Efectele creșterii accentuate a cazurilor de COVID-19. California reintroduce restricții: restaurantele, închise

Publicat: 14/07/2020 | 07:27
Efectele creșterii accentuate a cazurilor de COVID-19.  California reintroduce restricții: restaurantele, închise

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că nu ne vom întoarce la normalul dinaintea pandemiei într-un viitorul apropiat, așa cum spera toată lumea. Mai multe state s-au hotărât să reintroducă restricții pentru a stopa creșterea accentuată a cazurilor noi de COVID-19.

De exemplu, statul California reacționează și ele în fața numărului tot mai mare de infectări. Restaurantele, cinematografele, sălile de fitness și saloanele de înfrumusețare, lăcaşuri de cult au fost închise din nou în zeci de districte.

Citește și: Andreea Esca, declarații surprinzătoare despre coronavirus! „Este foarte complicat, e chiar greu. Facem tot ce este omeneşte posibil”

Statul american înregistrează zilnic peste opt mii de îmbolnăviri, dublu față de luna trecută și are până acum peste șapte mii de decese.

Măsuri drastice și în Hong Kong

ȘiHong Kong-ul ia din nou măsuri dure, confruntat cu o creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus. Adunările de mai mult de patru persoane sunt interzise. Totodată, sălile de fitness și cele de jocuri de noroc vor fi închise pentru o săptămână, în timp ce restaurantele vor avea voie să vândă mâncare doar în regim takeaway.

SUA, lovită din nou de COVID-19

Statele Unite ale Americii au înregistrat duminică 59.747 de noi cazuri de coronavirus şi 442 de decese legate de COVID-19 în 24 de ore, conform bilanţului zilnic al Universităţii Johns Hopkins, relatează AFP, potrivit Agerpres. În ultima săptămână au fost mai multe zile în care s-au înregistrat cel puțin 60.000 de cazuri.

Nu rata: Efectele pe termen lung ale coronavirusului, mult mai grave decât se credea până acum! Ce spun medicii italieni

Numărul total de cazuri confirmate a ajuns la 3.301.820, iar numărul deceselor, la 135.171, conform bilanțului.

Sâmbătă, numărul de noi infecţii în SUA a atins un record de 66.528 de cazuri în 24 de ore.

Înmulţirea semnificativă a cazurilor în ultimele săptămâni i-a determinat pe guvernatorii unor state să renunţe momentan la eforturile de redeschidere a economiei, iar unii dintre ei acceptă acum purtatul măştii.

Chiar și preșdintele Donald Trump a apărut pentru prima oară în public purtând mască, în cursul unei vizite la un spital militar lângă Washington.

Imagine de Free-Photos de la Pixabay