Acasă » Trending » Cum au murit generalii din armata ruşilor. Anomalia din armata lui Vladimir Putin

Cum au murit generalii din armata ruşilor. Anomalia din armata lui Vladimir Putin

De: Eliza Popescu 05/05/2022 | 09:00

Rusia a pierdut în aproape două luni și jumătate de la declanșarea invaziei din Ucraina mai mulți soldați decât în cei 10 ani de război din Afganistan.  Și nu doar soldați au fost uciși  ci foarte mulți ofițeri cu grad superior inclusiv 8 generali. În plus, în weekendul trecut inclusiv șeful statului major, generalul   Gherasimov, ar fi fost rănit șoi evacuat de urgență în Rusia. Ce pare suspect pentru unii analiști este faptul că aceștia stau aproape de linia frontului. Mai mult, ei ar fi vizați cu precădere de ucraineni. Există posibilitatea ca Vladimir Putin să îi fi trimis acolo pentru a prelua controlul asupra operațiunilor  care, în multe zone, s-au blocat, se arată într-un documentar realizat de Gândul.ro.

Fostul șef al CIA, David Petraeus, spunea că moartea atâtor generali într-un timp atât de scurt este un lucru „foarte, foarte neobișnuit” și reprezintă o dovadă a faptului că dispozitivul de comandă și control al armatei ruse nu funcționează. În plus, pentru că armata Ucrainei este depășită numeric de cea a Rusiei, țintirea ofițerilor superiori ar putea fi o parte importantă a războiului informațional, a declarat pentru BBC Rita Konaev, de la Universitatea Georgetown.

Vladimir Frolov

Frolov a fost ucis în luptă în Ucraina. Armata a 8-a a Rusiei, al cărei comandant adjunct era Frolov, a fost implicată activ în asediul lui Mariupol. Potrivit Tsargrad TV, el a murit nu mai devreme de 11 aprilie 2022. Moartea sa a fost anunțată de oficialii ruși la 16 aprilie 2022. În aceeași zi, înmormântarea sa a avut loc la cimitirul Serafimovskoe din Sankt Petersburg ; a fost înmormântat cu onoruri militare. La ceremonie a participat guvernatorul Sankt Petersburgului, Alexander Beglov.

(VEZI AICI: PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL: ”ACEST LUCRU LE VA DA DE GÂNDIT!”. RUSIA A LANSAT RACHETA ”SATAN”)

Andrei Suhovețki

Andrei Alexandrovici Suhovețki a fost un general-maior rus, multiplu decorat și a fost prima pierdere de rang înalt pentru armata rusă. A fost comandantul adjunct al Armatei a 41-a din Federația Rusă din 2021. Suhovețki a fost ucis de un lunetist în timpul invaziei Rusiei în Ucraina. Președintele Vladimir Putin i-a confirmat decesul la 4 martie.

„Am aflat cu mare tristețe vestea tragică a morții prietenului nostru, general-maior Andrei Aleksandrovich Sukhovetsky, pe teritoriul Ucrainei, în timpul unei operațiuni speciale”, a scris Serghei Chipilev, șef al unei cunoscute asociații de veterani ruși.

Andrei Sukhovetsky a fost numit comandant adjunct al armatei în toamna anului trecut. Înainte, el a comandat Divizia a 7-a de asalt aeropurtat din Novorossiisk timp de trei ani. A participat de două ori la parada militară de Ziua Victoriei din Piața Roșie din Moscova și a primit mai multe decorații, inclusiv două Ordine de Curaj. El a mai luat parte la campaniile rusești din Caucazul de Nord, Abhazia și Siria, fiind totodată decorat pentru rolul său în anexarea Crimeei.

Vitali Gherasimov

Vitali Petrovici Gerasimov a fost un general-maior al Forțelor Terestre ruse. Ministerul ucrainean al Apărării susține că Gherasimov a fost ucis în regiunea Harkov în timpul invaziei rusești în Ucraina. A fost al doilea comandant rus de rang înalt ucis. Vitali Gherasimov participase la cel de-al doilea război cecen și la operațiunea militară rusă în Siria. Primise și o medalie „pentru revenirea Crimeei” la Rusia.

(CITEȘTE AICI: A ÎNCEPUT RĂZBOIUL DE GHERILĂ ÎN RUSIA! „BIROURILE MILITARE DE ÎNROLARE SUNT ÎN FLĂCĂRI!”)

Andrei Kolesnikovs

Generalul-maior Andrei Kolesnikov a fost comandantul armatei a 29-a din districtul militar de est al Rusiei. Detaliile morții sale nu sunt cunoscute și nu a existat niciun comentariu din partea rusă. Moartea lui a fost anunțată printr-un tweet de armata ucraineană.

Oleg Mitiaev

Oleg Mitiaev și-a pierdut viața într-un mod tragic. Trupele ucrainene l-au interceptat în urma unui apel și l-au omorât, anunța The New York Times. A fost al patrulea general ucis în Ucraina, iar anunțul a fost făcut de Volodimir Zelenski, care nu i-a dat însă numele la vremea respectivă. Un consilier al ministrului de interne a spus însă pentru presa ucraineană că generalul-major Oleg Mitiaev a fost ucis de batalionul Azov, lângă Mariupol.

Andrei Mordvicev

Într-o operațiune-fulger, generalul-locotenent Andrei Mordvicev (46 de ani) a fost lichidat. El a comandat Armata a 8-a Combinată din Districtul Militar de Sud al Forțelor Armate ale Federației Ruse. Potrivit consilierului președintelui Volodimir Zelenski, Aleksei Arestovici, Mordvicev și-a pierdut viața în timpul atacurilor asupra aerodromului din Cernobaevka, de lângă Herson. Arestovici a menționat că Armata a 8-a rusă, comandată de Mordvicev, era responsabilă de aprovizionarea și înarmarea teroriștilor din așa-zisele „republici populare” Donețk și Lugansk.

„Ca urmare a daunelor provocate de incendiu asupra inamicului, comandantul Armatei a 8-a Combinate din Districtul Militar de Sud al Forțelor Armate ale Federației Ruse, generalul-locotenent Andrei Mordvicev, a fost distrus”, a precizat Statul Major General al Ucrainei, într-un comunicat.

(NU RATA: CUM AU PIERDUT RUŞII SUTE DE TANCURI ȘI VEHICULE BLINDATE. EFECTUL HOPA MITICĂ LE DĂ MARI BĂTĂI DE CAP)

Iakov Rezanțev

În 25 martie, presa ucraineană a anunțat uciderea celui de-al șaptelea general al Moscovei de la începutul invaziei armatei ruse. Era vorba despre generalul-locotenent Iakov Reznațev care, la începutul războiului, ar fi declarat că invingerea Ucrainei este „o chestiune de ore”. Iakov Reznațev se afla la comanda Armatei 49 Ruse care acționa în sudul Ucrainei. Generalul Reznațev a fost omorât tot în zona aeroportului Ciornobaivka de lângă Herson, în urma unui atac al forțelor militare ale Kievului.

Dmitri Safronov

Ministerul Apărării al Ucrainei a transmis că locotenent-colonelul Dmitri Safronov, comandantul Brigăzii 61 Infanterie a Forțelor Armate Ruse, a fost ucis în timpul luptelor în urma cărora forțele ucrainene au recucerit orașul Chuhuiv din regiunea Harkov.

Denis Glebov

În aceeași declarație prin care a anunțat moartea lui Safronov, Ministerul Apărării al Ucrainei anunța că locotenent-colonelul Denis Glebov, comandantul adjunct al Brigăzii 11 de Asalt Aerian, a fost și el ucis. El a fost ucis în timp ce participa la o operațiune specială în Donbas.

Konstantin Zizevski

Colonelul Konstantin Zizevski, comandantul Regimentului 247 de asalt aerian ar fi fost ucis în timpul unei operațiuni militare pentru „a proteja Republicile Populare Donețk și Lugansk”.

(VEZI AICI: A FOST DESCOPERIT BUNCĂRUL ÎN CARE SE ASCUNDE PUTIN! UNDE SE ADĂPOSTEȘTE, DE FAPT, LIDERUL DE LA KREMLIN!)

Andrei Zaharov

Ucraina a susținut că l-a ucis pe colonelul Andrei Zaharov într-o ambuscadă asupra unei coloane de blindate rusești într-o suburbie a Kievului, potrivit The Guardian. Au apărut imagini din dronă ale luptei, iar presa ucraineană a susținut că Zaharov, comandantul regimentului, a fost ucis.

Iar lista continuă cu nume sonore: colonelul Serghei Poroknia, comandantul Brigăzii a 12-a; colonelul Serghei Suharev, din Regimentul 331 de parașutiști din Kostroma; colonelul Aleksei Șarov ar fi fost ucis de forțele ucrainene în timpul asediului asupra orașului Mariupol; locotenent-colonelul Dmitri Pavlovici Dormidontov, comandantul unei divizii de artilerie de rachete; locotenent-colonelul Igor Jarov, șeful de stat major al unui regiment rus; colonelul Denis Kurilo; comandantul crucișătorului Moskva, Anton Kuprin; locotenent-colonelul Denis Mejuev, comandantul Brigăzii Motorizate Sevastopol; generalul Magomed Tușaev.

Documentarea a fost realizată de Gândul.ro.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București Activează în presa online de mai bine de 5 ani Din anul 2019 face parte din grupul de presă Gândul Media Network
Parteneri
Gestul EXTREM al unui zidar din Italia, nemulțumit că nu și-a primit salariul. Colegii săi au chemat de urgență forțele de ordine
Gestul EXTREM al unui zidar din Italia, nemulțumit că nu și-a primit salariul. Colegii săi...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
N-a mai apărut niciodată AȘA: Nadia Comăneci, IMAGINEA ZILEI! Cum a fost fotografiată
N-a mai apărut niciodată AȘA: Nadia Comăneci, IMAGINEA ZILEI! Cum a fost fotografiată
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Situație dramatică în cazul regretatei Naomy! Familia nu are nici măcar loc de veci: „Nu-i interesează…”
Situație dramatică în cazul regretatei Naomy! Familia nu are nici măcar loc de veci: „Nu-i...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Bogdan de la Ploiești și Cristian Pucean se pregătesc să devină părinți: „Știe toată lumea cât de mult iubesc eu copilașii”. Cei doi au făcut marele anunț după împăcare
Bogdan de la Ploiești și Cristian Pucean se pregătesc să devină părinți: „Știe toată lumea...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Insula post-apocaliptică pe care doar foarte puțini ajung să pună piciorul. E unul dintre cele mai stranii locuri din lume
Insula post-apocaliptică pe care doar foarte puțini ajung să pună piciorul. E unul dintre cele...
Orașul din România care va renaște spectaculos. Investiția unui gigant italian îl va transforma complet
Orașul din România care va renaște spectaculos. Investiția unui gigant italian îl va transforma complet
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Aceste zodii trec prin momente de vis. Totul le merge din plin
Aceste zodii trec prin momente de vis. Totul le merge din plin
Câți BANI primește pe lună un ospătar în Mamaia Nord, în 2024. Are cazarea asigurată + 800 lei bonuri de masă
Câți BANI primește pe lună un ospătar în Mamaia Nord, în 2024. Are cazarea asigurată...
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat acum primul mesaj! Ce a transmis Bunesa
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
Geanina din Las Fierbinți este însărcinată. Actrița a postat primele imagini cu burtica
Geanina din Las Fierbinți este însărcinată. Actrița a postat primele imagini cu burtica
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei....