Mărturia cutremurătoare a şoferului care a filmat accidentul din Ungaria, în urma căruia au murit 7 români

Publicat: 22/05/2018 | 22:24

Șapte români și-au pierdut viața în această după-amiază, după ce microbuzul în care erau a fost implicat într-un accident rutier violent produs în apropiere de Budapesta, Ungaria. La locul tragediei a ajuns un șofer român care a filmat scenele de coșmar care au urmat după impactul nimicitor. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat marți seară că a activat celulă de criză și a făcut demersuri în regim de urgență pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații cu privire la cetățenia și identitatea victimelor. 

Citește și: Accidentul violent din Ungaria, filmat live chiar de șoferul microbuzului din România: „Intrăm în tir!”

Din datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul înmatriculat în Mureș s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens.

„Este un microbuz cu plăcuţe de înmatriculare româneşti, care a fost lovit. Microbuzul este atît de distrus, încât nu pot confirma câte persoane şi-au pierdut viaţa. Acum echipele de intervenţie desfac caroseria. Victimele sunt identificate”, a afirmat, la doar câteva minute după impact, Tamas Andras, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Districtul Pecs.

Mărturia înfiorătoare a şoferului care a filmat accidentul din Ungaria, în urma căruia au murit 7 români

Cătălin Adrian Neagu a trecut cu maşina prin locul producerii accidentului la câteva clipe după ce a avut loc, s-a dat jos din maşină şi a început să filmeze tragedia.

Tânărul a reuşit să surprindă imagini înfiorătoare, iar atunci când a observat numărul de înmatriculare al dubiţei a exclamat: „Ăsta-i de la noi din zonă! Vai de mine, vai de mine, nu se poate aşa ceva”, a continuat să vorbească tânărul, încercând să-şi dea seama cine se afla la volan.

Şi alte persoane au oprit la locul accidentului, însă nimeni nu a reuşit să-şi dea seama în primă fază câte persoane se aflau în dubiţă, corpurile fiind de nerecunoscut.

„Nu-mi dau seama cine e şoferul”, a mai spus tânărul, continuând să surprindă imagini greu de privit, potrivit observator.tv.

Potrivit MAE, accidentul a avut loc pe drumul naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România, unde un microbuz înmatriculat în România s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi s-a ciocnit cu un camion care se deplasa pe contrasens.

Impactul a fost deosebit de violent. Potrivit 24.hu, echipele de descarcerare au fost nevoite să taie spatele microbuzului românesc pentru a putea scoate victimele. Partea din faţă era complet distrusă. Peste 10 ambulanţe au fost trimise la faţa locului, iar corespondentul presei locale informează că nu este permis accesul nimănui la mai puţin de cinci kilometri de la locul accidentului.

Ziarul blikk.hu a publicat şi o fotografie cu o maşină aparţinând Ambasadei României la Budapesta, care a sosit la locul accidentului, pentru a constata situaţia. În urma accidentului, traficul pe Drumul Naţional 4 din Ungaria a fost complet oprit, pentru ca echipele de salvare să intervină.

Comunicatul Ministerului Afacerilor Externe în legătură cu acest tragic accident.

„Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistență consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai 2018 în apropierea orașului Budapesta, Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea victimelor.

Conform datelor preliminare obținute de reprezentanții misiunii diplomatice, în urma accidentului, șapte persoane, pasageri ai microbuzului, și-au pierdut viața.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgență, si se află la fața locului accidentului pentru a acorda asistență consulară.

Ministrul afacerilor externe a activat celula de criză a MAE.

Din datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 și 0036-384-83-94 și 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.”