Acasă » Exclusiv » Cum se ”tatonează” un post la stat! Zbârnâie telefoanele la cabinetul bossului pentru o domnișoară descurcăreață!

Cum se ”tatonează” un post la stat! Zbârnâie telefoanele la cabinetul bossului pentru o domnișoară descurcăreață!

De: Răzvan Scarlat 22/02/2024 | 23:40

Zilele acestea, se așază din temelii Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), o “super-instituția publică” înființată în vara anului 2023. Iar pentru aceasta, s-au scos la ”mezat” mai multe posturi. Unul dintre acestea are însă o poveste aparte. Fiindcă el este vânat de o domnișoară descurcăreață, despre care noi am mai scris și în trecut. E vorba de Iulia Geanina Furfurică (38 de ani), cea acuzată că i-ar fi “spart” casa fostul ministru al Muncii Simona Marinescu. Domnișoara Furfurică se zbate să se angajeze la AMEPIP, iar CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, toate detaliile, dar și ce politician important face presing în așa fel încât femeia să fie învestită în funcție.

Originară din satul Boldu, județul Buzău, Iulia Geanina Furfurică a fost ospătariță la cazinou, angajată cu studii medii la ARDDZI drept consilier în agenție, și, la un moment dat, a apărut într-o telenovelă cu iz adulterin fiind acuzată că i-ar fi suflat soțul ex-ministrului Muncii, Simona Marinescu. Ulterior, domnișoara Furfurică a apărut ca membră în PDL Gorj din 2009 și secretar al organizației de tineret a PDL Gorj, dar și director cabinet ministru în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. CV-ul doamnei este, deci, “beton”, astfel că nu trebuie să surprindă, sub nicio formă, că, de fiecare dată, a aterizat în poziții importante, la care alte persoane cu pregătire adecvată pot doar visa.

(VEZI AICI: AMANTA A FOST INFILTRATA DE SERVICIILE SECRETE!)

Iulia Geanina Furfurică, cerere scrisă către președintele instituției

Potrivit unor surse guvernamentale, Iulia Geanina Furfurică a “ochit” un nou post, de această dată în Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) și este susținută puternic de nimeni altul decât Florin Spătaru, fost ministru al Economiei din Guvernul Nicolae Ciucă. De altfel, aceasta a și trimis, în calitate de șef birou Protocol, Serviciul Comunicare și Protocol în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Tursimului, o cerere scrisă lui Mihai Precup, președintele instituției, prin care solicită transferul pe o funcție publică de execuție de consilier superior clasa I vacantă. Lângă solicitare, femeia a atașat și un CV, pe care a trecut funcțiile pe care le-a avut de-a lungul timpului.

Iulia Geanina Furfurică visează să ajungă la AMEPIP
Iulia Geanina Furfurică visează să ajungă la AMEPIP

Susținută puternic de Florin Spătaru, fostul ministru al Economiei

În prezent, sunt multe posturi de genul care sunt “vânate” în această perioadă, iar Iulia Geanina Furfurică s-a oprit către cel de la AMEPIP, care îi face cu ochiul încă din vara trecută, de când “super-instituția publică” a fost înființată. Într-un proces de recrutare, aceasta și-a depus CV-ul, dar nu aici este problema. În cadrul agenției, se acuză mari intervenții și presiuni în așa fel încât pretendenta să fie învestită în funcția de conducere dorită. Potrivit surselor, Florin Spătaru ar fi sunat la instituție și ar fi făcut lobby pe lângă președintele Mihai Precup în așa fel încât domnișoara Furfurică să primească postul vizat.

(NU RATA: EA ESTE AMANTA DOCTORULUI MARINESCU!)

E în capul listei!

Lista ar începe chiar cu Iulia Geanina Furfurică, susțin sursele noastre. Rămâne de văzut dacă Mihai Precum va ceda presiunilor și va semna, în cele din urmă, transferul. CANCAN.RO nu va abandona subiectul, iar când va fi cazul va reveni cu noi informații. Deci, rămâneți pe poziții.

AMEPIP are rolul de a elabora și de a propune Guvernului proiectul de lege privind politica de proprietate a statului, de a coordona și monitoriza implementarea acțiunilor și politicilor de guvernanță corporativă la nivelul autorităților publice tutelare, respectiv de a aplica sancțiuni pentru abaterile identificate. Totodată, agenția are responsabilitatea finală de a asigura o procedură de selecție transparentă și competitive pentru aprobarea numirii membrilor consiliului de administrație, monitorizează, evaluează, controlează și publică raportarea periodică a indicatorilor de performanță și aplică sancțiuni pentru întreprinderile de stat care nu respectă indicatorii-cheie de performanță.

Pentru atingerea obiectivelor AMEPIP, principalul instrument de lucru va fi un tablou de bord de monitorizare a performanțelor întreprinderilor publice prin intermediul căruia vor fi urmăriți indicatorii de performanță, financiari și nefinanciari și cei cheie.

Conducerea Agenției este asigurată de către un președinte, ajutat în activitatea sa de doi vicepreședinți, asimilați funcției de secretar de stat, respectiv subsecretar de stat. Mandatul lor este de patru ani, cu posibilitatea reînnoirii pentru o singură dată.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani. Prima soție a avut 17 ani
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani....
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din pat”. Cum l-a afectat pe artist procedura secretă și când a avut loc, de fapt, separarea celor doi
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din...
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul chiar în ședința de guvern
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei....
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai...
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc...
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Vreme aspră și azi, în România. Unde va ploua din plin
Vreme aspră și azi, în România. Unde va ploua din plin
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești nativi!
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești...
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de ziua ei de naștere
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
Cum reușește Elena Gheorghe să aibă o siluetă de invidiat. La ce renunță artista
Cum reușește Elena Gheorghe să aibă o siluetă de invidiat. La ce renunță artista
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice
Păcatul mare pe care-l comit unii preoți. De ce să nu mergi niciodată la un duhovnic care “deschide cartea”
Păcatul mare pe care-l comit unii preoți. De ce să nu mergi niciodată la un...