Situație îngrijorătoare pentru România! După Austria și alte țări interzic accesul românilor sau impun carantina la sosire

Autor:
Publicat: 08/07/2020 | 19:30
Situație îngrijorătoare pentru România! După Austria și alte țări interzic accesul românilor sau impun carantina la sosire

Epidemia de coronavirus continuă să facă ravagii. În România numărul de noi cazuri a început să intre din nou pe o pantă ascendentă, înregistrându-se în fiecare zi un număr destul de mare de persoane infectate. În acest context, mai multe țări au impus restricții pentru români.

Din cauza creșterii alarmante a cazurilor de infectări cu virusul COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore fiind raportat un număr record de 555 de noi îmbolnăviri, mai multe țări din Europa au decis să  impune cetățenilor români restricții de călătorie. (CITEȘTE ȘI: PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS CERE PARLAMENTULUI SĂ EXPLICE CE SUNT CARANTINA ȘI IZOLAREA: „NU E MOMENTUL SĂ DISPERĂM DAR NICI SĂ LĂSĂM GARDA JOS”)

Până în prezent 13 țări din Europa au deci că românii reprezintă un pericol și pot răspândi noul coronavirus, așa că au fost impuse restricții de circulație sau obligativitatea carantinării la sosire. Aceste noi reguli au la bază situația alarmantă din România, care se confruntă cu una dintre cele mai mari creșteri de oameni infectați din Europa.

Lista țărilor care impun restricții

În prezent, din cauza faptului că există o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în România, 13 țări europene au impus restricții de circulație. Astfel, Malta, Norvegia și Finlanda interzic complet accesul românilor. (VEZI ȘI: NOI RESTRICȚII PENTRU ROMÂNII CARE VOR SĂ ÎȘI PETREACĂ VACANȚA ÎN GRECIA! CE CONDIȚII TREBUIE SĂ RESPECTE TURIȘTII DUPĂ 1 IULIE)

De asemenea, Danemarca cere dovada unei rezervări de cel puţin şase zile de cazare, iar de vineri, lista statelor europene care plasează în izolare sau carantină pentru 14 zile persoanele ce ajung din România va fi completată cu Marea Britanie şi Irlanda de Nord. Guvernul britanic a decis să nu includă România pe lista celor 59 de ţări considerate sigure.

Aceleași restricții o să fie adoptate și de Estonia, Letonia, Lituania, Irlanda, Slovenia, Slovacia și Austria, care a emis astăzi avertizare de călătorie pentru România.