Cutremur mare în România, produs la ora 3:19 în Vrancea. Care a fost magnitudinea seismului

Publicat: 13/03/2019 | 07:47
Cutremur mare în România, produs la ora 3:19 în Vrancea. Care a fost magnitudinea seismului

După patru zile în care România nu a fost zguduită de niciun cutremur, azi-noapte, la ora 03:19, s-a înregistrat unul, care a avut o magnitudine destul de mare. Oficialii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) au anunțat zona în care s-a produs seismul, dar și intensitatea pe care a avut-o.

Citește și: Directorul INFP, anunț înfiorător! România va avea “o grupare de cutremure mari”

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de marți spre miercuri, la ora 03:19, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 75 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Citește și: Vine „Marele Cutremur” în România. Gheorghe Mărmureanu șochează: „Poate avea 10 grade”

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Odobești (46 km), Onești (48 km), Slănic-Moldova (49 km), Târgu Ocna (50 km) și Panciu (50 km).

De la începutul acestui an, în judeţele Vrancea şi Buzău s-au mai produs 13 cutremure cu magnitudinea de peste 3 grade, cel mai puternic, de 4,4 grade, fiind înregistrat în 9 ianuarie, în judeţul Buzău. Vă reamintim că anul trecut, un seism de 5,8 înregistrat în Vrancea a fost resimţit şi în Bucureşti.

Specialiștii spun că în 2019 există riscul producerii unui număr mai mare de cutremure în comparație cu 2018. “Această relație este puternică și ne arată că am putea avea o creștere a numărului de cutremure majore anul viitor (n.r.: 2019)”, au spus profesorii Roger Bilham de la University of Colorado in Boulder și Rebecca Bendick de la University of Montana in Missoula, potrivit The Guardian.

Citește și...