Acasă » Exclusiv » Cum se ”tatonează” un post la stat! Zbârnâie telefoanele la cabinetul bossului pentru o domnișoară descurcăreață!

Cum se ”tatonează” un post la stat! Zbârnâie telefoanele la cabinetul bossului pentru o domnișoară descurcăreață!

De: Răzvan Scarlat 22/02/2024 | 23:40

Zilele acestea, se așază din temelii Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), o “super-instituția publică” înființată în vara anului 2023. Iar pentru aceasta, s-au scos la ”mezat” mai multe posturi. Unul dintre acestea are însă o poveste aparte. Fiindcă el este vânat de o domnișoară descurcăreață, despre care noi am mai scris și în trecut. E vorba de Iulia Geanina Furfurică (38 de ani), cea acuzată că i-ar fi “spart” casa fostul ministru al Muncii Simona Marinescu. Domnișoara Furfurică se zbate să se angajeze la AMEPIP, iar CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, toate detaliile, dar și ce politician important face presing în așa fel încât femeia să fie învestită în funcție.

Originară din satul Boldu, județul Buzău, Iulia Geanina Furfurică a fost ospătariță la cazinou, angajată cu studii medii la ARDDZI drept consilier în agenție, și, la un moment dat, a apărut într-o telenovelă cu iz adulterin fiind acuzată că i-ar fi suflat soțul ex-ministrului Muncii, Simona Marinescu. Ulterior, domnișoara Furfurică a apărut ca membră în PDL Gorj din 2009 și secretar al organizației de tineret a PDL Gorj, dar și director cabinet ministru în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. CV-ul doamnei este, deci, “beton”, astfel că nu trebuie să surprindă, sub nicio formă, că, de fiecare dată, a aterizat în poziții importante, la care alte persoane cu pregătire adecvată pot doar visa.

(VEZI AICI: AMANTA A FOST INFILTRATA DE SERVICIILE SECRETE!)

Iulia Geanina Furfurică, cerere scrisă către președintele instituției

Potrivit unor surse guvernamentale, Iulia Geanina Furfurică a “ochit” un nou post, de această dată în Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) și este susținută puternic de nimeni altul decât Florin Spătaru, fost ministru al Economiei din Guvernul Nicolae Ciucă. De altfel, aceasta a și trimis, în calitate de șef birou Protocol, Serviciul Comunicare și Protocol în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Tursimului, o cerere scrisă lui Mihai Precup, președintele instituției, prin care solicită transferul pe o funcție publică de execuție de consilier superior clasa I vacantă. Lângă solicitare, femeia a atașat și un CV, pe care a trecut funcțiile pe care le-a avut de-a lungul timpului.

Iulia Geanina Furfurică visează să ajungă la AMEPIP
Iulia Geanina Furfurică visează să ajungă la AMEPIP

Susținută puternic de Florin Spătaru, fostul ministru al Economiei

În prezent, sunt multe posturi de genul care sunt “vânate” în această perioadă, iar Iulia Geanina Furfurică s-a oprit către cel de la AMEPIP, care îi face cu ochiul încă din vara trecută, de când “super-instituția publică” a fost înființată. Într-un proces de recrutare, aceasta și-a depus CV-ul, dar nu aici este problema. În cadrul agenției, se acuză mari intervenții și presiuni în așa fel încât pretendenta să fie învestită în funcția de conducere dorită. Potrivit surselor, Florin Spătaru ar fi sunat la instituție și ar fi făcut lobby pe lângă președintele Mihai Precup în așa fel încât domnișoara Furfurică să primească postul vizat.

(NU RATA: EA ESTE AMANTA DOCTORULUI MARINESCU!)

E în capul listei!

Lista ar începe chiar cu Iulia Geanina Furfurică, susțin sursele noastre. Rămâne de văzut dacă Mihai Precum va ceda presiunilor și va semna, în cele din urmă, transferul. CANCAN.RO nu va abandona subiectul, iar când va fi cazul va reveni cu noi informații. Deci, rămâneți pe poziții.

AMEPIP are rolul de a elabora și de a propune Guvernului proiectul de lege privind politica de proprietate a statului, de a coordona și monitoriza implementarea acțiunilor și politicilor de guvernanță corporativă la nivelul autorităților publice tutelare, respectiv de a aplica sancțiuni pentru abaterile identificate. Totodată, agenția are responsabilitatea finală de a asigura o procedură de selecție transparentă și competitive pentru aprobarea numirii membrilor consiliului de administrație, monitorizează, evaluează, controlează și publică raportarea periodică a indicatorilor de performanță și aplică sancțiuni pentru întreprinderile de stat care nu respectă indicatorii-cheie de performanță.

Pentru atingerea obiectivelor AMEPIP, principalul instrument de lucru va fi un tablou de bord de monitorizare a performanțelor întreprinderilor publice prin intermediul căruia vor fi urmăriți indicatorii de performanță, financiari și nefinanciari și cei cheie.

Conducerea Agenției este asigurată de către un președinte, ajutat în activitatea sa de doi vicepreședinți, asimilați funcției de secretar de stat, respectiv subsecretar de stat. Mandatul lor este de patru ani, cu posibilitatea reînnoirii pentru o singură dată.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela, cucerirea fostului patron din fotbal
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela,...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu fiecare injecție pe care ți-o faci, ai un strop de speranță”
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu...
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț: „I-aș spune...”. Secretele pe care le are Karmen față de tatăl ei
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț:...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste acești nativi până la sfârșitul lui aprilie
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste...
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se vând în toată țara și sunt mai bune decât cele din import
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se...
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că adevărul o să iasă la iveală!
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă din timpul căsniciei cu Alina Sorescu:
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru care a lăsat în urma „Chefi la cuțite”
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru...
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din România. Nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: ”Este un miracol pentru imunitate”
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din...
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de locuri de muncă
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de...