Situație alarmantă în România. Ne aflăm pe primul loc în UE la numărul de infectări cu COVID-19 și suntem în a 5-a săptămână de creșteri constante

Publicat: 09/07/2020 | 07:30
Situație alarmantă în România. Ne aflăm pe primul loc în UE la numărul de infectări cu COVID-19 și suntem în a 5-a săptămână de creșteri constante

Pandemia de coronavirus de la noi din țară a avansat într-un mod galopant, astfel că ieri s-au înregistrat nici mai mult, nici mai puțin de 555 de noi cazuri de infectare, aceasta reprezentând cifra-record din România, de la începutul pandemiei. 

România se află în a 5-a săptămână de creșteri constante ale cazurilor de infectare cu noul coronavirus. După cifra înregistrată ieri, țara noastră a depășit Franța și Spania la numărul de infectări. Mai mult, singura țară care a înregistrat mai multe cazuri noi în ultimele 24 de ore este Marea Britanie, respectiv 581, dar cum nu mai face parte din uniunea Europeană, România este cea mai afectată din acest punct de vedere, din întreaga Europă.

NU RATA – ALERTĂ ÎN LUME! PESTE UN MILLION DE OAMENI, INFECTAȚI CU NOUL CORONAVIRUS ÎN DOAR CINCI ZILE

Se introduc restricții de călătorie pentru români, în UE?

Dat fiind faptul că pandemia de coronavirus nu pare să dea deloc înapoi, ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a povestit că totul depind de evoluția pandemiei dacă se vor introduce sau nu restricții de călătorie pentru români, în UE.

„Sunt opt state din UE care au introdus deja măsuri de restricționare de diverse feluri, inclusiv cu obligativitate de autoizolare, dar sunt variațiuni de la stat la stat. Sunt state care impun obligația de autoizolare, cum este Lituania, care recomandă autoizolarea 14 zile, sau Slovacia, care spune că puteți intra pe teritoriul ei ca destinație finală dacă prezentați un test negativ făcut în ultimele patru zile, stați 5 zile în autoizolare, la finalul acestora mai faceți un test, care, dacă este negativ, puteți călători liberi. Malta interzice complet intrarea cetățenilor români pe teritoriul său”, a exemplificat Bogdan Aurescu.

CITEȘTE ȘI – HAOS! MEDICII DE FAMILIE NU MAI POT ACORDA CONCEDIU MEDICAL UNUI PACIENT VINDECAT DE CORONAVIRUS

Număr de cazuri noi de coronavirus în Uniunea Europeană, în 24 de ore

România – 555 cazuri

Franța – 475 de cazuri

Germania – 391 de cazuri

Spania – 341 de cazuri

Belgia – 220 de cazuri

Italia – 137 de cazuri

Austria – 89 de cazuri

Elveția 54 de cazuri