Cutiile negre ale aeronavei prăbușite în Etiopia vor fi trimise în Europa pentru investigații

Publicat: 13/03/2019 | 19:12

Cele două cutii negre ale aeronavei Boeing 737 MAX 8 prăbușite în Etiopia vor fi trimise într-o țară din Europa pentru a fi analizate, a transmis miercuri un purtător de cuvânt al companiei aeriene Ethiopian Airlines, relatează Reuters.

„Vor fi trimise în Europa. Vom decide țara în această seară și le vom trimite mâine sau poimâine”, a declarat Asrat Begashaw, purtătorul de cuvânt. (CITEȘTE ȘI: PRIMELE IMAGINI DE LA TRAGEDIA AVIATICĂ DIN ETIOPIA. NU EXISTĂ SUPRAVIEȚUITORI)

Purtătorul de cuvânt a transmis că pilotul aeronavei a anunțat că există probleme tehnice și a cerut permisiunea de întoarcere pe aeroportul din Addis Ababa.

„Pilotul a raportat probleme de control și a cerut să se întoarcă. De fapt, i-a fost permis să se întoarcă pe aeroport”, a mai declarat Begashaw.

Toate cele 157 de persoane aflate la bordul aeronavei Ethiopian Airlines, care se îndrepta spre Nairobi, au murit. Avionul, aflat pe rută spre capitala Kenyei, a pierdut contactul la ora 8.44 dimineața, la doar șase minute după ce a decolat din Addis Ababa. (VEZI ȘI: UN PARLAMENTAR ȘI-A PIERDUT SOȚIA ȘI CEI DOI COPII ÎN TRAGEDIA AVIATICĂ DIN ETIOPIA)

Autoritățile din Etiopia au decis să trimită cutiile negre într-o altă țară pentru a fi analizate, deoarece nu dispun de tehnologia necesară pentru a investiga situația. Cutiile negre au fost recuperate luni de la locul prăbușirii aeronavei, la aproximativ 60 de kilometri de capitala Addis Ababa. Momentan nu există informații despre țara în care vor fi trimise cutiile, acest lucru urmând să fie decis de echipa care investighează prăbușirea.

Citește și...