Incredibil! Ce a făcut o asistentă din Timișoara după ce s-a infectat cu coronavirus și a îmbolnăvit zeci de persoane

Publicat: 08/07/2020 | 16:23
Incredibil! Ce a făcut o asistentă din Timișoara după ce s-a infectat cu coronavirus și a îmbolnăvit zeci de persoane

Este focar de coronavirus în Timișoara, din cauza unei asistente medicale care a refuzat să poarte mască și echipament de protecție în spital.

După ce a fost testată pozitiv cu coronavirus, asistenta medicală a intrat în contact cu medici, infiemiere, dar și pacienți, s-au infectat cu Covid-19, care la rândul lor au fost infectați.

Colegii femeii spun că aceasta nu credea în existența virusului și, mai mult, n-a purtat niciodată mască de protecție. Conducerea Spitalului CFR a anunţat că asistenta medicală va fi cercetată disciplinar.

Internată în Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, femeia a cerut externarea spunând că dorește să se trateze acasă și să stea în autoizolare. (CITEȘTE ȘI: X FACTOR REVINE LA ANTENA 1! CINE VA PREZENTA EMISIUNEA DUPĂ CE MIHAI BENDEAC A FOST PUS PE LIBER)

„Prima asistentă a încălcat normele şi procedurile aduse la cunoştinţă, în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei epidemiologice creată de coronavirus, nepurtarea echipamentului de protecţie, nerespectând recomandările în urma triajului epidemiologice, deşi a fost instruită şi avertizată în acest sens.

Asistenta medicală va fi cercetată disciplinar şi dacă se impune se va formula plângere penală împotriva acesteia pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă au avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli”, a spus Stela Iurciuc, managerul Spitalului CFR Timişoara, pentru debanat.ro.

Coronavirus România, 8 iulie

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate. (CITEȘTE ȘI: „ANDRELELE” S-AU REUNIT LA MARE, CU TOT CU NOII IUBIȚI. AU STAT TOȚI PATRU PE NISIP ȘI…)

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 555 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste.