Coronavirus la nivel înalt! Președintele, testat pozitiv! Mesajul transmis

Publicat: 10/07/2020 | 09:02
Coronavirus la nivel înalt! Președintele, testat pozitiv! Mesajul transmis

Jeanine Anez, președintele interimar al Boliviei, este infectată cu noul coronavirus! Ea a făcut testul, care a ieșit pozitiv. A avut și o primă reacție, după anunțul trist al medicilor privind starea sa medicală.

„Sunt pozitivă la COVID-19, mă simt bine, voi lucra din izolare. Împreună, vom merge înainte”, a scris pe contul său de Twitter Jeanine Anez, care va candida la alegerile prezidenţiale de pe 6 septembrie. „Voi sta în carantină 14 zile şi voi face un alt test. Mă simt bine acum”, a adăugat Anez, în vârstă de 53 de ani.

Trei membri ai guvernului Anez, printre care miniştrii preşedinţiei, Yerko Nunez, şi Sănătăţii, Eidy Roca, au anunțat că sunt contaminați cu noul coronavirus, scrie dcnews.ro. „Pentru că săptămâna trecută mulţi dintre aceştia au fost testaţi pozitiv la coronavirus, am făcut testul şi este, de asemenea, pozitiv”, a precizat preşedintele interimar al Boliviei.

Jeanine Anez este o senatoare de dreapta care a devenit preşedinte interimar al Boliviei după demisia şi plecarea în exil a lui Evo Morales, în noiembrie 2019.

Președintele Braziliei, infectat cu noul coronavirus

Este cel de-al doilea președinte sud-american depistat infectat cu noul coronavirus. Jair Bolsonaro, șeful de stat al Braziliei, a fost infectat cu virusul mortal. Prezenta anumite simptome specifice și a fost supus unui test al cărui rezultat a ieșit pozitiv. Jair Bolsonaro i-a declarat unui jurnalist că are febră de 38 de grade C și că mai are alte câteva simptome ale COVID-19, motiv pentru care a decis să facă testul.

În Venezuela, numărul doi al regimului, Diosdado Cabello, este, de asemenea, infectat cu noul coronavirus.