Acasă » Știri » Avocatul lui Mario Iorgulescu, primele declarații după sentința dată de magistrați: „Am asistat la o mascaradă judiciară”

Avocatul lui Mario Iorgulescu, primele declarații după sentința dată de magistrați: „Am asistat la o mascaradă judiciară”

De: Maria Roșca 10/02/2023 | 21:53
Avocatul lui Mario Iorgulescu, primele declarații după sentința dată de magistrați: Am asistat la o mascaradă judiciară
Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare.

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani și 8 luni cu executare de către Tribunalul București, în dosarul în care a fost judecat pentru omor, după ce a provocat un accident cumplit, în urma căruia a murit un bărbat. Avocatul acestuia, Florin Durghenu, a oferit primele declarații despre decizia instanței.

Potrivit Gândul,  avocatul lui Mario Iorgulescu, Florin Durghenu, a oferit primele declarații și a mărturisit că decizia instanței este ”halucinantă”. Fiul lui Gino Iorgulescu a fost cercetat pentru ucidere din culpă.

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare de către Tribunalul București, condamnare la care avocatul acestuia nu se aștepta. Acesta susține că, de fapt, s-a dorit ”lovirea” lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, prin fiul său.

„Am solicitat expertiza medico-legală și s-a respins, în condițiile în care era obligatorie. Pur și simplu s-a respins, la fel ca toate celelalte probe. De asta am spus că nu aveam nicio așteptare. Bine, mă gândeam că va fi de la 10-12 ani în sus, dar 15 ani și 8 luni este halucinant și pentru mine, care mă așteptam la 12-13 ani. Nici taximetristul care a luat acel cetățean de origine chineză de la aeroport și a omorât-o, după ce a violat-o, nici el n-a luat atât, și el a luat semnificativ mai mic.

Mario Iorgulescu trebuia dat ca exemplu. De fapt, s-a dorit lovirea în Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, prin fiul său”, a declarat Florin Durgheu, pentru Gândul.

”Mario Iorgulescu este internat într-o clinică de psihiatrie”

Totodată, avocatul lui Mario Iorgulescu a comparat pedeapsa clientului său cu sentința primită de mulți teoriști, care au făcut masacre și au primit pedepse semnificativ mai mici.

”Aici nu am asistat la un proces, o cercetare judecătorească, finalizată cu o sentință, am asistat, din start, la o mascaradă judiciară, finalizată cu o decizie halucinantă, decizie care era absolut previzibilă de mult. De fapt, acum vreo lună, văzând modalitatea în care doamna judecător înțelege să conducă ședințele de judecată, am și spus că va pronunța o pedeapsă afiliată la Institutul de Astronomie, de la zece ani în sus. Rezultatul de 15 ani și 8 luni este absolut halucinant, în condițiile în care sunt mulți teroriști, care au făcut masacre și au fost condamnați la pedepse semnificativ mai mici.

În cazul lui Mario Iorgulescu, tipicitatea este dată de faptul că, probabil, este singurul dosar din România, ca urmare a unui accident rutier soldat cu victime, în care victima, deși era semnificativ drogată – deci actele medicale demonstrează că era drogat cu cantitatea apreciabilă de droguri ca la un consumator, nici vorbă întâmplător -, fără centura de siguranță și circulând neregulamentar pe banda a doua, nu pe bandă întâi, în condițiile în care drumul era complet liber, deci încălcând dispoziții legale privind circulația pe drumurile publice, nu s-a reținut în dreptul lui nicio culpă.

Atât timp cât Mario Iorgulescu a fost cercetat pentru ucidere din culpă, din start a fost din culpă exclusivă a lui, urmând ca, după aceea, procurorul să-și desăvârșească capodopera, schimbând încadrarea juridică în omor. Iar la instanța de judecată, s-au respins probe relevante, inclusiv expertiza psihiatrică, în condițiile în care Mario Iorgulescu, din nefericire pentru el și familia lui, este internat într-o clinică de psihiatrie, din momentul în care a ieșit din comă”, a mai spus avocatul lui Mario Iorgulescu.

”Culpa administratorului drumului este evidentă”

Acesta în niciun caz nu este omor. Poate o minte sănătoasă să creadă că Mario Iorgulescu s-a suit la volan cu intenția de a ucide această persoană, pe care nici n-o cunoștea și în fața căreia nici nu apărea cu mașina lui, dacă nu era acel scuar nesemnalizat?

Culpa administratorului drumului este evidentă, vizibilă din avion, dar atât organul de urmărire penală, cât și instanța s-au prefăcut că nu observă. Am solicitat completarea raportului de expertiză criminalistică, să se stabilească în ce măsură acest scuar a influențat accidentul – că a lovit un scuar nesemnalizat și în urma impactului cu scuarul, mașina a ricoșat pe contrasens, altfel niciodată mașina lui Mario Iorgulescu nu ricoșa pe contrasens. Și, în condițiile acestor evidențe, cum, Doamne, iartă-mă, poți să nu crezi, în mod onest, că este o mascaradă cap-coadă?”, a mai spus avocatul lui Mario Iorgulescu.

Vezi și: MARIO IORGULESCU A REVENIT PE INSTAGRAM ȘI A DETONAT BOMBA: S-A COMBINAT CU FOSTA LUI STELIANO FILIP!

Reamintim că accidentul provocat de Mario Iorgulescu a avut loc în urmă cu 3 ani. Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, se deplasa cu un autoturism marca Aston Martin pe Șoseaua Chitilei dinspre Centura Capitalei către Pod Constanța. Mario Iorgulescu a pierdut atunci controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens și s-a izbit de un alt autovehicul condus de un bărbat tot în vârstă de 24 de ani, care a murit pe loc.

Instanța l-a obligat pe Mario Iorgulescu să plătească familiei bărbatului pe care l-a ucis în accident daune materiale de 100.000 de lei și daune morale de 200.000 de euro.

Mario Iorgulescu avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare. De asemenea, tânărul consumase substanțe interzise, potrivit medicilor de la Institutul Național de Medicină Legală. Fiul președintelui LPF a rămas și fără permisul de conducere în urma accidentului.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea Hyperion din București. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL.
Parteneri
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni milionar într-un an. Câți bani a câștigat în 10 luni
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...