Imaginile care au revoltat Constanța. Ce au putut să facă un grup de turiști pe plaja de la Eforie Nord. VIDEO

Publicat: 14/07/2020 | 10:14
Imaginile care au revoltat Constanța. Ce au putut să facă un grup de turiști pe plaja de la Eforie Nord. VIDEO

La Eforie Nord vara de după starea de urgență a adus, pe lângă un număr foarte mare de turiști, și multe gunoie, lăsate de oameni pe plajă.

Potrivit publicației locale Replicaonline.ro, problema nu este la autorităţile locale sau la operatorii de plajă, ci tocmai, la aceiaşi turişti care nu respectă regulile minime de bun simţ.

Oamenii sunt revoltaţi

Impresiile lăsate de turişti localnicilor nu sunt printre cele mai bune. Cei care au postat clipul pe pagina de socializare au ţinut să menţioneze că „nu avem nevoie de astfel de turişti” pe plajele constănţene. Videoclipul a stârnit revolta, oamenii criticând dur gestul celor trei, care mâncau semințe și aruncau cojile pe jos.

Citește și: Primele imagini cu “Leoaica de la Pro TV” în costum de baie. Cum a petrecut pe plajă sexoasa cu milioane de euro în conturi

Regulile pe care trebuie să le respecte turiștii pe litoralul românesc

În luna mai, înainte de renunțarea la starea de urgență, Corina Martin, președinta Federației Asociațiilor de Promovare Turistică, vorbea despre condițiile în care turiștii români vor merge la plajă în această vară.

„Lucrăm la propuneri privind activitatea la beach-baruri. Sunt reguli extrem de simple, nu va fi vorba de panouri de plexiglas între șezlonguri, repet, nu mergem la spital, mergem în vacanță”, spunea ea atunci.

Lumea, căzută în extrema nepăsării

Însă, pe litoral, lumea pare căzută în extrema nepăsării. Așa că autoritățile au împărțit amenzi, este drept pentru nereguli la terase. George Niculescu, prefectul județului Constanța, spunea în urmă cu doar 2 săptămâni:

Nu rata: Te-a ars soarele? Aloe Vera, cel mai bun remediu împotriva arsurilor de la plajă. Iată cum se foloseşte

„Trebuie să luăm acest prim caz ca şi exemplu să tratăm această situaţie cu maximă responsabilitate. Ține de fiecare dintre noi, autorităţi, agenţi economici sau turişti să putem să avem împreună o vacanţă frumoasă pe litoralul constănţean. Dacă toţi cei trei actori îşi vor face treaba şi turiştii vor înţelege să nu se îmbulzească, unde văd un număr mare de alţi clienţi, să-şi aleagă alte zone, să servească masa, să se distreze, să se simte bine, vom trece acest sezon estival fără probleme pe litoral”.