Nu mulți știu de unde provine carnea pentru micii din Lidl. Chiar dacă este menționat clar pe etichetă, mulți cred că ingredientele sunt din țara noastră. Nu, nu sunt românești! Iată din ce țară provin aceștia, de fapt! Tu știai?
Puțini români știu că o parte dintre micii vânduți în magazinele Lidl nu sunt produși cu carne din România. Deși etichetele oferă informațiile necesare, mulți clienți nu le verifică.
Lidl România anunță în mod constant colaborări cu producători locali și afirmă că un procent semnificativ, între 70% și 80%, din carnea vândută provine din țara noastră, acest lucru nu se aplică tuturor produselor din magazine. Mai exact, în cazul gamei de mici Pikok, lucrurile stau diferit. Eticheta acestui produs indică faptul că micii sunt din Polonia, iar în anumite cazuri chiar din Cehia.
Această informație, deși este prezentă pe ambalaj, trece de multe ori neobservată de clienți, care, din obișnuință sau grabă, nu verifică proveniența. Faptul că micii Pikok sunt produși în afara țării este cu atât mai surprinzător cu cât aceștia sunt percepuți ca un preparat autentic românesc.
Citește și: Produsul de doar 1,69 lei pe care Lidl îl bagă la promoție începând de sâmbătă, 17 mai 2025
Lidl produce mezeluri în România, într-o fabrică din județul Cluj, dar acest lucru nu este valabil pentru gama Pikok. Produsele din această linie sunt realizate aproape exclusiv în unități de procesare externe, iar carnea folosită nu provine din ferme românești. Acest model este întâlnit des în marile lanțuri de magazine, care preferă să importe carnea din alte țări europene, precum Spania sau Polonia. Spre exemplu, carnea de porc din Spania este adesea mai ieftină decât cea de proveniență românească.
Compoziția micilor Pikok, menționată clar pe etichetă, include 42% carne de vită, 23% carne de porc, apă, slănină, condimente, stabilizatori, zahăr, sare cu aromă de fum și extracte naturale.