Focar de coronavirus la un azil din Slobozia. Patru bătrâni și o angajată, pozitivi!

Publicat: 07/07/2020 | 08:57
Focar de coronavirus la un azil din Slobozia. Patru bătrâni și o angajată, pozitivi!

Focar de coronavirus la un centru de îngrijire pentru vârstnici din Slobozia, după ce patru beneficiari și o angajată au fost confirmați pozitiv. 130 de bătrâni urmează să fie testați pentru COVID-19.

VEZI AICI: FOCAR DE CORONAVIRUS LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIEȘTI. CÂTE CADRE MEDICALE S-AU INFECTAT. “ÎN TOTAL, SUNT…”

Beneficiarii Centrului de Îngrijire a Persoanelor Adulte din Slobozia depistați pozitiv cu coronavirus prezintă semne de boală, în timp ce angajata este asimptomatică. În aceste condiții Direcția de Sănătate Publică (DSP) Ialomița a cerut testarea tuturor bătrânilor internați la azil.

Potrivit primelor informații, focarul de coronavirus de la azil a fost declanșat odată cu depistarea angajatei. Conform regulilor, personalul din centrele de îngrijire pentru vârstnici este testat de două ori pe lună. Astfel s-a descoperit că angajata este infectată cu COVID-19.

DECLARAȚII. Nelu Tătaru: Amânarea măsurilor de relaxare de la 1 iulie trebuie să fie un semnal pentru toată lumea | Sunt dezamăgit de o parte din populație

Pentru că aveau febră, patru bătrâni au fost, de asemenea, testați, iar rezultatele au ieșit pozitive. Alți trei bătrâni, care prezentau simptome specifice coronaviruslui, au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, unde vor fi testați pentru COVID-19.

NU RATA: FOCAR DE CORONAVIRUS ÎN LIGA 2! CINCI FOTBALIȘTI DE LA PETROLUL, DEPISTAȚI POZITIV. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MECIURILE „LUPILOR”

Încă 250 de cazuri noi de coronavirus

Pe 6 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a actualizat datele cu privire la numărul infecțiilor, vindecărilor și al deceselor de coronavirus. În total, 29.223 de persoane au contractat COVID-19. Dintre acestea, 21.413 au fost externate. Luni, au fost înregistrate alte 250 de cazuri de de îmbolnăvire. În acest moment, la ATI sunt internați 227 de pacienți. Până astăzi, 1.750 persoane diagnosticate cu infecție cu coronavirus au decedat.