dantura în trecut: „Sunt foarte surprins. Nu mi-am imaginat vreodată că va face așa ceva. Din ce știam despre el, era foarte liniștit, foarte amabil”.

Comunicatul Poliției

Poliția nu a stabilit deocamdată motivul atacului, dar a sugerat că faptele ar fi fost premeditate și că Wortman a acționat singur.

„Cred că la început a fost o motivație, apoi cred că a omorât la întâmplare”, a declarat comisarul Brenda Lucki. Anchetatorii însă nu știu care este motivul și spun că atacul nu ar fi de natură teroristă.

Află și: Scandal cât casa la Balotești! Au intrat în scara blocului și … ”L-au omorât, l-au omorât!” VIDEO

Un detaliu ciudat este că Wortman era deghizat în ofițer de poliție, iar mașina lui fusese inscripționată în așa fel încât să semene cu o mașină de poliție. Poliția din Noua Scoție a postat pe Twitter fotografia mașinii pe care ar fi folosit-o Gabriel Wortman.

Printre victimele bărbatului se numără și o polițistă, Heidi Stevenson.