Anunț de ultimă oră! Austria impune noi restricții, începând de joi. Cursele aeriene directe din zece state, inclusiv România, sunt interzise

Autor:
Publicat: 14/07/2020 | 17:59
Anunț de ultimă oră! Austria impune noi restricții, începând de joi.  Cursele aeriene directe din zece state, inclusiv România, sunt interzise

Epidemia de coronavirus pare ca a intra într-un al doilea val în mai multe state, unde numărul de noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19 a crescut exponențial. În acest context mai mult țări au impus restricții de circulație, inclusiv pentru România.

Astfel, începând de joi, 16 iulie, Austria interzice cursele aeriene regulate, directe, din zece state, printre care și România, anunță Agerpres. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS FACE RAVAGII! NUMĂRUL CAZURILOR DE INFECTARE CU VIRUSUL COVID-19 ESTE MULT MAI MARE DECÂT CEL DECLARAT. „NUMĂRUL ESTE ÎN REALITATE DE 10 PÂNĂ LA 11,8 ORI MAI MARE”)

Potrivit unui ordin al ministrului sănătăţii, Rudolf Anschober, pe această listă mai sunt incluse şi statele din Balcanii de Vest: Albania, Bosnia și Herțegovina, Republica Macedonia, Muntenegru și Serbia. Ordinul a actualizat lista ţărilor considerate cu „risc de SARS-CoV-2”, care cuprinde acum 18 state.

Se pare că pe listă au fost adăugate alte  zece ţări printre care Bulgaria, România, Republica Moldova, toate statele din Balcanii de Vest, precum şi Egipt, potrivit libertatea.ro.

Anumite categorii de curse aeriene beneficiază de prioritate

Există și unele excepții de la noile reguli, conform căror vor fi exceptate anumite categorii de curse aeriene: cele considerate în interesul Republicii Austriece, precum şi cele care transportă mărfuri, bolnavi, cetăţeni austrieci repatriaţi, personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură. (VEZI ȘI: SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE PENTRU ROMÂNIA! DUPĂ AUSTRIA ȘI ALTE ȚĂRI INTERZIC ACCESUL ROMÂNILOR SAU IMPUN CARANTINA LA SOSIRE)

Pe de altă parte, potrivit APA, sunt de aşteptat efecte semnificative asupra reţelei de legături aeriene ale companiei Austrian Airlines, ale cărei curse pe relaţiile Belgrad, Bucureşti, Cairo, Podgorica, Sarajevo, Sibiu, Skopje, Sofia, Tirana şi Varna spre Vienna-Schwechat vor rămâne anulate cel puţin până la sfârşitul lunii iulie.

De asemenea, rămân în continuare interzise zborurile dinspre Belarus, China, Marea Britanie, Iran, Portugalia, Rusia, Suedia şi Ucraina.