Acasă » Știri » Călin Popescu Tăriceanu, la premiera fabulosului film ”ExCES de Eleganță”. Pelicula ecranizează ediția din 2018 a Concursului de Eleganță Sinaia

Călin Popescu Tăriceanu, la premiera fabulosului film ”ExCES de Eleganță”. Pelicula ecranizează ediția din 2018 a Concursului de Eleganță Sinaia

De: Cancan 07/05/2019 | 21:12
Călin Popescu Tăriceanu, la premiera fabulosului film ”ExCES de Eleganță”. Pelicula ecranizează ediția din 2018 a Concursului de Eleganță Sinaia

”ExCES de Eleganță” este un film despre adevăratele valori automobilistice, despre mașini de milioane de euro, despre tehnologii revoluționare, despre pasiune, rafinament și prestigiu. ”ExCES de Eleganță” este rezumatul ediției din 2018 a Concursului de Eleganță Sinaia, care s-a desfășurat în weekendul 29-30 iunie, pe domeniul Castelului Peleș. Prezent la avanpremiera filmului a fost și unul dintre fondatorii Retromobil, Călin Popescu Tăriceanu.

An de an, în ultimul weekend din iunie, Concursul de Eleganță Sinaia creează o atmosferă de basm pentru pasionații mașinilor de epocă. Pe domeniul Castelului Peleș, unele dintre cele mai spectaculoase mașini sunt etalate, în toată splendoarea lor, în fața unui juriu de specialitate și a vizitatorilor veniți din toate colțurile lumii.

La granița dintre documentar și film narativ, ”ExCES de Eleganță” este rezumatul ediției din 2018 a Concursului de Eleganță Sinaia, care s-a desfășurat în weekendul 29-30 iunie, pe domeniul Castelului Peleș. Filmul trece prin multiple schimbări de perspectivă, de la cea a unui narator participant în concurs, la cea a unui reporter care urmărește acțiunea din exterior.

O atenție aparte este acordată poveștilor spuse de prezentatorii defilării pe covorul roșu (Alexandru Șeremet și Irinel Marghioala), care vin cu informații mai puțin cunoscute despre automobilele înscrise în concurs, reținând atenția unui public numeros care a înfruntat vremea capricioasă ore întregi. Filmul migrează apoi spre genul muzical, urmărind parada vehiculelor istorice prin orașul Sinaia.

Călin Popescu Tăriceanu, prezent la avanpremiera filmului

Filmul „ExCES de Eleganţă” a avut avanpremiera la Grand Cinema & More, fiind rezultatul colaborării dintre jurnalistul auto Alin-Alexandru Ionescu şi Laurenţiu Greger. Prezent la avanpremiera filmului a fost și unul dintre fondatorii Retromobil, Călin Popescu Tăriceanu.

”Gândul de a organiza un Concurs de Eleganță venea în mod natural după ce s-a înființat Retromobilul. Retromobilul, ca o materializare a pasiunii pentru mașinile clasice a multor cei care sunt astăzi membri în Retromobil și nu numai. Așa cum spuneam, Concursul de Eleganță a venit ca ceva firesc. Ne-am gândit unde să organizăm acest concurs… Norocul a făcut că Vlad Oprea, actualul primar al Sinaiei, era și atunci primar, i s-a părut că un loc mai frumos decât Castelul Peleș nu poate să existe și mai reprezentativ.

(…) Un Concurs de Eleganță este, în mod normal, destinat pentru mașini care apriori îndeplinesc câteva condiții. Sunt rare, sunt bine întreținute, sunt scumpe, deci probabil se adresează unei elite, să spunem, a celor care-și permit din punct de vedere financiar să-și cumpere mașini cu care să se prezinte la un Concurs de Eleganță. (…) Noi am vrut să facem un concurs care să fie deschis tuturor categoriilor de mașini, nu numai acestor persoane cu o stiuație materială deosebită, care pot să vină să prezinte o mașină care, de la început, știm că va câștiga concursul. Așa se face, ați văzut că există o secție destinată mașinilor românești. An de an, ne-am bucura să vedem și Dacii 1100 și 1300, unele din ele foarte bine restaurate, altele foarte bine conservate”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Despre Retromobil Club România

Concursul de Eleganţă Sinaia este locul de întâlnire al pasionaţilor de maşini de epocă şi nu numai. Evenimentul este organizat de Retromobil Club România, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României. Asociația Retromobil Club România (R.C.R.) este o organizație non profit, fondată în anul 1998 de un grup de 21 de pasionați de vehicule istorice. În prezent, asociația are peste 2000 de membri grupați în Filiale Județene. Președinte de onoare al R.C.R. a fost Regele Mihai I al României,  în perioada 2004-2017.

Asociația este din anul 2004 Autoritate Națională F.I.V.A. – (Federația Internațională a Vehiculelor Istorice – instituție parteneră UNESCO), fiind organismul care eliberează conform legislației române în vigoare Atestatul de Vehicul Istoric. Anual, asociația organizează în medie 35 de evenimente, multe dintre acestea având caracter internațional, evenimentul central fiind Concursul de Eleganță Sinaia organizat la Castelul Peleș. Începând din anul 2005, când în Romania a fost demarat procesul de atestare si până in prezent, peste 5000 de vehicule au primit statutul de vehicul istoric.

Omul din spatele emisiunii ”Mașinistul”

Omul din spatele emisiunii ”Mașinistul”, Alin-Alexandru Ionescu, este un jurnalist auto cu o experiență de 8 ani în presa de specialitate, timp în care a scris în publicații precum Top Gear, Auto Bild, Auto Pro, Motor Clasic Magazin sau Auto Motor și Sport. Atras de evenimentele organizate de Retromobil, Alin a descoperit o comunitate care i-a insuflat „microbul” ireversibil al dragostei pentru mașinile istorice. Dorința de a transmite experiențe și informații către publicul larg l-a făcut pe Alin să creeze ”Mașinistul”, un nou produs media concentrat pe poveștile automobilelor de colecție.

Cu o producție care s-a îmbunătățit de la un episod la altul, Mașinistul a atras un public numeros, dornic să afle povești inedite despre oameni și mașini clasice, însă cele mai multe episoade au fost dedicate automobilelor românești – adică modele Dacia, ARO și Oltcit.

După trei ani de prezentat povești cu mașinile altor pasionați, Alin a decis anul trecut să-și cumpere propriul automobil de epocă. Și pentru că tocmai se împlineau 50 de ani de când Dacia a început producția de automobile, decizia privind modelul a fost foarte simplă: o Dacia 1100. A urmat participarea la Concursul de Eleganță Sinaia și ideea nebună de a face un film de eveniment care să ajungă pe marele ecran.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Imagini INCENDIARE cu ISPITA care a primit un CADOU de 600.000 de euro de la milionarul român
Imagini INCENDIARE cu ISPITA care a primit un CADOU de 600.000 de euro de la...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează nici de ea, nici de copil”
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu cumpere așa ceva”
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei mai violaseră o adolecentă într-o staţie de autobuz
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
George Simion a devenit tată. Soția lui, Ilinca, a născut un băiețel. Mesajul transmis de liderul AUR
George Simion a devenit tată. Soția lui, Ilinca, a născut un băiețel. Mesajul transmis de...
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...