E OK să faci sex în timpul menstruaţiei? Răspunsul specialiştilor este categoric! De ce trebuie să te fereşti

Publicat: 23/11/2017 | 14:26
E OK să faci sex în timpul menstruaţiei? Răspunsul specialiştilor este categoric! De ce trebuie să te fereşti

Specialiştii au un singur răspuns la această întrebare şi au şi argumente! Ei au oferit mai multe explicaţii cu privire la acest subiect.

Nu există niciun motiv medical pentru care să refuzi partenerul în această perioadă a lunii. O femeie poate avea dorinţe sexuale şi în această perioadă, uneori chiar mai accentuate! Ba chiar, pentru unele, libidoul este maxim în acea perioadă.

Femeilor le place sau nu?

Aici, părerile sunt împărţite! Unele nici nu vor să se gândească la aşa ceva, în timp ce altele apreciază această prioadă, de câteva zile. Unele femei susţin chiar că sexul din această perioadă le diminuează durerile şi celelalte simptome care vin odată cu menstruaţia.

Posibilă sarcină?

Mică, dar există! Asta pentru că sperma poate rezista în sistemul reproducător până la trei zile. Dacă menstruaţia durează un pic mai mult, iar ovulaţia intervine ceva mai devreme, s-ar putea să ai o surpriză neplăcută.

Sângele, un impediment?

Nu pentru mecanica procesului sexual. Ba chiar joaca rol de lubrifiant şi încă unul foarte bun. Unii bărbaţi au însă o problemă. Ei consideră sângele menstrual ceva murdar şi plin de microbi. Nu! Este un lichid 100% natural, care nu dăunează!

În schimb, în caz de boli cu transmitere sexuală, sângele creşte riscul infectării. Pentru femei, este o perioada crucială, întrucât cervixul este deschis pentru a-i permite sângelui să treacă, făcându-le astfel loc şi bacteriilor să se instaleze cât mai bine în cavitatea pelviana. Un prezervativ este o soluţie excelentă!

Poate sexul din această perioadă să-ţi deregleze ciclul menstrual?

Sub nicio formă! 

Citește și...