Declaraţii exclusive. I-a ”creat” pe Smiley, Halep şi Gigi Becali. A câştigat 10.000 € la ”Românii au Talent”, dar azi… ”Trăiesc de pe o zi pe alta!”

Publicat: 30/10/2017 | 00:01

Artistul plastic Cătălin Mihalache are un muzeu în aer liber, în propria curte, din comuna Milcov de lânga Slatina, unde a ridicat statui amuzante. Din mâinile lui au ieşit Simona Halep, dar şi Smiley, Gigi Becali ori Traian Băsescu. Artistul, care a câştigat premiul de originalitate la "Românii au talent", şi-ar dori să facă în localitate un muzeu, însă nu are bani pentru mai multe lucrări şi nimeni nu îl susţine. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea lui plină de peripeţii, dar şi de amărăciune... (CITEŞTE ŞI: N-are deloc noroc! Cum a fost umilit un concurent de la "Românii au talent" când damele au descoperit că...)

Artistul din Milcov spune că statuile sunt realizate din beton, în mărime naturală, cu nisip din râul Olt, casa lui fiind aproape de malul râului. În prezent în curtea lui Mihalache din Milcov mai sunt statui ale unor pesonaje din desene animate, ale unor soldati şi o statuie înaltă de patru metri reprezentând Revelionul. (VEZI AICI: INEDIT. Simona Halep din beton şi fier, în grădina unui artist din Olt)

”Sunt statui de tipul om-animal şi sper ca ele să creeze amuzament, să descreţească frunţile celor care le privesc. Revelionul Dorinţelor este realizat din beton armat si a fost finalizat în decurs de o lună. La realizarea statuii am folosit 15 saci cu ciment, a câte 50 de kilograme, şi aproape două tone de nisip. Am lucrat aproape o lună la realizarea Revelionului şi nu a fost deloc uşor. Mă chinuiam să aduc nisipul cu găleţile de la Olt, până am primit o maşină de nisip. Apoi a fost greu şi pentru că trebuia să lucrez repede, să nu se întărească betonul înainte să îi dau forma dorită. Plus că trecătorii mă ironizau că nu am de lucru, fac statui în loc să muncesc pământul”, spune artistul, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA. (CITEŞTE ŞI: Povestea cutremurătoare a unui bogătaş din Lugoj. L-a visat pe Arsenie Boca, şi-a donat întreaga avere şi…)

În curtea lui şi-au găsit loc Albă ca Zăpada, Simona Halep, dar şi Smiley. “Nu am bani să fac mai mult. Aş dori să fac un muzeu în comuna mea, dar nimeni nu mă susţine. Oamenii râd de lucrările mele, nici autorităţile nu mă susţin. Trăiesc de la o zi la alta din ce mai vând, mai fac caricaturi, dar câştig foarte puţin”, adaugă, supărat, Cătălin Mihalache. 

A încercat să facă ceva pentru comunitate, dar…

”Am făcut-o pe Fecioara Maria la cimitir aici, dar oamenii nu au apreciat. Râdeau. Voiam să mă ajute pentru că lucram cu o schelă improvizată şi aveam nevoie de ajutor, dar nimeni nu mă ajuta”, mărturiseşte bărbatul. (VEZI AICI: Mărturii şocante făcute de sportiva ”notată” cu 10 înaintea Nadiei. Cum a fost umilită o mare gimnastă a României după ce s-a retras! I-au oferit un post de…)

Talentul şi l-a descoperit atunci când s-a apucat de caricaturi. „Am absolvit Liceul de artă din Craiova. Dar talentul în caricaturi l-am descoperit mai târziu, apoi am început să fac sculpturi în zăpadă. I-am făcut pe Ion Iliescu, pe Elena Udrea şi pe Traian Băsescu”, mai spune artistul.

Părinţii nu l-au ajutat foarte mult pentru a ajunge mai sus decât este acum. Şi-a dorit să devină un mare artist, cunoscut. Tatăl lui, Tudor Mihalache, are 90 de ani şi este pensionar, iar mama, după o lungă suferinţă, fiind imobilizată la pat timp de 10 ani, a decedat când el începea preselecţiile  la emisiunea/concurs Românii au talent. (CITEŞTE ŞI: În urmă cu 15 ani, s-a catapultat dintr-un MIG, iar azi… Povestea celui mai experimentat pilot militar din România)

“Tata a lucrat în cea mai mare parte a vieţii ca dragor, iar mama a fost casnică, lucrând în casă, manual, obiecte tradiţionale de artizanat. Au ştiut să înfrunte greutăţile vieţii şi au rămas împreună şi la bine şi la rău, până când moartea i-a despărţit. De la tatăl meu moştenesc talentul de a sculpta. Cu banii câştigaţi la concursul Românii au talent, pentru originalitate, (10.000 de euro, n.r.) mi-am renovat casa. Am vrut să îi ofer tatălui meu condiţii mai bune de trai”, povesteşte Cătălin Mihalache. 

Artistul a câştigat diferite premii la concursuri de caricatură din ţară şi străinătate şi este un elev al maestrului Ştefan Popa Popa’s. (NU RATA, AICI: Un consultant financiar dă ponturi. Îi învaţă pe români cum să facă bani: ”E simplu! Trebuie doar să…”)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

ELENA AILUŢOAEI

Citește și...