Ce înseamnă când visezi că îţi cade părul. De la teama de îmbătrânire, la moarte, divorţ, concediere, dar şi…

Publicat: 19/09/2017 | 18:55

Cel mai adesea, visele despre căderea părului ascund teama de îmbătrânire a unei persoane, de pierdere a vitalităţii şi, în general, teama de a nu mai fi atractivă ca femeie ori viril, ca bărbat. Când visezi că îţi cade părul mai poate înseamnă că îţi e frică de moarte, că te paşte un divorţ sau o concediere, dar şi că organismul te avertizează că urmează o schimbare în viaţa ta. (CITEŞTE ŞI: Ce înseamnă când visezi că eşti bolnav. Ce spune asta despre relaţia cu persoanele iubite, care e legătura cu afacerile)

Astfel de vise pot avea legături directe cu activitatea de zi cu zi, mai ales atunci când se petrec după evenimente mai puţin fericite, cum ar fi un eşec în afaceri. Când visezi că îţi cade părul poate însemna că te simţi mai bătrân şi mai neputincios în acel moment. Cantitatea de păr pe care o pierzi în vis şi viteza cu care el cade reflectă cât de mult te afectează ceea ce simţi în legătură cu îmbătrânirea, stresul şi impotenţa, susţin unii specialişti în descifrarea viselor, citaţi de dailymail.co.uk.

Prin intermediul visului, subconştientul încearcă să te ajute să procesezi emoţiile. În cazul unui astfel de vis, ar fi indicat să încerci să reduci nivelul de stres la care eşti supus/ă şi să ai grijă de tine, ca să nu îmbătrâneşti înainte de vreme.

Ce înseamnă când visezi că îţi cade părul. Moarte, divorţ, concediere, dar şi teama de a fi nefericit

Alţi specialişti în vise spun că simbolul părului este legat de puterea, înfăţişarea şi grija unei persoane faţă de ea însăşi. Părului i se acord adesea mai multă importanţă decât unghiilor. Totodată, în vis, părul ar semnifica valoare personală, puterea individualităţii şi posesie. (VEZI AICI: Ce înseamnă când visezi verighetă. Ce prevesteşte visul în care îţi scoţi verigheta)

Pierderea părului în vise mai este asociată cu schimbări sau rupturi în viaţa cuiva. În plus, poate fi legată de sentimente negative, ca umilinţa sau ruşinea, care, de fapt, transmit o frică din partea organismului. Psihicul ar putea da un avertisment împotriva schimbării. Căderea părului în vis poate simboliza sfârşitul unei relaţii, un divorţ, moarte, concediere, mai spun specialiştii.

Un astfel de vis mai poate reflecta schimbarea unei situaţii, ca şi pierderea controlului.  Uneori este un semnal de alarmă serios vizând starea sănătăţii. Totodată, pierderea părului este o metaforă pentru abandon. Ar putea reprezenta frica unei persoane de a fi părăsită, dar la fel de bine poate simboliza teama de a deveni sărac sau nefericit, ca urmare a presiunilor de natură socială sau materială. (NU RATA, AICI: Ce înseamnă când visezi păduchi. Unii zic că te dă afară bogăţia din casă, dar în realitate…)

Citește și...