Accidentul violent din Ungaria, filmat live chiar de șoferul microbuzului din România: „Intrăm în tir!”

Publicat: 22/05/2018 | 22:59

Accidentul rutier extrem de grav petrecut în urmă cu câteva ore în Ungaria a fost surprins pe filmarea șoferului român! Un prieten de-al său a făcut publice imaginile și a povestit atât care au fost ultimele cuvinte ale bărbatului care se afla la volanul microbuzului cu număr de înmatriculare de Mureş, dar și ce au urlat pasagerii când au văzut camionul în fața lor. Din nefericire, ei au murit. Deși inițial s-a spus că este vorba de șapte români morți, presa din Ungaria anunță moartea a nouă conaționali.

Citește și: Mărturia cutremurătoare a şoferului care a filmat accidentul din Ungaria, în urma căruia au murit 7 români

În urma impactului violent, șoferul microbuzului a supraviețuit. Conform dejeanul.ro, bărbatul a provocat tragedia în timp ce făcea un live pe Facebook.

„Eu cred că se uita la comentarii. Cred că a citit și când s-a uitat, deja era pe cealaltă parte.”, a spus un bărbat pe filmarea de mai jos.

Jurnaliștii machiari au anunțat că au murit nouă români: şapte bărbaţi şi două femei.

„A zis: «Vin acasă» și când a spus asta, ăia au strigat că: «intră în tir!»”, a povestit altul.

Surse din Poliţie au confirmat pentru adevărul.ro că victimele erau din satul Deaj, comuna Mica, judeţul Mureş.

Reacția MAE în urma accidentului din Ungaria

Ministerul de Externe confirmă că un microbuz românesc a fost implicat într-un grav accident în Ungaria. Acesta este comunicatul integral al  MAE:

„Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistență consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai 2018 în apropierea orașului Budapesta, Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România.

 Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea victimelor. Conform datelor preliminare obținute de reprezentanții misiunii diplomatice, în urma accidentului, șapte persoane, pasageri ai microbuzului, și-au pierdut viața.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgență, si se află la fața locului accidentului pentru a acorda asistență consulară. Ministrul afacerilor externe a activat celula de criză a MAE. D

in datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 și 0036-384-83-94 și 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.”

Citește și...