EXCLUSIV. Povestea fotbalistului care i-a furat titlul lui Dinamo şi a murit în Anglia. Chetă pentru a-i aduce trupul în România!

Publicat: 25/10/2017 | 00:00

Vestea a căzut ca un trăsnet: Sorin Condurache a murit! Inima i-a cedat într-o zi de sâmbătă, într-o ţară ploioasă, unde fostul fotbalist căuta un viitor mai bun pentru copiii lui. Avea 49 de ani! CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă dezvăluie povestea cutremurătoare a celui care a fost căpitan la juniori, peste Gică Popescu, Ilie Dumitrescu sau Ovidiu Sabău, a jucat doar la FCM Bacău, a antrenat apoi la clubul din Moldova, iar când fotbalul i-a închis uşa, a ales Anglia! Unde s-a prăpădit! (VEZI ŞI: Ce s-a ales de fotbalistul care l-a nenorocit pe NEŞU! Cutremurător! Cum s-a pozat la şase ani de la tragedie)

Soţia a plecat dimineaţă la muncă. Sorin, liber de la serviciu în acea zi, şi-a salutat consoarta. Avea să fie pentru ultima oară. În jurul orei 12:00, Nina a sunat. Nu i s-a răspuns. Doarme? Îşi anunţă un prieten de familie, care se duce ca din puşcă la apartamentul închiriat în orăşelul din Anglia, unde Sorin şi soţia lui locuiesc. Fostul fotbalist este găsit mort… Stop cardiac pare a fi cauza. Crunta veste o lasă fără respiraţie pe femeie.

I-a fost teamă să plece în Anglia

Sorin Condurache plecase în Anglia în urmă cu ceva mai mult de un an. Şi el, şi soţia îşi găsiseră de muncă la un parc auto, unde se vindeau maşini second hand. ”A făcut-o pentru cei doi copii”, spune un apropiat al celui dispărut. ”Viaţa lui Sorin a fost doar fotbal. De echipele din Bacău s-a ales praful, Sorin atât ştia, doar fotbal. Ce să facă? Era supărat. Întreba mereu: «Ce să fac, ce să fac?». El nu ştia nimic altceva, pentru că a dat totul pentru fotbal şi a făcut-o cu pasiune. A venit şi varianta plecării afară. Îi era frică, ce să facă el acolo, dacă nu ştie o meserie de bază… ”, adaugă acelaşi apropiat. (CITEŞTE AICI: Jocuri de vestiar la Dinamo! ”Fălcosul” a făcut şpriţ dubios, în miezul zilei, cu ”şeful haitei”!)
 
Şi-a luat inima-n dinţi şi a făcut pasul. Şi-a zis: ”Ignătescu, Bogdan au plecat la muncă, eu de ce nu aş reuşi?” Cei doi sunt foşti colegi ai lui Condurache şi lucrează în Anglia. Şi Sorin reuşise. Lucra în parcul auto. ”Acolo au şi service, Sorin ducea maşinile la service din parc, le mai aşeza… Se descurca, aşa, cu toată teama lui”, a povestit un prieten al fostului fotbalist, pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România. 

Căpitan la naţionala de juniori

Sorin Condurache a îndrăgit fotbalul, ca orice copil din acele vremuri. Doar că el chiar s-a ţinut de sportul de la care a sperat să-l scape şi de sărăcie. Îşi vedea viitorul doar prin fotbal! Aşa a ajuns să fie selecţionat, timp de trei ani, la lotul naţional de juniori. Având colegi pe măsură, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu sau Ovidiu Sabău. Mai mult, a fost căpitanul echipei în acei ani. Extremă dreaptă, piesă de rezistenţă… (CITEŞTE AICI: SUPER-INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE NAŢIONALĂ. Tatăl lui Răzvan Burleanu provoacă ”Armaghedonul” în Liga I. ”Gigi Becali pozează în Sfânt, dar e din Las Fierbinţi! Hagi e băgat la înaintare de…”)
 
Dar destinul nu a prea ţinut cu el. Junioratul care-l propulsa atunci printre vedetele de apoi ale tricolorilor a rămas momentul de glorie la echipa naţională. Fotbalist profesionist, Sorin Condurache a acceptat soarta şi s-a axat pe echipa de club: SC Bacău atunci, apoi Selena, apoi FCM Bacău… Doar la Bacău, însă! 

Momentul carierei, 1-0 cu Dinamo!

Tactic, impecabil! Disciplinat, serios, poate chiar prea serios. ”Nu i-am auzit gura niciodată! Nu mergea la bere cu noi, că noi mai mergeam după meciuri la câte o bere, două… L-am poreclit «Rusu», nu zicea nimic. Era lupul singuratic, se plimba singur de multe ori. Nu supăra pe nimeni, era de acord cu tot. Un familist convins, viaţă sportivă impecabilă”, povesteşte Gică Burleanu, care i-a fost coleg la FCM Bacău. 
 
Momentul de glorie al lui Condurache a fost  meciul câştigat de Bacău în ”Ştefan cel Mare”, 1-0 cu Dinamo. Golul, opera celui care a început fotbalul extremă dreaptă şi s-a reprofilat fundaş dreapta. (CITEŞTE AICI: EXCLUSIV. Cele mai cutremurătoare dezvăluiri despre jucătorii din Liga I: ”Sunt fotbalişti care…”)
 
Gică Burleanu, tatăl şefului FRF, Răzvan Burleanu, rememorează acea partidă disputată în 1993. ”După cum a decurs meciul, trebuia să luăm vreo 8-0. Noi am ajuns la poarta lor o singură dată! Sorin, jucător de muncă, a făcut un presing, din ricoşeu mingea a ajuns la el, Prunea a evitat să intre decisiv, iar Sorin l-a driblat şi a înscris în poarta goală. A mai ţinut Danciu (n.r. Ioan Danciu, arbitrul partidei) nu ştiu câte minute în plus, dar degeaba”, dezvăluie Burleanu. Condurache a învins pe Dinamo, iar trupa pregătită atunci de Moldovan a ratat titlul.

Nimeni nu a ştiut de el un an!

”Sorin era un om care ţinea în el, nu se exterioriza, dar suferea din cauza asta. Se măcina. E mai bine pentru sănătate să spui ce ai de spus…”, povesteşte Burleanu, pentru CANCAN.RO. Asta l-a afectat grav, pe când era antrenor secund la Selena Bacău. Nimeni nu a ţinut cont de părerile lui, deşi Sorin era un profesionist. A rezistat, spun foştii lui colegi, unor umilinţe profesionale şi nu numai, dar într-un final a cedat. Sorin Condurache a dispărut de la echipă. Preşedintele de atunci, Gheorghe Chivorchian, s-a trezit fără Sorin Condurache la antrenament. A trecut o zi, a mai trecut una… S-a făcut luna. Sorin era de negăsit. 
 
Prietenii lui apropiaţi au aflat: fostul fotbalist se retrăsese la Bârlad, de unde erau socrii lui. Făcuse o criză pe fond psihic. Chiar s-a tratat o perioadă la un medic specialist în domeniu. Şi-a revenit şi a revenit: în Bacău! După aproape un an în care şi-a adunat gândurile, Sorin Condurache a luat-o de la capăt, tot de jos. A antrenat echipe din ligile inferioare, şi a făcut-o bine, profesionist, aşa cum a fost ca jucător. (CITEŞTE AICI: ”Arnold” e tranşant! Fostul portar al ”Generaţiei de Aur” îl critică pe Gigi Becali: ”A pierdut vremea…”)

Va fi adus în ţară săptămâna viitoare

Trupul neînsufleţit al lui Sorin Condurache va fi repatriat la începutul săptămânii viitoare. E vorba de documente care trebuie întocmite, dar şi de bani. Unul dintre cei mai buni prieteni de-ai lui Sorin, Giani Căpuşă, fost fotbalist la FCM Bacău, a deschis un cont pe numele soţiei celui care s-a stins sâmbătă, cont în care oricine poate dona. 
 
”Adio, prieten drag! Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău bun şi să ţi-l aşeze de-a dreapta lui. Să veghezi de acolo de sus asupra familiei tale şi să le dai putere pentru a trece peste această durere! Vei rămâne veşnic în sufletele noastre! NU TE VOM UITA NICIODATĂ!”, este mesajul lui Giani Căpuşă, pe pagina sa de Facebook. 
 
Tot acolo, Giani le cere un sprijin financiar pentru familia lui Sorin Condurache prietenilor, dar şi celor care l-au cunoscut sau l-au adulat pe Sorin, atunci când învârtea mingea cu dibăcie, pe fostul stadion ”23 August”.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)