Ce înseamnă când îți visezi fostul iubit. Semnificații și interpretări

Publicat: 05/07/2018 | 19:06
Ce înseamnă când îți visezi fostul iubit. Semnificații și interpretări

Ți s-a întâmplat să te trezești de mai multe ori cu imaginea clară a fostului tău iubit în cap? De ce visăm despre ex-partenerii noștri? Ei bine, există multe explicații care merită să fie cunoscute, dar trebuie luat în considerare și contextul în care apare fostul iubit. (Super oferte la accesorii gaming)

Ce înseamnă când îți visezi fostul iubit

1. În primul rând să clarificăm ceva: să visezi despre fostul nu înseamnă că mai ai sentimente pentru el sau ea. Este perfect posibil ca în timpul nopții să proiectați imaginea și figura acestei persoane care a fost o parte din viața voastră, dar fără a avea neapărat sentimente pentru el / ea. De aceea este important să analizați modul în care v-ați simțit în timpul visului, cum v-ați simțit față de această persoană, ce s-a întâmplat între voi și așa mai departe.

2. În orice caz, nu uitați că visele sunt simbolice, de aceea sensul nu va fi literal; adică, dacă v-ați visat să vă sărutați, acest lucru nu înseamnă că vreți să-l sărutați, dar poate însemna că vă pierdeți bunătatea, romantismul sau dragostea, de exemplu, și proiectați imaginea acestei persoane ca simbol al iubirii .

3. Deși nu înseamnă în mod direct că simțiți ceva, este adevărat că visele despre fostul poate însemna că vă lipsiți de acea persoană. Deși mulți dintre voi nu sunteți îndrăgostiți, când o persoană face parte din viața ta și lasă un semn, mintea noastră o evocă din când în când și aceasta este ceva ce nu poate fi controlat.

4. Dacă tocmai ați început o relație cu o persoană și îl visezi pe fostul partener, poate avea mai multe sensuri. Dacă visul arată discuții și momente rele pe care le-ați avut cu cealaltă persoană, aceasta ar putea însemna că ne temem că relația noastră actuală ar putea urma acel tipar.

5. Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care visez despre un fost este că lucrurile dintre voi nu s-au încheiat la despărțire și acest sentiment vă va invada noaptea, când conștiința va dispărea. Atunci când relațiile nu se termină bine, atunci când nu ați terminat de vorbit sau nu exprimați cum vă simțiți sau doriți să spuneți ceva acelei persoane, este posibil ca acestea să apară în visele nocturne. Acest lucru înseamnă pur și simplu că există lucruri care au fost lăsate nesigure și până când nu faceți acest lucru, imaginea acestei persoane vă va bântui.

6. De asemenea, este posibil ca motivul pentru care visezi despre ex, este pur și simplu datorită stresului de a începe o nouă relație, de sentimentele pe care le începeți să le obțineți și de situațiile în care trăiți din nou. Corpul nostru reacționează la stimuli, iar memoria va face ca interiorul să vă miște acele amintiri și momente pe care le-ați trăit cu ex-ul, acum trăiți momente similare.

7. O altă cauză pentru care visezi despre fostul iubit, poate fi pentru că nu ești mulțumită cu partenerul tău actual sau cu viața în care traiesti (daca esti singură). Această interpretare poate fi făcută dacă visezi momente frumoase și dulci pline de iubire și tandrețe. Psihicul nostru ne spune că ceva lipsește în noua noastră dragoste. Poate că există o lipsă de pasiune sau dragoste. Oricare ar fi, trebuie să lucrăm, pentru ca această nouă relație să fie perfectă.

Ce înseamnă când îți visezi fostul iubit într-o ipostază romantică

Ce înseamnă când îți visezi fostul într-o ipostază romantică? Faptul că îți vezi fostul iubit în vis are legatură cu sentimentele, sexualitatea și atașamentul pe care subconștientul tău le asociază cu imaginea lui. Daca în realitate legatura dintre voi îți trezește încă melancolie și remușcări, înseamnă că ții la el și că te simți atrasă de persoana lui. Dacă ești sigură că nu mai ai niciun fel de sentiment pentru el însă îl visezi alintându-te atunci ai nevoie de iubire și apreciere. De fapt, îți dorești să începi o nouă relație și să te simți protejată, ceea ce înseamnă că în viața de zi cu zi tânjești mult după fericire. (CITEȘTE ȘI: CE ÎNSEAMNĂ CÂND VISEZI CĂ ÎȚI TAI PĂRUL)

Ce înseamnă când visezi că te cerți cu fostul iubit

Limbajul simbolic al viselor cere o interpretare profundă, iar pentru acest lucru trebuie să îți cunoști bine sentimentele și atitudinea față de anumite evenimente din viața ta. De exemplu, ce înseamnă când visezi că fostul te agresează? Dacă ai visat de curând că aveai un duel verbal sau fizic cu fostul tău prieten, înseamnă că există probleme nerezolvate între voi sau că nu ai trecut peste despărțirea voastră.

Ce faci în situația în care îți visezi fostul iubit?

Îi poți spune partenerului? Cel mai probabil nu. Nu este recomandat să povestești un vis – cu tenta erotică sau nu – despre fostul iubit actualului partener. Însă trebuie să-ți ridice ție niște semne de întrebare majore și chiar să încerci să-ți prezinți nemulțumirile sau nedumeririle în relație atât față de tine însăți, cât și față de partenerul actual, “omițând” însă partea visului cu fostul iubit. (CITEȘTE ȘI: CE ÎNSEAMNĂ CÂND VISEZI O PERSOANĂ CARE A MURIT)

Ce înseamnă când îți visezi fostul iubit conform dicționarelor de vise ale Babei Vanga, Freud, Loff și Miller

Fostul iubit ți-a apărut în vis: dicționarul de vise al Babei Vanga

Potrivit dicționarului de interpretare a viselor al Babei Vanga, apariția fostului iubit într-un vis se interpretează ca tristețe și suferință după o persoană, care a ieșit din viața ta, dar ție îți este încă dor de el. Tu crezi că reuniunea este inevitabilă, de aceea îți visezi fostul iubit, vrei să crezi în ceva mai bun, și nu poți să-l lași să plece așa pur și simplu din viața ta. Conștientizează singură pentru tine, că încă ți-e dor de fostul tău, că el încă mai înseamnă ceva pentru tine și că, probabil, nu este totul pierdut. Pe de altă parte, visul poate prevesti despărțirea cu iubitul tău actual, așa că nu te crampona în asta.

Fostul iubit ți-a apărut în vis: semnificații conform lui Freud

Fondatorul psihanalizei este cunoscut pentru faptul că el vedea în toate celea un subtext sexual. De exemplu, în conformitate cu teoria lui, atunci când îți visezi fostul iubit – asta poate prezice o ceartă cu iubitul tău de astăzi. Bătrânul Freud insista asupra faptului că scandalurile și certurile apar ca urmare a comparației dintre fostul și actualul prieten. Sub influența visului tău, tu poți împărtăși cu iubitul tău grijile tale, apoi te poți certa cu el inconștient pentru niște fleacuri și, în cele din urmă, despărțirea devine pur și simplu inevitabilă. Singurul lucru, pe care îl poți face – uită despre visul tău, nu te crampona în interpretarea lui Freud. Tot Freud a spus „Omului îi trebuie un vis ca să suporte realitatea”. Iar tu trăiește în ziua de azi, fără a te întoarce înapoi în trecut. Bucură-te și apreciază ceea ce ai la moment. (VEZI ȘI: CE ÎNSEAMNĂ CÂND VISEZI COPIL MIC)

Fostul iubit ți-a apărut în vis: dicționarul de vise al lui Loff

Dacă credem în dicționarul de interpretare a viselor al lui Loff, atunci când îți visezi fostul prieten înseamnă, că în viața ta vor veni nefericiri. Dacă în acest vis te căsătorești cu fostul iubit, fii sigură, că în viața ta vor apărea probleme mari. În cazul în care fostul iubit îți spune că te iubește, așteaptă surprize neplăcute. Dar dacă fostul prietne se căsătorește sau îi face o declarație de dragoste unei alte fete, în viața ta po apărea noi prieteni buni sau vei ierta pe cineva, cu care demult nu ai vorbit. În cazul decesului fostului iubit în visul tău, cel mai probabil, în curând te vei căsători și vei avea un copil.

Fostul iubit ți-a apărut în vis: dicționarul de vise al lui Miller

În conformitate cu dicționarul de interpretare a viselor al lui Miller, atunci când îți visezi fostul iubit, asta poate însemna schimbări viitoare. Aceste schimbări în viață pot fi atât pozitive, cât și negative. Dacă ai visat că te-ai întors la fostul iubit, în viața reală aceasta poate însemna o situație legată de fostele relații. Un sărut în vis cu fostul iubit poate prezice unele evenimente plăcute și neașteptate, iar sexul cu el – conflicte. (CITEȘTE ȘI: CE ÎNSEAMNĂ CÂND VISEZI AUR. SEMNIFICAȚII ȘI INTERPRETĂRI)

Acest tip de vise sunt frecvente atunci când trăim momente stresante și nu suntem cu partenerul nostru. Trebuie să vă gândiți că fiecare membru al unei relații se bazează pe celălalt, astfel încât, dacă treceți printr-o situație proastă, este normal ca subconștientul să proiecteze imaginea acelei persoane pe care o simțiți că vă va ajuta emoțional. Deoarece nu aveți acest ajutor în viața reală, psihicul nostru caută în subconștient pentru a calma anxietatea și pentru a depăși acest moment instabil. (Reduceri mari la jocuri PC)

 

 

Citește și...