Acasă » Știri » Drama prin care a trecut Anca Lungu, după ce și-a pierdut copilul: „Sunt o mamă îndoliată!”

Drama prin care a trecut Anca Lungu, după ce și-a pierdut copilul: „Sunt o mamă îndoliată!”

De: Alexandra Costea 10/01/2024 | 18:57
Drama prin care a trecut Anca Lungu, după ce și-a pierdut copilul: „Sunt o mamă îndoliată!”

Anca Lungu, fosta prezentatoare TV de la Antena 1, a dezvăluit pe pagina sa de Instagram că și-a pierdut cel de-al treilea copil. Jurnalista a postat un mesaj cutremurător, rândurile dureroase fiind însoțite de un desen de-a dreptul emoționant.

De mai bine de 5 ani, fosta prezentatoare TV de la Antena 1 este stabilită, împreună cu soțul ei, milionarul grec Harry Arampatzis, în Nisa. Anca Lungu s-a acomodat în Franța, acolo unde se ocupă de copiii săi, dar și de cea mai mare pasiune a sa, jurnalismul. Abia acum, la un an după ce a trăit drama vieții sale, jurnalista a reușit să-și găsească puterea necesară pentru a le povesti urmăritorilor ei de pe rețelele de socializare despre pierderea celui de-al treilea copil.

Anca Lungu trăiește o adevărată dramă: „Mi-am pierdut cel de-al 3 lea copil”

Anca Lungu a dezvăluit că a pășit în 2024 cu o comemorare! S-a împlinit un an de la evenimentul dramatic din viața sa, atunci când fosta prezentatoare TV și-a pierdut cel de-al treilea copil, pe care nici nu a apucat să-l strângă la piept. Vedeta este îngenuncheată de durere!

„Au trecut 365 de zile de când mi-am pierdut cel de-al 3 lea copil. Sunt încă o mamă îndoliată. Am avut nevoie de 1 an pentru a găsi curajul de a scrie aceste rânduri. O fac cu lacrimi în ochi. E un subiect tare sensibil și de cele mai multe ori minimizat: gândește-te că ai doi copii sănătoși acasă’, mai bine că s-a întâmplat acum, decât mai târziu’, e selecție naturală’, se întâmplă des, li se întâmplă multor femei’, e doar o sarcină, ești încă tânără’”, a fost mesajul postat de Anca Lungu pe Instagram.

Chiar dacă și-a găsit cu greu cuvintele, jurnalista i-a sfătui pe urmăritorii săi ce să facă în cazul în care femeile din jurul lor se confruntă cu astfel de situații. „Dacă vi se întâmplă să fiți în preajma unei femei care trece prin așa ceva, nu folosiți niciuna dintre frazele enumerate mai sus! Nu invalidați suferința unor mame care își pierd copiii! Da, din punct de vedere medical e o sarcină mai avansată sau mai puțin avansată care se oprește din evoluție, dar din punct de vedere emoțional, viitoarea mamă își pierde copilul căruia i-a făcut loc în sufletul ei, cu care și-a imaginat tot restul vieții, căruia i-a ascultat bătăile inimii, i-a vorbit și poate chiar i-a găsit un prenume. Pierderea unei sarcini e dureroasă, iar femeile aleg tot mai mult să nu vorbească despre asta. Lipsa de empatie și invalidarea durerii lor sunt cu siguranță o parte dintre motive. O îmbrățișare simplă și sinceră poate cântări mult mai mult decât vă puteți imagina! Eu am avut parte de astfel de îmbrățișări și m-am simțit binecuvântată”, a mai împărtășit vedeta.

La un an de la întâmplarea nefericită, Anca Lungu a povestit cu ce fel de întrebări s-a confruntat: „Imaginați-vă că puneți întrebarea asta unui cuplu care tocmai a pierdut o sarcină sau mai multe sau poate unui cuplu care tocmai a primit vestea că nu poate avea copii. Experiența trăită mi-a arătat că e încă nevoie de educație la acest capitol, așa că am ales să scriu aceste rânduri în speranța că femeile vor fi mai bine însoțite în durerea pierderii lor”.

Rândurile emoționante postate de vedetă pe pagina sa de Instagram au fost însoțite de un desen special, făcut de fiica sa, Natalia. „P.S. Desenul îi aparține Nataliei. L-a făcut după ultima ecografie, când totul era bine și bebelușul nostru zâmbea. Este imaginea pe care am ales să o păstrez în memoria suflețelului a cărui misiune a fost atât de scurtă”, a încheiat Anca mesajul emoționant.

Anca Lungu, mărturisiri despre prima naștere

După divorțul de Ștefan Lungu, fosta prezentatoare de la Antena 1 s-a recăsătorit cu milionarul grec Harry Arampatzis. În anul 2018, împreună cu soțul ei dar și fiica din prima căsătorie, Natalia, Anca Lungu s-a stabilit în Nisa, Franța. În timp, familia s-a mărit, viețile lor fiind luminate de venirea pe lume a unui băiețel.

În ziua în care Natalia și-a sărbătorit ziua, a împărtășit experiența primei nașteri cu urmăritorii săi de pe Instagram. Anca a avut parte de o naștere dificilă, trecând prin momente dureroase. Fosta prezentatoare de la Observator a spus că singura sa alinare, atunci când fiica sa se afla în incubator, a fost o poză cu micuța.

„Cele mai lungi și chinuitoare ore din viață mea le-am trăit acum 7 ani, într-un bloc postoperator. Închideam ochii și încercăm să recreez momentul în care i-am auzit scâncetul puternic urmat de cele câteva secunde în care mi-a fost îngăduit să-i privesc chipul. Am primit apoi prima fotografie cu puiul meu din interiorul unui cuib de sticlă și am rezistat privind acea imagine mai bine de 6 ore. Ecranul telefonului devenise fereastră pe care aveam nevoie să o tot deschid ca să pot respira”, a scris pe rețelele de socializare Anca Lungu.

Mai mult, vedeta a dezvăluit cât de greu i-a fost să stea lângă fiica sa fără să o poată lua în brațe. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 7 ani, Anca Lungu susține că este recunoscătoare pentru tot ceea ce are în acest moment.

„Au urmat câteva minute lângă incubatorul ei, fără s-o pot lua în brațe, fără s-o pot alăpta, fără s-o pot asigura că totul va fi bine și că într-o zi toate acestea vor fi amintiri dulci-amare despre începutul nostru cu peripeții. Și iată că Degețica mea grăbită împlinește astăzi 7 ani, iar eu sunt cât se poate de recunoscătoare pentru minunea pe care o trăiesc în fiecare zi. La mulți ani, Natalia-Adriana! Să-ți fie viață senină că o zi de primăvară târzie!”, a încheiat Anca Lungu.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Și-a început cariera în presă în anul 2021, la Kanal D. A lucrat ca redactor aproape 3 ani pentru site-ul stirilekanald.ro. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Alexandra a absolvit citeste mai mult
Parteneri
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Bobonete a văzut imaginile ASTEA prea fierbinți cu Mădălina Ghenea și n-a mai rezistat! I-a dat instant mesaj: "Și eu mă chinui, dar merge greu"
Bobonete a văzut imaginile ASTEA prea fierbinți cu Mădălina Ghenea și n-a mai rezistat! I-a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut anunțul așteptat de milioane de români
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei bunică „Când mă gândesc că a dat naștere la 12 copii, asta mă înfioară.”
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se calculează salariul minim european
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât din tren și s-au plimbat pe peron sau prin stațiune
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât...
De ce trebuie să aprindem, de fapt, lumânarea sau candela. Puțini creștini mai știu semnificația acestui gest
De ce trebuie să aprindem, de fapt, lumânarea sau candela. Puțini creștini mai știu semnificația...
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna...
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc, DE FAPT
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de ea
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de...
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: Nu-l bate nimeni!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani:
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
Cine aduce mai mulți bani în familia Cristinei Șișcanu. Mădălin Ionescu și-a surprins urmăritorii
Cine aduce mai mulți bani în familia Cristinei Șișcanu. Mădălin Ionescu și-a surprins urmăritorii
Locul din România care este interzis turiștilor. E tărâmul în care cuibărește șarpele rău și singura faleză stâncoasă de pe litoralul românesc
Locul din România care este interzis turiștilor. E tărâmul în care cuibărește șarpele rău și...
Horoscop zilnic pentru duminică, 28 aprilie 2024. Balanța are un blocaj financiar
Horoscop zilnic pentru duminică, 28 aprilie 2024. Balanța are un blocaj financiar