Cum făceau amor Elena și Nicolae Ceaușescu. Ce o punea fostul dictator pe soția lui să îi facă în pat

Publicat: 13/10/2019 | 16:16
Cum făceau amor Elena și Nicolae Ceaușescu. Ce o punea fostul dictator pe soția lui să îi facă în pat

Viața amoroasă a Ceaușeștilor, dictatorii condamnați la moarte și executați în luna decembrie a anului 1989, rămâne un subiect fierbinte. Elena și Nicolae Ceaușescu s-au cunoscut în vremea în care Partidul Comunist activa în ilegalitate, iar tinerii comuniști Nicolae Ceaușescu și Lenuța Petrescu s-au ales cu vot de blam și avertisment la un moment dat.

Nicolae Ceaușescu era deținut la închisoarea Jilava, numai că pasiunea pentru Lenuța nu i-a dat pace. Cei doi au reușit să se întâlnească și să fac amor cu gardianul la ușă, într-o casă clandestină, Nicolae reușind să înșele vigilența paznicilor închisorii. Întâmplarea este menționată în chestionarul completat de Ceauşescu în februarie 1945. La rubrica sancţiuni de partid, conform historia.ro, declară un vot de blam şi o „observare”. „În timpul şederii la Jilava, obţinând posibilitatea să merg la Spitalul Militar pentru repararea danturii am făcut o mare greşală mergând împreună cu o tovă la o casă technică care erau nişte cunoscuţi de ai noştri”.

”Nicolae Ceaușescu a avut o viață amoroasă de ambe sexe. La Doftana se pare că a avut anumite aventuri specifice mediului carceral, unde erau numai bărbați. Anumiți martori ai acestor întâmplări au avut foarte mult de suferit pentru că știau multe lucruri. După ce Chivu Stoica s-a sinucis, sau așa se spunea, Ceaușescu ar fi deschis o sticlă de șampanie. Pe de altă parte el a fost omul unei singure femei, Elena Ceaușescu. Există mai multe răspunsuri la infidelitățile ei”, a spus Dan-Silviu Boerescu la antena3.ro.

Pe de altă parte Elena Ceaușescu l-a înșelat pe Nicolae Ceaușescu chiar cu medicul familiei, Abraham Schechter. „Odată, în Primăverii, mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vilă, cei trei au intrat cu maşina în curtea reşedinţei cuplului Ceauşescu. Nicolae a coborât şi a început să urce scările pentru a intra în casă. În urma să venea Elena, urmată de doctorul Schechter, ultimul fiind colegul meu. În timp ce urcau pe scări, cel care mi-a povestit scenă a văzut cum doctorul a mângâiat-o uşor pe fund pe Tovarăşa“, a povestit fostul colonel Dumitru Burlan, fost angajat în serviciul de Gardă al Direcţiei a 5 a Securităţii.

Filmul secret al lui Ceaușescu

Filmul este o ilustrată în mişcare, adresată celor care vor locui în Bucureşti în anul 2080. Acesta suprinde imagini care să le amintească celor din viitor cum era Capitala. Una dintre primele imagini este cea a unui taxi cu remorcă, ce transportă o studentă care cântă la harpă.

De asemenea, filmul conţine imagini ameţitoare care surprind verdele abundent din Bucureştiul anilor  şi pe care voice-over-ul le laudă. Se vorbeşte, de asemenea, despre „străzi pline de verdeaţă” şi despre cei „21 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de bucureştean“.