Coronavirusul a închis Palatul Buckingham pentru prima oară în ultimii 27 de ani! 380 de angajați vor fi dați afară

Autor: A. D.
Publicat: 22/05/2020 | 17:41
Coronavirusul a închis Palatul Buckingham pentru prima oară în ultimii 27 de ani! 380 de angajați vor fi dați afară

Epidemia de coronavirus a făcut ravagii în majoritate țărilor. S-au înregistrat milioane de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 și un număr copleșitor de decese. Mai mult din cauza răspândirii accelerate a virusului majoritatea activităților au fost sistate, iar adunările de oameni interzise.

În acest context, Palatul Buckingham va fi închis pentru public vara aceasta, pentru prima oară în ultimii 27 de ani. De asemenea, evenimente precum petrecerile din grădină sau ceremonia de acordare a Ordinului Jartierei au fost anulate, potrivit The Sunday Times. (CITEȘTE ȘI: REGINA ELISABETA RENUNȚĂ LA ÎNDATORIRILE SALE REGALE! SUVERANA SE RETRAGE DIN VIAȚA PUBLICĂ)

În urma acestei decizii, o purtătoare de cuvânt a Royal Collection Trust(gestionează castelele şi operele de artă deţinute de casa regală britanică), a declarat vineri că în acest an o să fie tăiate 380 de locuri de muncă temporare.

Reşedinţa oficială din Londra a Reginei Elisabeta a II-a îşi deschide porţile, în mod normal, pentru vizitatori timp de trei luni în fiecare vară, în timp ce regina locuieşte la reşedinţa sa de vară Balmoral din Scoţia. Iar pentru ca turiștii să se bucure de turul palatului sute de persoane sunt angajate în acest scop.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, majoritatea acestor angajaţi sunt pensionari şi studenţi care câştigă în medie circa 2.000 de lire sterline (2.435 de dolari) pe lună. (VEZI ȘI: CĂSĂTORIA PRINŢESEI BEATRICE A MARII BRITANII A FOST OFICIAL ANULATĂ, DIN CAUZA EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS)

Însă, cei afectați de această decizie au primit o ofertă de angajare anul viitor, a spus purtătoarea de cuvânt, citată de Agerpres.

În 2018, peste 570.000 de persoane au vizitat Palatul Buckingham, însă din cauza pandemiei de coronavirus deschiderea a fost anulată anul acesta.

Această decizie vine și în contextul în care s-a decis ca Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 94 de ani, să se retragă din viaţa publică, pe o perioadă nedeterminată. Situația actuală este extrem de periculoasă pentru Regină, așa că izolarea acesteia și anularea tuturor evenimentelor și întâlnirilor oficiale la care trebuia să participe a fost esențială.

Citește și...