Acasă » Exclusiv » Cum se ”tatonează” un post la stat! Zbârnâie telefoanele la cabinetul bossului pentru o domnișoară descurcăreață!

Cum se ”tatonează” un post la stat! Zbârnâie telefoanele la cabinetul bossului pentru o domnișoară descurcăreață!

De: Răzvan Scarlat 22/02/2024 | 23:40

Zilele acestea, se așază din temelii Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), o “super-instituția publică” înființată în vara anului 2023. Iar pentru aceasta, s-au scos la ”mezat” mai multe posturi. Unul dintre acestea are însă o poveste aparte. Fiindcă el este vânat de o domnișoară descurcăreață, despre care noi am mai scris și în trecut. E vorba de Iulia Geanina Furfurică (38 de ani), cea acuzată că i-ar fi “spart” casa fostul ministru al Muncii Simona Marinescu. Domnișoara Furfurică se zbate să se angajeze la AMEPIP, iar CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, toate detaliile, dar și ce politician important face presing în așa fel încât femeia să fie învestită în funcție.

Originară din satul Boldu, județul Buzău, Iulia Geanina Furfurică a fost ospătariță la cazinou, angajată cu studii medii la ARDDZI drept consilier în agenție, și, la un moment dat, a apărut într-o telenovelă cu iz adulterin fiind acuzată că i-ar fi suflat soțul ex-ministrului Muncii, Simona Marinescu. Ulterior, domnișoara Furfurică a apărut ca membră în PDL Gorj din 2009 și secretar al organizației de tineret a PDL Gorj, dar și director cabinet ministru în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. CV-ul doamnei este, deci, “beton”, astfel că nu trebuie să surprindă, sub nicio formă, că, de fiecare dată, a aterizat în poziții importante, la care alte persoane cu pregătire adecvată pot doar visa.

(VEZI AICI: AMANTA A FOST INFILTRATA DE SERVICIILE SECRETE!)

Iulia Geanina Furfurică, cerere scrisă către președintele instituției

Potrivit unor surse guvernamentale, Iulia Geanina Furfurică a “ochit” un nou post, de această dată în Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) și este susținută puternic de nimeni altul decât Florin Spătaru, fost ministru al Economiei din Guvernul Nicolae Ciucă. De altfel, aceasta a și trimis, în calitate de șef birou Protocol, Serviciul Comunicare și Protocol în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Tursimului, o cerere scrisă lui Mihai Precup, președintele instituției, prin care solicită transferul pe o funcție publică de execuție de consilier superior clasa I vacantă. Lângă solicitare, femeia a atașat și un CV, pe care a trecut funcțiile pe care le-a avut de-a lungul timpului.

Iulia Geanina Furfurică visează să ajungă la AMEPIP
Iulia Geanina Furfurică visează să ajungă la AMEPIP

Susținută puternic de Florin Spătaru, fostul ministru al Economiei

În prezent, sunt multe posturi de genul care sunt “vânate” în această perioadă, iar Iulia Geanina Furfurică s-a oprit către cel de la AMEPIP, care îi face cu ochiul încă din vara trecută, de când “super-instituția publică” a fost înființată. Într-un proces de recrutare, aceasta și-a depus CV-ul, dar nu aici este problema. În cadrul agenției, se acuză mari intervenții și presiuni în așa fel încât pretendenta să fie învestită în funcția de conducere dorită. Potrivit surselor, Florin Spătaru ar fi sunat la instituție și ar fi făcut lobby pe lângă președintele Mihai Precup în așa fel încât domnișoara Furfurică să primească postul vizat.

(NU RATA: EA ESTE AMANTA DOCTORULUI MARINESCU!)

E în capul listei!

Lista ar începe chiar cu Iulia Geanina Furfurică, susțin sursele noastre. Rămâne de văzut dacă Mihai Precum va ceda presiunilor și va semna, în cele din urmă, transferul. CANCAN.RO nu va abandona subiectul, iar când va fi cazul va reveni cu noi informații. Deci, rămâneți pe poziții.

AMEPIP are rolul de a elabora și de a propune Guvernului proiectul de lege privind politica de proprietate a statului, de a coordona și monitoriza implementarea acțiunilor și politicilor de guvernanță corporativă la nivelul autorităților publice tutelare, respectiv de a aplica sancțiuni pentru abaterile identificate. Totodată, agenția are responsabilitatea finală de a asigura o procedură de selecție transparentă și competitive pentru aprobarea numirii membrilor consiliului de administrație, monitorizează, evaluează, controlează și publică raportarea periodică a indicatorilor de performanță și aplică sancțiuni pentru întreprinderile de stat care nu respectă indicatorii-cheie de performanță.

Pentru atingerea obiectivelor AMEPIP, principalul instrument de lucru va fi un tablou de bord de monitorizare a performanțelor întreprinderilor publice prin intermediul căruia vor fi urmăriți indicatorii de performanță, financiari și nefinanciari și cei cheie.

Conducerea Agenției este asigurată de către un președinte, ajutat în activitatea sa de doi vicepreședinți, asimilați funcției de secretar de stat, respectiv subsecretar de stat. Mandatul lor este de patru ani, cu posibilitatea reînnoirii pentru o singură dată.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Prietenii lui NAOMI, apel disperat! Mesajul urgent publicat pe Facebook, după moartea artistei
Prietenii lui NAOMI, apel disperat! Mesajul urgent publicat pe Facebook, după moartea artistei
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Nicoleta Luciu nu mai arată AȘA! S-a fotografiat FĂRĂ ...
Nicoleta Luciu nu mai arată AȘA! S-a fotografiat FĂRĂ ...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Zodiile care au karma de partea lor pe toată durata lunii mai 2024. Bani la locul de muncă, călătorii exotice și o nouă iubire pentru acești nativi
Zodiile care au karma de partea lor pe toată durata lunii mai 2024. Bani la...
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Salvamontiștii care îl caută pe bărbatul din Olt dispărut de o săptămână au găsit pe munte cadavrul unui american
Salvamontiștii care îl caută pe bărbatul din Olt dispărut de o săptămână au găsit pe...
Tot mai mulți tineri fac cancer. Numărul persoanelor sub 50 de ani diagnosticate a crescut brusc cu 80%
Tot mai mulți tineri fac cancer. Numărul persoanelor sub 50 de ani diagnosticate a crescut...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Bogdan Mocanu, dezvăluiri din viața amoroasă: „Să-mi găsesc o soție...”. Fostul concurent de la „Puterea dragostei” și Bianca Comănici oferă detalii picante fanilor
Bogdan Mocanu, dezvăluiri din viața amoroasă: „Să-mi găsesc o soție...”. Fostul concurent de la „Puterea...
EL a ucis-o pe Ana-Maria?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
EL a ucis-o pe Ana-Maria?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu aniversează 13 ani de căsnicie! Cei doi soți au făcut o slujbă de mulțumire cu ocazia acestui eveniment: „A început slujba, dar Mădălin avea treabă.”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu aniversează 13 ani de căsnicie! Cei doi soți au făcut...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
"Shrinkflaţia", cea mai comună înşelătorie în supermarketuri. Franţa emite o lege împotriva fenomenului-problemă pentru consumatori
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
Ce s-a ÎNTÂMPLAT când LUNA „s-a ÎNTORS pe DOS”?
Ce s-a ÎNTÂMPLAT când LUNA „s-a ÎNTORS pe DOS”?
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Horia Ivanovici, dezvăluiri în premieră despre Adiță Mititelu, după ce fiul patronului FC U Craiova s-ar fi “otrăvit” cu un pumn de pastile! Video emoționant.
Horia Ivanovici, dezvăluiri în premieră despre Adiță Mititelu, după ce fiul patronului FC U Craiova...
Patru zodii vor avea cel mai mare noroc în următorii 10 ani. Li se schimbă viața complet și vine perioada lor de glorie
Patru zodii vor avea cel mai mare noroc în următorii 10 ani. Li se schimbă...
Ești obligat prin lege dacă stai la BLOC. Interdicția care se aplică la orice oră din zi sau noapte
Ești obligat prin lege dacă stai la BLOC. Interdicția care se aplică la orice oră...
Ilinca Vandici, enervată la culme de Lidia Fecioru! Replici dure între ele. ''Mă iertați, nu sunt de acord''. Lidia Fecioru i-a răspuns imediat. ''Poți să nu fii tu de acord cât vrei''
Ilinca Vandici, enervată la culme de Lidia Fecioru! Replici dure între ele. ''Mă iertați, nu...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Congresul SUA a aprobat ajutorul de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi Taiwan
Congresul SUA a aprobat ajutorul de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi...
E complet INTERZIS pentru români. Apelul pe care oamenii nu au dreptul să-l refuze
E complet INTERZIS pentru români. Apelul pe care oamenii nu au dreptul să-l refuze
„Putin, învins și umilit. Timpul lui a expirat!” Declarația șocantă a fostului purtător de cuvânt al „țarului”
„Putin, învins și umilit. Timpul lui a expirat!” Declarația șocantă a fostului purtător de cuvânt...
Prețul cu care se vând ouăle încondeiate de STRUȚ. Sunt la mare căutare!
Prețul cu care se vând ouăle încondeiate de STRUȚ. Sunt la mare căutare!
Imagine rară cu Adrian Mititelu Jr. Cum arăta Prinţişorul Craiovei în copilărie: Te iubesc şi te voi iubi mereu!
Imagine rară cu Adrian Mititelu Jr. Cum arăta Prinţişorul Craiovei în copilărie: Te iubesc şi...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
FOTO. Cine este șoferul mașinii în care a urcat tânăra de 19 ani de la Orhei? Fostul polițist este cunoscut ca o persoană agresivă
FOTO. Cine este șoferul mașinii în care a urcat tânăra de 19 ani de la...
Cristina Șișcanu, însărcinată? Postarea care i-a pus pe gânduri pe internauți: „Ne întoarcem patru”
Cristina Șișcanu, însărcinată? Postarea care i-a pus pe gânduri pe internauți: „Ne întoarcem patru”
Ultimul mesaj al tinerei de 19 ani, însărcinate și ucise! Ce i-a scris Ana-Maria iubitului chiar înainte de tragedie
Ultimul mesaj al tinerei de 19 ani, însărcinate și ucise! Ce i-a scris Ana-Maria iubitului...
Animalul pentru care primești 2.000 de lei de la stat dacă îl crești. Are o carne la fel de sănătoasă ca a somonului, dar puțini români o consumă
Animalul pentru care primești 2.000 de lei de la stat dacă îl crești. Are o...