E cumplit! Adevăratul motiv pentru care Lavinia Pîrva s-a îngrășat enorm în timpul sarcinii

Publicat: 25/05/2019 | 22:39

Lavinia Pîrva și micul ei prinț, Alexandru, au fost externați din spital și, alături de soțul său, vedeta se bucură deja de primele zile petrecute acasă în formulă de trei. Cu puțin înainte să nască, frumoasa cântăreață a fost surprinsă de paparazzi la cumpărături, iar în imagini ea era de nerecunoscut – s-a îngrăşat mai bine de 30 de kilograme, deși a fost foarte atentă la alimentație. Recent s-a aflat adevăratul motiv pentru care soția lui Ștefan Bănică a pierdut lupta cu kilogramele.

Citește și: Lavinia Pîrva a publicat primele imagini cu fiul ei și al lui Ștefan Bănică: “Acasă…”

Adevăratul motiv pentru care Lavinia Pîrva s-a îngrășat enorm în timpul sarcinii

În vârstă de 34 de ani, Lavinia Pîrva s-a confruntat cu o problemă delicată în timp ce era însărcinată cu băiatul ei, Alexandru. Vedeta a avut o retenţie de apă în perioada sarcinii, o situație delicată cu care se confruntă mai bine de 60% dintre femeile gravide, relatează WOWbiz.ro.

“Retenția de apă, cunoscută și drept edem, apare în principal din cauza sângelui suplimentar care este reținut de organism în timpul sarcinii, care poate fi cu până la 50% în plus. Vena cavă inferioară, care este situată pe partea dreaptă a corpului, trebuie să transporte sângele din partea inferioară a corpului către inimă, însă sângele în plus, ca să nu mai vorbim de presiunea pusă pe venele pelviene de uterul aflat în creștere, tinde să ducă la o eficiență scăzută a venei cave inferioare. În plus, hormonii de sarcină dereglează echilibrul normal al organismului, inclusiv nivelurile de sodiu și potasiu, ducând la un organism care reține mai multe fluide, în loc să le absoarbă și să le elimine.

Retenția de apă se produce în mod normal de la picioare în sus, gleznele și zona de la genunchi în jos a picioarelor fiind frecvent afectate. Spre ultimele etape ale sarcinii, s-ar putea ca și mâinile să se umfle și să se simtă mai grele. Toate aceste simptome se agravează pe parcursul zilei – când vă treziți e posibil ca totul să fie normal, iar la culcare să aveți picioarele și mâinile umflate”, potrivit site-ului totuldespremame.ro.

Citește și: Violeta Bănică și-a cunoscut frățiorul vitreg. Andreea Marin a dezvăluit cum a fost întâlnirea cu fiul pe care Lavinia Pîrva i l-a dăruit lui Ștefan Bănică

Lavinia Pîrva și Ştefan Bănică Junior s-au căsătorit în secret

Lavinia Pîrva şi Ştefan Bănică Junior s-au căsătorit civil şi religios în mare secret în vara lui 2017. Ceremonia civilă și religioasă au avut loc în România, iar petrecerea a fost organizată în Bulgaria. Celebrul artist are doi copii din relaţiile anterioare. Din mariajul cu Camelia Constantinescu îl are pe Radu, iar în urma căsătoriei cu Andreea Marin, a rezultat fiica lui, Violeta.

Citește și...