Coronavirus face ravagii! Numărul cazurilor de infectare cu virusul COVID-19 este mult mai mare decât cel declarat. „Numărul este în realitate de 10 până la 11,8 ori mai mare”

Autor:
Publicat: 11/07/2020 | 17:13
Coronavirus face ravagii! Numărul cazurilor de infectare cu virusul COVID-19 este mult mai mare decât cel declarat. „Numărul este în realitate de 10 până la 11,8 ori mai mare”

Coronavirus face ravagii în SUA. Zilnic se înregistrează un număr impresionant de noi cazuri, iar estimările oficiale au arătat că numărul de infecţii este, de fapt, mult mai mare.

Se pare că în realitate una din 150 de persoane din SUA este probabil „infectat chiar acum”cu virusul COVID-19, a declarat fostul comisar al FDA, Scott Gottlieb, potrivit Forbes. (CITEȘTE ȘI: NOU RECORD DE INFECTĂRI CU NOUL CORONAVIRUS ÎN SUA. REACȚIA LUI DONALD TRUMP)

Cercetătorii Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi MIT au anunțat că numărul infecţiilor cu noul coronavirus este în realitate de 10 până la 11,8 ori mai mare decât numărul de cazuri confirmate.

Scott Gottlieb a mai spus că această diferență provine din faptul că SUA încă nu are capacitate de testare suficientă pentru a surprinde numărul real de infecţii. Proiecţia lui Gottlieb arată că există, în prezent, 700.000 de infecţii zilnice, ceea ce înseamnă o creştere semnificativă faţă de cifrele de la 1 iulie, când se estimau că există în jur de 400.000 – 500.000 de infecţii reale în fiecare zi.

SUA, număr record de noi cazuri

În ultimele 24 de ore, Statele Unite au înregistrat 63.643 de noi cazuri de coronavirus. Iar cu doar o zi înainte, vineri, 10 iulie, în SUA s-a atins un nou record, au fost raportate peste 65.000 de noi cazuri într-o zi. De asemenea, a fost înregistrat și un număr total de 774 de decese în ultimele 24 de ore.

În acest context sumbru, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesu, a făcut un apel la solidaritate, pentru a combate virusul. (VEZI ȘI: SUA SE PREGĂTEȘTE PENTRU VALUL DOI AL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS. MILIOANE DE DOZE DE VACCIN VOR AJUNGE ÎN FARMACII)

„Cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm acum nu este virusul propriu-zis, ci lipsa de leadership şi de solidaritate. Diviziunile dintre noi oferă un avantaj virusului; nu putem învinge pandemia dacă suntem divizaţi”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesu într-un discurs rostit în faţa reprezentanţilor statelor membre OMS.