Carmen Brumă, cunoscută pentru stilul său de viață sănătos și pasiunea pentru nutriție, a decis să abordeze o nouă provocare academică la vârsta de 47 de ani. Iată ce alimente consumă vedeta!
Vedeta a început studiile la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, unde este studentă în anul 1 la Masteratul în Nutriție și Siguranță Alimentară. În prezent, Carmen se află în mijlocul sesiunii de examene, fiind intens preocupată de învățat și de pregătirea pentru cele cinci examene importante ce o așteaptă. Cunoscută pentru perfecționismul său, Brumă recunoaște că această perioadă este una de stres intens, însă reușește să își gestioneze timpul și energia printr-o alimentație atent aleasă, axată pe menținerea unei bune concentrații și sănătăți mentale.
Citește și: FIUL LUI CARMEN BRUMĂ ȘI AL LUI MIRCEA BADEA VREA SĂ DEVINĂ CELEBRU! ÎȘI ”NEGOCIAZĂ” PRIMELE APARIȚII!
Hidratarea corectă reprezintă un prim pas esențial pentru o minte alertă, a explicat Carmen Brumă. Apa este, în opinia sa, un factor cheie în funcționarea optimă a creierului, având în vedere că organismul uman este format într-o proporție semnificativă din apă. De asemenea, afinele sunt o sursă excelentă de vitamina C, având un rol important în stimularea memoriei pe termen scurt și în reducerea stresului, ceea ce le face ideale pentru momentele de învățare intensă.
„Apa îmbunătățește funcționalitatea creierului. Corpul uman este făcut din apă, iar atunci când nu este hidratat corespunzător, organele nu mai funcționează optim și nici creierul. Prin urmare, hidratarea este esențială! Creierului îi plac fructele de pădure (care conțin antocianine, catehine, quercetina). Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți, îmbunătățesc memoria și puterea de concentrare, ameliorează comunicarea dintre neuroni, reduc inflamația din creier, ajută neuronii să formeze noi conexiuni.
Afinele conțin și vitamina C îmbunătățesc memoria pe termen scurt și oferă protecție împotriva stresului”, a spus Carmen Brumă pentru Click!
Avocado, un alt aliment recomandat de Carmen Brumă, este descris de vedetă drept un „superaliment” pentru creier, datorită conținutului său bogat în grăsimi mononesaturate, vitamine esențiale și acid folic. Avocado nu doar că protejează creierul, dar contribuie și la îmbunătățirea memoriei și a concentrării, fiind un aliat important în combaterea problemelor cardiovasculare.
Printre alimentele care pot susține o bună funcționare mentală se numără și cafeaua, dar și ceaiul, recunoscute pentru efectele lor stimulante asupra creierului. Carmen Brumă subliniază însă că efectele pozitive ale cafelei sunt de scurtă durată și că este important să nu se depășească doza de 300-400 mg de cafeină pe zi. Cafeaua nu doar că ajută la menținerea unei stări de alertă, dar contribuie și la producerea de serotonină, neurotransmițătorul responsabil pentru o stare generală de bine.
„Avocado este un fruct minunat pentru creier, pentru că este bogat în grăsimi mononesaturate, vitaminele esențiale K, B, C, E și acid folic. Protejează împotriva accidentelor vasculare cerebrale, îmbunătățește memoria și puterea de concentrare.
Cafeaua conține antioxidanți, aminoacizi. Dacă nu se face abuz, cafeaua îmbunătățește memoria și menține un creier alert. Cafeaua stimulează producția de serotonină (un neurotransmițător important, care induce o stare de bine). Cafeaua este un stimulator excelent, dar efectele sunt temporare și nu trebuie să depășești 300-400 mg cafeină/zi.
Semințele de dovleac și de floarea-soarelui conțin antioxidanți care protejează creierul de deteriorarea radicalilor liberi. Sunt bogate în vitamina E (care susține performanțele cognitive și reduce riscul de demență) și B1. Semințele sunt surse de magneziu, esențial pentru învățare și memorie.”, a mai spus Carmen Brumă pentru sursa citată mai sus.
Citește și: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU FAȚA LUI CARMEN BRUMĂ DIN CAUZA ALERGATULUI. MEDICUL A AVERTIZAT-O!